Reklama

Reklama

Ned si žil spokojeným životem na bio farmě po boku své hippie přítelkyně, dokud jej však jeden nerozvážný incident s marihuanou na farmářském trhu nedostal za mříže. Po návratu z vězení se nastěhuje ke svým sestrám... V žádné rodině nesmí chybět – černá ovce, která je vždy o pár kroků pozadu. Zvláště pak, má-li si dát do pořádku život. Pro sestry Liz, Mirandu a Natalii je to jejich věčně pozitivní bratr Ned, bývalý majitel organické farmy, jehož neskonalá ochota spoléhat se na poctivost lidstva způsobuje jeho osobě nemalé problémy. Normálně by byl naprosto nepoužitelný, ale jednou je to jejich bratr, takže když ho opustí přítelkyně a vyhodí ho z farmy, jsou to opět sestry, kdo zavelí k záchraně. Každá ho u sebe nechá nějakou dobu bydlet, ovšem bratrova neotřesitelná víra v naprostou upřímnost jim obrátí životy vzhůru nohama. Avšak i díky tomu si všichni v rodině nakonec uvědomí, že jeho víra v lidi kolem sebe není zas až tak hloupá. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (194)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Upřímně bych musel teď docela zapátrat v paměti, kdy naposled jsem viděl film, natož komedii, který by disponoval takovou skvadrou nesympatických postav, obsazených navíc tak zatraceně nesympatickými hereckými protagonisty, což překvapilo o to víc, že konkrétně Paula Rudda a Elizabeth Banks jsem vždy považoval za jistoty kvalitní filmové zábavy, ale zde se přidali ke zbytku obsazení a sledovat veškeré počínání všech postav a výkony, které tu zúčastnění předváděli, bylo takové malé utrpeníčko. Ústřední postava Neda, právě v Ruddovo podání, mi lezla neskutečně na nervy, zvlášť když divák ani neví, jestli ten jeho naivní dobrák je vážně tak důvěřivý, nebo jen prostě retardovaný blb, jenže jeho ségry ho snad ještě trumfli, trapný krávy, kterým jsem přál co nejkrutější osud, fakt prostě děs. Zápletka pak byla naprosto nulová, biochlápek narušuje osmdesát minut život svých třech sester, které nejdřív strašně sere, aby samozřejmě jak mávnutím proutku v posledních pěti minutách prozřeli a zjistili, že ten jejich brácha je vlastně naprosto úžasný člověk, no co k tomu dodat, to přeci nelze považovat za nic jiného, než za megatuctový kýčovitý scénáristický odpad. Co se vtipnosti týče, zasmál jsem se přesně … aha, já se vlastně nezasmál, ba co víc, já se ani neusmál, takže asi taková to je komedie. Zato těch trapných a nesoudných situací tu je zde na tři prdele, těmi tvůrci nešetřili, spíš naopak, těmi se to tu jen hemžilo. Our Idiot Brother je zkrátka nudný, hloupý a nevýrazný film, kterému doporučuji se hodně velkým obloukem vyhnout. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Beznadějný trouba -nebo spíš náš blbej brácha (ty české překlady názvů...) jsem chtěl zkouknout už dříve,ale odrazoval mě zdejší popis ze kterého jsem získal dojem,že to bude plačtivé drama a nebo smutný film o jednom člověku ,kterému nikdo nerozumí,ale dost jsem se spletl a film mi hodně sednul.Příběh o Nelovi,který si žije pohodový život mezi rostlinami s přítelkyní na farmě a jeho věrným psem a zároveň strašně moc na dnešní dobu věří lidem a je k nim hodně upřímný na zavede do jednoho jeho všedního dne kde na trhu prodává svojí vypěstovanou zeleninu a ovoce,ale jaksi uvěří místními policistovi,že si jen tak přišel kvůli ulevení koupit od něho trávu...Nel mu uvěří,ale policajt ho zavře a tím se roztáčí spirála ,která nám ukáže jak si Neda přehazují matka (u které nechce bydlet sám Nel) a všechny jeho sestry.Nel kvůli svým vlastnostem přinese sestrám nejednu nelehkou situaci :-))).Tak trochu se ve svém životě cítím jak Nel a tím pádem mě film bavil a až to,že některé scény mohly být absurdnější jiné zase vtipnější či dojemnější tak za mě celkově dávám 80 % a čtyři hvězdy. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Další variace na téma měkkosrdcatý a skrz naskrz dobrácký týpek. V reálném životě bych s takovým člověkem rád pobyl, ve filmu ale jeho existenci tolerovat nehodlám, neboť znamená obrovský scénáristický cheat, který navíc v tomto případě není obalen dostatečně zajímavým příběhem. 40% ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Milá, skromná, přirozené plynoucí, na pilu netlačící komedie o naivním, idealistickém a dobráckém Nedovi, jehož tyto uvedené vlastnosti přivádějí do společneských i osobních nepříjemností. Komediálnost filmu tkví spíše v absudrnosti našeho bytí vyvolávající otázku, zda vůbec může dobrý člověk, byť mající jisté nedokonalosti, přežít bez úhony v dnešním sobeckém světě. Our Idiot Brother disponuje velmi sympatickým obsazením, odvádějícím kvalitní práci, ať už se jedná o samotného Paula Rudda nebo jeho sestry (i Elizabeth Banks si to u mě napravila po hrozném výkonu v Muži na hraně). ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

První co mě na filmu zaujalo, je způsob, jak se Češi překonali s překladem názvu. Slovo můj nahradili za náš, ovšem v angličtině (v době kdy jsem komentář psal, ten název vypadal jinak). Ne že by mě to překvapovalo... Každopádně film by se dal shrnout slovy, že jde o ne zas tak vtipnou komedii o prostoduchém chlápkovi, který všechno myslí dobře, ale jeho sourozenci to nerespektují nebo ho chtějí využít a v důsledku toho všechno zlé vypadá, jako by to byla jeho chyba. Paul Rudd je na každý pád dobrý herec a film ne jedno kouknutí je docela dobrý. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Rashida Jones a Paul Rudd si spolu ve filmu Kámoš k pohledání (2009) zahráli pár. Zde Rashida Jones hraje přítelkyni Nedovy (Paul Rudd) sestry. (žvanimírek)

Reklama

Reklama