Reklama

Reklama

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (448)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Aj napriek slzičke ktorá mi vypadla z mojeho pravého zeleného očka na samom konci nemôžem dať viac ako dve hviezdičky, lebo to proste bola rozprávková blbosť so šťastným koncom, ktorá neponúkla nie len že nič nové - ale staré "dobré" americké klišé o tvrdom "boji" pre dosiahnutie spravodlivosti, takým neskutočným spôsobom, že ešte aj hašlerka by pri pozeraní tohoto filmu chutila ako vaječný likér ... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film od kterého když čekáte méně tak dostanete více. Nesnaží se to tvářit kdovíjak chytře a každému kdo se při sledování nerýpe v nose nebo u toho nemyje nádobí musí být po chvilce jasné jak film skončí. To ale nic nemění na faktu že Man on a Ledge (k hodně nepřesnému překladu se nebudu vyjadřovat) příjemně zabaví hereckou sestavou, docela fajn příběhem a jako eso v rukávu vytáhne Genesis Rodriguez. PS: Poslední scéna filmu spolehlivě ubrala minimálně 5% z celkového hodnocení. 55% ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Spojenec Spika Leeho bez mozgu. Naivný thriller, ktorý chce stavať na premyslenosti a držaní kroku pred divákom, ale dosahuje opačný efekt - od prvotných náznakov nelogiky, cez kadenciu klišé až po nechcene smiešne finále, ktoré robí z diváka blba. Pričom nie je myslené ako paródia a tvári sa byť naopak vychytralo cool. Technicky profesionálna práca, ale scenár je mimo v náväznosti scén, a režisér aj vo vedení hercov (obzvlášť Elizabeth Banks, ktorej akoby ani nikto nepovedal, čo má v ktorej scéne hrať). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemám rád, když se hloupé filmy snaží divákovi namluvit, že hloupé nejsou a nejde jim to... Muž na hraně je jedním z nich. Přitom nápad není vyloženě špatný (třeba v některé z televizních CSI sérií by se takový díl vyjímal více než dobře - bez ironie) a herecké obsazení je přinejmenším zajímavé. No, co se dá dělat, alespoň to nijak zvlášť nebolelo. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Těm, kdo dávají nižší hodnocení, asi vadí, že je film děravý jak ementál. Spoustu věcí je tak trochu na vodě. Ale když od toho odhlédnu, tak příběh (jeho podstata) je výborný, provedení jakbysmet a navíc je film "vykrádačka", ty mám rád. Já si nemůžu stěžovat. Ačkoliv film má na víc. # Od začátku se nabízelo, že pointa bude podobná jako v Smrtonocné pasti 3, nakonec se z toho vyklubal mix Spojence a Telefonní budky. S obsazením taky spokojenost. Mj., až letos začínám brát herectví Liz Banks vážnějc. # příběh 7 | hudba 7 | humor 1 | akce 4 | napětí 4 | pustil bych si znovu 7 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Originální název snímku Man on a Ledge je také výraz označující v policejním žargonu osobu, která se chystá skočit z vysoké budovy. (DivX)
  • Nickův bratr (Jamie Bell) naznačuje na začátku filmu Angele (Genesis Rodriguez), že má poslední možnost, aby odešla. To ale postrádá logiku, když je později jasné, že je Angela nepostradatelná. (necisty)
  • Během pobytu Nicka Cassidyho (Sam Worthington) na římse mění okna na domě svůj tvar. Dokonce se objevuje dvojokno, které tam nikdy nebylo. (Terva)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama