Reklama

Reklama

Cesta na tajuplný ostrov 2

  • USA Journey 2: The Mysterious Island (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sean je nejmladším potomkem rodu Andersonů, který žije poklidným životem s matkou a jejím přítelem Hankem. Brzy se však dostane do problémů se zákonem, když se vloupá do radiostanice, aby zachytil zprávu od svého dědečka. S pomocí Hanka ji rozluští a zjistí z ní, že tajuplný ostrov existuje. Hank sestaví pomocí několika knih mapu se souřadnicemi neznámého ostrova v Pacifiku a oba se vydají na cestu. Když se snaží pronajmout loď, nepodaří se jim najít nikoho, kdo by jim za vysokou odměnu vyšel vstříc. Štěstí se na Seana s Hankem usměje až s příchodem pilota vrtulníku Gabata a jeho dcery Kailani, kteří jsou ochotní oba dobrodruhy přepravit na určené souřadnice. Cestou je ale smete hurikán a oni se probudí na pláži neznámého ostrova se skalním průchodem do vnitrozemí. Pochopí, že se dostali na tajuplný ostrov. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (519)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

O trochu slabší než první díl, připadá mi, že Cesta na tajuplný ostrov je daleko více zaměřená na dětské publikum, hlavně pitvoření Luise Guzmána mi po prvních dvaceti minutách už jen lezlo krkem. Michael Caine byl každopádně skvělý, určitě nejlepší postava série. 3D:**** už není tak vypiplané jako v případě prvního dílu, ale pořád obsahuje dost vychytávek a scén, které dělí efekt od standardu a zaujmou. Jen ty pavouky si mohli odpustit, moje televize je poslední dobou vídá až nemile často. Film 50% 3D 80% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ne, nezbláznila jsem se. Já se u téhle fantasmagorie královsky bavila! Jakmile začal Dwejn poučovat svého syna o tom, co zabírá na ženské ze všeho nejvíc a pak TA-BLE-TAMA střílel bobule na všechny strany, náhle mi začal chybět vzduch v plicích. Tak jsem se rozchechtala, až mi tekly slzy a lapala jsem po dechu. A to nebylo všechno. Film nabitý naprosto neuvěřitelnou nadsázkou a houmrem. Člověk nesmí čekat umění. Děj nemá hloubku a ani nemá smysl. Nejde se zamýšlet nad logičností a už vůbec ho srovnávat s tvorbou Julea Verna, je třeba jen vypnout a bavit se. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri skúmaní Vernea chcete vidieť aj zopár adaptácií jeho diel, samozrejme s rizikom, že občas narazíte na menej vydarené kúsky. Cesta na tajuplný ostrov 2 je bohužiaľ presne tento prípad. Dôvodom je nezaujímavý vizuál, príliš jednoduché a rýchle riešenia konfliktov a prekonávania prekážok a nakoniec aj krátka stopáž. Prečo sa musia postavy ihneď po ponorení do vody ocitnúť pred ponorkou, ktorá ich v okamžiku zachráni? Ak by sa tieto scény predĺžili, dostali by náboj aj tu úplne absentujúce napätie. Chápem, že ide o film pre deti do 12 rokov, len nerozumiem tomu, prečo by adaptácia Vernea mala byť určená iba tomuto cieľovému publiku. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak teda nevim jestli je to mnou, nebo jestli jsou ty rodinný filmy pořád trapnější. Scénář a rozhovory mezi hlavníma hrdinama byli přímo k pláči a otec Vanessy byl naprosto ubohej. Co je jediné plus celého filmu, a vlastně jediný důvod proč se na to podívat, je naprosto úžasné vizuální prostředí. Oddychovka, kterou už znova fakt ne. 3* btw. perličky nakonec aneb to si z nás ti scénáristi dělaj srandu? Na začátku Vanessa tvrdí, že jejich helikoptérou se nikam neletí, protože se z toho 'ostrova' nikdo nevrátí. Když jí ale nabídnou tři tisíce dolarů okamžitě na to kývne. Na co jí budou peníze, když se už nevrátí? A další věc, oni tam skáčou po těch vajíčkách a hrozí se, aby ty vejce nerozbily a oni tak neprobudili toho ještěra. Když se ten ještěr ale probudí tak všichni seskočí na zem a běží kolem těch vajec. To je to nenapadlo udělat dřív? ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dalo se to zkouknout, tedy v případě, že nehledáte skutečně výpravný film, jehož výrazní hrdinové podnikají vychytaná dobrodružství. Journey 2 je filmem spíše pro fanoušky 3D, přehnaných a na efekt dělaných triků, výrobků od firmy s nakousnutým jablkem, popř. pro fanynky nasvaleného Dwayne Johnsona nebo mladého Joshe Hutchersona. Naopak film rozhodně není pro fajnšmekry a obdivovatele děl významných spisovatelů s Julesem Vernem v čele, na to je až přespříliš čitelný a prostinký. No ale jako letní (resp. jarní) blockbuster by to fungovat mohlo. Klady: inspirace nejen z verneovek (i když hodně volná), let na včelách (čeho všeho se já ještě nedožiju), Johnsonova verze What a Wonderful World zahraná za doprovodu ukulele, Michael Caine (ten nezklame asi nikdy). Zápory: Vanessa Hudgens, trapnost Luise Guzmána nebyla vtipná, ale jen trapná, horší než první díl (sice o fous, ale je to tak), slabší efekty, 3D jako takové (subjektivní pocit). Jestli má ale zrovna tohle přivést dnešní malý fakany k dílům nejzásadnějších spisovatelů, tak za to bych ruku do ohně nedal ani náhodou. A Journey 3 přímo na Měsíc? To jako fakt? Ale co, aspoň tam najdou zbytky z fašistický základny... ()

Galerie (93)

Zajímavosti (13)

  • Hank (Dwayne Johnson) se o ponorce Nautilus zmíní jako o 140 let starém kousku. O pár chvil později jsou baterie k nastartování motoru příliš vybité. Baterie takové, jako jsou ve filmu, však neexistovaly do začátku 20. století, což je přibližně 30 let poté, co byla loď vyrobena. (LaserJet)
  • Podle souřadnic z mapy Tajuplného ostrova by byl ostrov nejméně 3 000 km od ostrova Palau, nikoli 100 mil, jak je zmíněno ve filmu. (rakovnik)

Související novinky

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

28.01.2013

A pomůže mu Dwayne „The Rock“ Johnson. Když má něco úspěch, zákonitě se vyrojí plagiáty. Méďa není výjimkou. Ale tenhle projekt, jehož hrdinou bude opět digitálně animovaný a mluvící plyšový medvídek… (více)

Dwayne „Lobo“ Johnson?

Dwayne „Lobo“ Johnson?

18.07.2012

Antihrdina Lobo nepatří do první komiksové ligy. Nebaví ho zachraňovat svět a předvádět se v pestrobarevných kostýmech. K jeho zjevu patří metalové pomalování, řetězy, lebky, démonické oči a tlusté… (více)

Reklama

Reklama