Reklama

Reklama

Méďa Béďa je legendárním obyvatelem Želéstonského národního parku. Statný medvěd se celé dny baví tím, že okrádá turisty o svačiny, a nyní si stanovil nový úkol. Svého mladšího kamaráda Boo Booa se rozhodl naučit, jak se zmocnit piknikových košů plných lahůdek. Na Béďovo úřadování nezabírá ani neustálé přesvědčování správce parku Smithe, aby se populární medvídek choval k návštěvníkům slušně. Jednoho dne přijíždí do parku milovnice přírody Rachel, která chce o Béďovi, jeho vynalézavosti i schopnosti mluvit natočit dokument. Nikdo ale netuší, že místní starosta Brown má s parkem zcela jiné plány - hodlá ho totiž zavřít, vykácet a pozemky draze prodat. Vydělané peníze chce využít k zaplacení své kampaně a neúspěch akce na záchranu parku chce svést právě na Méďu Béďu... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (268)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Nebýt Buba, tak dám možná i odpad, ale s ním to celkem ušlo :-)....No žádná sláva to tedy nebyla, ale děti to možná pobaví a pro ně to je myslím především. Párkrát jsem se od plic zasmál a víc jsem od Yogi Bear stejně nečekal, takže nakonec klasicky podprůměrná ptákovina s klišé scénářem a digitálními postavičkami, které na statickém pseudo2D pozadí vypadali někdy dost divně :-) ()

Bingos 

všechny recenze uživatele

První 2 minuty filmu stačily, abych přesně věděl jak se celý "děj" vyvine. Padouši: Co jiného než nějaká zlotřilá korporace ovládaná starosty a papaláši, kteří jsou strašně chamtiví a fakt zlí... Klaďasi: Jasně, že ňáká roztomilá aktivistka a nějaký ňouma, který taky chce něco zaručeně správného. Všichni za něco bojují a pak dopadne všechno tak pěkně, že se tomu smějeme, až se za břicho popadáme. A pak je tu ještě nechutně animované a zasraně otravné chlupaté prase, které má být hmmm .... vtipné? A to jsem měl původní seriál docela rád.... ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Film se ke mně dostal krkolomným způsobem zahrnujícím kamarádovu tchyni ignorující rozdíl mezi Bluray a DVD, co chtěla vnučkám pořídit pohádku. Byl jsem napružený předem, protože původní klasický Méďa Béďa z r. 1964 byl jeden ze zásadních filmů mého dětství (ne že bych byl takový stařík, za mého dětství o nějaké ty roky později šel nějak záhadně v kině a rodiče mě po prvotním úspěchu na něj vzali ještě několikrát). Během sledování moje předpojatost zmizela, film pro malé děti je to povedený, je přiměřeně vtipný, s docela pěknou stavbou příběhu. Klad je v mých očích Cavanagh, tomu rangera věřím. Zbytek je digitální a trochu nekomentovatelný, ale na druhou stranu proč ne. Samozřejmě sympaťák želva potěšila :) ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Krásně vtipný film, přitažený za vlasy a taky docela naivně absurdní, ale na totální odpočinek od veškerého zla, kterého je tento svět plný, jsem si to opravdu nadmíru užil. Navíc miluju přírodu a v tomhle filmu jí bylo docela hodně. Co se týče celkové kvality je to béčko, ale mé dětské duši se to líbilo až nezdravě hodně. Až se možná sám sebe trošku bojím.... No.. Nevadí... (Bu bu bu).......... áááááááááááááááááááá pryč! ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Medveď Yogi mal oproti obdobnému projektu so Šmolkami výhodu v tom, že už pôvodný kreslený seriál bol zasadený medzi ľudí a tak jeho vyčíňanie nepríde človeku okamžite ako umelá snaha o niečo, čím nikdy hlavný hrdina nebol. Ani to však filmu veľmi nepomáha, tých pár v celku podarených vtipov nemá šancu zakryť hlúpy scenár, slabé herecké výkon živých hercov a všeobecnú snahu tvorcov vyžmýkať zo známeho mena čo najviac peňazí za málo muziky. (40%) ()

Galerie (89)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o první snímek společnosti Hanna-Barbera, který byl distribuován po smrti zakladatelů Hanny a Barbery. (Terva)
  • Film byl nominován na cenu Teen Choice za nejlepší animaci. (Terva)
  • Dan Aykroyd se vyvaroval poslechu dabingu Médi Bédi v původním kresleném seriálu. Chtěl klasickou postavu pojmout co nejvíce po svém. (ČSFD)

Reklama

Reklama