Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 4

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 4

Recenze (281)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se fakt těšil, trailer sliboval nabušenou podívanou, která se odehrává v prostředí asijského borde... ehm, veřejného místa. K tomu Lucy Liu, Russell Crowe a Jamie Chung? Zkrátka a dobře, nikdo mě nemusel přemlouvat dvakrát, abych se na tento film podíval. A výsledek mě... zklamal. Tenhle film trpí špatnou režií, kdy prostě někdo, kdo nemá talent a neumí režírovat, stojí za kamerou a dává povely. A takhle z toho nemůže vzniknout nic jiného než směsice něčeho, co neví, jestli se chce brát vážně nebo ne. Navíc se neumím rozhodnout, jestli je RZA horším režisérem, či hercem, protože to byl další problém, nevěřil jsem mu tu roli. Možná, kdyby obsadil někoho jiného a zůstal jen za tou kamerou... Nevím, nakolik tomuto filmu ublížilo to dramatické sestříhání (z původních čtyř hodin byl film zkrácen na 90 minut!) a upřímně bych se chtěl podívat na ten původní sestřih, možná bych byl spokojenější. Takhle musím napsat, že co zpočátku vypadalo jako parádní "guilty pleasure" film, dopadlo jako něco, co nejde pořádně identifikovat. 50 %. P. S. A když se film ze 70 % odehrává v tom, ehm, veřejném domě, který okupují pěkné Asiatky, je snad i hřích nemít ve filmu žádnou nahotu, ale vážně! :-) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rádoby stylový mišmaš, ve kterém je hodně zábavný a fajn natočených akčních scén. Bohužl je zde ale také hodně totálně nudných a nezajímavých pasáží, které jsou na hraně snesitelnosti. RZA mě zkrátka fajn nápad, ale dohromady to příliš nefunguje. Většina herců je navíc na solidní železnou pěst, jenom ten Russel Crowe si to roztomile užívá. Mohlo to být nehorázně cool, ale skončilo někde v necelé půlce cesty.50% ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Kde je železo, tam je i ReZA. Tahle zábavná řezničinka jasně čerpá z Tarantina. To je vidět na stylu. Tupé a zábavné hlášky, tupé a zábavné názvy, tupé a zábavné dialogy. Ze začátku jsem si říkal...Proč Russelle??? ...ale je to prostě pro prdel, ne pro velký prachy. To je vidět. Protože Crowe bere vítr plachet každýmu kdekoli se objeví. Všechno strhává na sebe svým charisma a herectvím. Super žánrová jednohubka. Mňam. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Muž se železnými pěstmi je hodně netradiční kung-fu film. Je to takové fantasy, které je místy hodně přehnané a to hlavně v akčních scénách kdy stříkají z usekaných částí těl litry krve. Boje samotné jsou hodně doprovázeny přes lana. Příběh je hodně jednoduchý. Obsazení filmu je hodně dobrý (hlavně mě potěšil R. Crowe). Vizuální stránka filmu je parádní. Hudební doprovod filmu je netradiční, ale celkovýmu stylu hodí. Za mě 70% :) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Keby to nezostrihávali z evidentne rozsiahlejšieho materiálu, prskol by som aj štvrtý šuriken. Kvôli tomu skracovaniu je prvých cca 40 minút prehustených, až chaotických, bez atmosféry. Potom film konečne naberie normálne tempo a hneď to začne byť fajn, vo finále dokonca veľká zábava. Výpravné, štýlové (ak máte trochu zmysel pre staré kungfovačky), s cool bitkami, výdatným gore (Greg Nicotero, čo dodať), milo mimóznym Russellom a mrákavami šikmookého pôvabu. Vlastne mi tam vadil len ústredný sfetovaný černoch, čo nevie vysloviť jednu zrozumiteľnú vetu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Prvý zostrih filmu mal niečo cez štyri hodiny. (Crybaby)
  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)
  • Nejdříve představitel RZA 90stránkový příběh, poté jej Eli Roth přesvědčil, aby raději připravil hotový scénář, který bude mít větší šanci na realizaci. RZA a Eli Roth poté připravovali společně scénář přes dva roky. Dopodrobna se věnovali každému aspektu příběhu a detailům jednotlivých zbraní. (Geriel)

Reklama

Reklama