Reklama

Reklama

VOD (1)

Šarmantní reportér místní televizní stanice, Adam Carlson, si nic nepřeje víc, než aby konečně mohl vypadnout z malého zapadákova na samém severu Aljašky a mohl se konečně stát "skutečným" žurnalistou někde v civilizaci. Místo toho objeví trojici vzácných velryb uvízlých pod ledovým příkrovem. Volné moře je 8 kilometrů daleko, a plejtváci tak dlouho pod vodou nevydrží. Z lokální zprávy se brzy stane celostátní senzace i díky zapálené aktivistce Greenpeace Rachel, která se snaží přesvědčit co nejvíc lidí i institucí, aby podnikli akci na záchranu ohrožených kytovců. Je to příběh o lidech, kteří při záchranné akci neváhají riskovat vlastní životy. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer

Recenze (80)

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Nádherný a smutný příběh o třech uvězněných velrybách mi vehnal slzy do očí, jelikož jsem též velkým zastáncem Greenpeace jsem ráda, že se jim povedlo dohnat obyvatelé po celém světě k tomu, aby jen neseděli u TV a nechali to plavat, ne! Přinutili je jednat. Dali do toho všechno! A tak to má na téhle planetě vypadat. :) ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Miluju velryby! Velryba s pepřovou máčkou, velryba na medu....bože, napadá mě tolik možností, které jsou téměř k pomilovaní. Prostě Hruškovo srdce by zaplesalo! Nemyslete si, že jsem bezcitná zrůda, ale nějak mě dráždí filmy, u kterých si rozmažu řasenku. To je celou dobu buéééé buééé, a co z toho? Opuchlý očička z toho! A vůbec, už musím jít...lehnu si na led a budu poslouchat kapříky na Munickém rybníku. Až nějakej led bude, voe! ()

Reklama

Tyny 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšila, až se na Máme rádi velryby podívám. I přesto, že začátek mi přišel zvláštní, vydržela jsem se na film koukat dál. Vprostřed filmu, kdy mělo být největší napětí s velrybami to prostě nebylo ono. Scénky s velrybami byli sice pěkné, ale to je tak všechno co můžete od snímku očekávat, jelikož celý film je mdlý a šíleně roztahaný. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Poselství je fajn, protože "když se chce (a jsou prostředky a kamarádi na vysokých místech), tak se může povést cokoliv"! Dokonce i zachránit velryby na Aljašce nebo vidět v roce 1988 na jednom stěžni americkou a sovětskou vlajku (o tomhle fakt pochybuju - zde to s tou symbolikou vážně přehnali). Ale dobrá, myšlenku to má, čerpá to z určité zkušenosti a pravdivých událostí konce studené války. Problémem je zpracování, které je hooooodně moc průměrné, jelikož herci nemají co hrát, dialogy jsou velmi často prázdné a prostoduché a počítačová animace je naprosto úchylná (ano, nebojím se užít tento termín). John Krasinski je tradičně v pohodě, ovšem Drew je otravná a o Kristen Bell ani nemluvím. O chemii mezi postavami nemůže být ani řeč. Snaha o hlubší vhled do problematiky se nedostavuje přirozeně vůbec, tudíž film nepřináší moc zajímavých a užitečných informací o samotné misi, jež byla rozhodně ve skutečnosti pozoruhodná. Argumentace jsou mnohdy velmi vágní a hloupé, o zde uvedených motivech hlavních činitelů lze s jistotou pochybovat. Ano, mediální propaganda je silnou zbraní a skrze média se dá snadno získat široká podpora pro cokoli (ať už je to morálně či eticky správné). Velryby jsou tu takovým symbolem, ale - bohužel - velmi povrchním. Kwapis prostě a jednoduše přeříkává dojemný příběh o záchraně velryb, kde síly spojily značně nesourodé skupiny. Podává jej ale bez špetky nápadu, invence, humoru a energie. Tohle bych v klidu napsal do 2 odstavců za 10 minut... Lepší sáhnout po Dolphin Tale či We Bought a zoo! 4/10! ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem od toho nic, než jen další příjemnou oddechovou komedii ála Hollywood :) ale dostala jsem mnohem víc. Vážně a dojemně natočený film, který je založen na skutečné události mě mile překvapil :) Drew Barrymore mám ráda skoro ve všem, takže se mi líbilo, že tady si zahrála trochu vážnější roli a sedlo jí to i tak . Film se naštěstí vyhl trapným vtipům a uřvaným scénám, prostě krásně plynul a na konci vás dojala celá ta světová šaráda. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Každý z robotov vážil 750 kg – živá dospelá veľryba cca. 150 ton. A kedže neplávali, boli na ich pohyby vo vode za potreby hydraulické žeriavy. (Cue1)
  • Greenpeace aktivistka, ktorá je vo filme pomenovaná ako Rachel Kramer (Drew Barrymore), sa v skutočnosti volá Cindy Lowry. (whack)
  • V dnešnej dobe ľudia nechcú, aby snímky generované počítačom vyzerali skutočne. Chcú, aby vyzerali cool. "Išiel som do reality," hovorí K. Kwapis. (Cue1)

Reklama

Reklama