Reklama

Reklama

Ned si žil spokojeným životem na bio farmě po boku své hippie přítelkyně, dokud jej však jeden nerozvážný incident s marihuanou na farmářském trhu nedostal za mříže. Po návratu z vězení se nastěhuje ke svým sestrám... V žádné rodině nesmí chybět – černá ovce, která je vždy o pár kroků pozadu. Zvláště pak, má-li si dát do pořádku život. Pro sestry Liz, Mirandu a Natalii je to jejich věčně pozitivní bratr Ned, bývalý majitel organické farmy, jehož neskonalá ochota spoléhat se na poctivost lidstva způsobuje jeho osobě nemalé problémy. Normálně by byl naprosto nepoužitelný, ale jednou je to jejich bratr, takže když ho opustí přítelkyně a vyhodí ho z farmy, jsou to opět sestry, kdo zavelí k záchraně. Každá ho u sebe nechá nějakou dobu bydlet, ovšem bratrova neotřesitelná víra v naprostou upřímnost jim obrátí životy vzhůru nohama. Avšak i díky tomu si všichni v rodině nakonec uvědomí, že jeho víra v lidi kolem sebe není zas až tak hloupá. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (194)

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Dlho som uvažoval nad tým či nedať 4. Zatiaľ som sa nerozhodol. Avšak rozhodne je to dobrý a pozitívny film, ktorý poteší. Žiadna tuctovka. Sledovať dobráka a jeho úprimné konanie vo svete drobných klamstiev, pasivity, či bezohľadnosti a karierizmu... To sľubuje milé situácie, pri ktorých sa pobavíte. Rozhodne odporúčam. Ruddovi rola sadla (nehral sám seba? =)) a i ostatní herci mi pomáhajú tak, aby Vám čas pri filme príjemne odsýpal. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ned byl pohodový chlápek. S ničím si nedělal těžkou hlavu a také tak proplouval životem. Choval se naivně, bezelstně a bezprostředně. Prostě takové velké dítě. V podstatě je tohle téměř obyčejný a možná až ničím nezajímavý film, který má jednu zajímavou a nezanedbatelnou vlastnost. Dýchá z něho pohoda a samozřejmě nezávislost. Paul Rudd je sympaťák. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Já se bavil každičkým neočekávaným! výjevem mluveného slova Paula Rudda především. Segry byly taky povedené kvítka a Ned jim pouze celou dobu ukazoval cestu. Pravda, nevědomky, ale v tom bylo to kouzlo. Rád jsem se tedy nechal bavit pozitivním nadhledem tohoto důvěřivého snílka... 75% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Vyznění snímku asi nejlépe prozradí následující dialog. Hlavní hrdina sedí v kanceláři kurátora po svém předčasném propuštění z vězení: "Já jsem váš ku-rá-tor." "Proč mluvíte tak zpomaleně?" "Když někdo prodá marihuanu policajtovi v uniformě, tak jako vy, tak musí být určitě dementní". A přesně v tomto snímku se nese celý film. Hlavní hrdina, dobrosrdečný důvěřivý trouba, prodá poldovi trávu, jde si sednout, po předčasném propuštění se nemá kam vrátit, a tak postupně vystřídá bydlení u své matky a svých třech sester. Každé ze svých sester nějakým způsobem zasáhne do jejich zaběhnutého života, a každá tak má dobrý důvod se na něj zlobit a vyhodit ho ze svého příbytku. Celý film měl z mého pohledu jednu chybu, a to rozvleklost a několik zoufale nudných míst, kdy jsem skoro usnul. V těch částech, kde se něco dělo, se ale jednalo o docela zajímavý nezávislý film, který se snažil i divákovi předat nějaká ta moudra a rady, a i díky tomu se jedná o film, který stálo za to vidět. Paul Rudd v hlavní roli byl výborný, stejně jako skoro všechny vedlejší postavy. Tomuto filmu se vůbec ten casting hodně povedl a nebyla zde žádná postava ani žádný herec, který by mi vadil. I z toho důvodu hodnotím relativně dobrými třemi hvězdami. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Mám tě moc ráda, Nede…“ – „Já tebe taky, mami.“ – „I přesto, že jsi nikdy neměl pořádnou práci, i přesto, že jsi byl ve vězení, a i přesto, že mi asi nikdy nedáš žádné vnouče.“ Nenáročná, milá pohodovka se sem tam úsměvnější scénou či hláškou. Jejím nejsilnějším článkem je však více než sympatické herecké obsazení (Emily a Zooey jako filmové sestry!), se kterým je radost tu hoďku a půl strávit. Na druhou stranu, člověk do toho tak nějak musí jít s tím, že je film absolutně předvídatelný a nepřekvapí ani svými životními modry, které průběžně divákovi dávkuje (co ovšem oceňuju, je relativní nevtíravost, se kterou se to snaží provádět). Je to tak mezi 3/4*, ale za tu malou poctu Růžovému panterovi (resp. Peterovi Sellersovi) volím vyšší variantu. „Hele, Jane už se nějakej ten pátek snaží pronajmout tu starou stodolu. Kdyby se ti povedlo dát dohromady dvouměsíční nájem, možná bys mohl...“ – „Fakt?! Kolik to stojí na měsíc?“ – „No, chtěla 400 dolarů za měsíc, ale tobě to pronajme nejspíš za…500.“ ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Rashida Jones a Paul Rudd si spolu ve filmu Kámoš k pohledání (2009) zahráli pár. Zde Rashida Jones hraje přítelkyni Nedovy (Paul Rudd) sestry. (žvanimírek)

Reklama

Reklama