Reklama

Reklama

Jason a Julie (Adam Scott a Jennifer Westfeldt) jsou už léta kamarádi, ale nechodí spolu. S nelibostí sledují, jak jejich nejlepší přátele, dva manželské páry, změnila svatba a narození dětí. Vyčerpání, nerudnost a ztráta smyslu pro humor. Tohle s člověkem udělá manželství? I proto Julie celkem bez váhání souhlasí s návrhem Jasona, že by spolu mohli mít dítě a dál si žili každý po svém. Když se narodí malý Joe, z obou jsou ti nejschopnější a nejvíc milující rodiče, které svět spatřil. Podařilo se jim přelstít tradiční systém? Důkaz se nebude hledat tak snadno, jak si mysleli… Ve vedlejších rolích filmu se představují Megan Fox a Edward Burns. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (79)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Už vím, že nemám vůbec dát na hodnocení ostatních uživatelů. Aby bylo jasno přijde mi dost nefér takové nízké hodnocení. Jsem blázen do komedií, ale také romantiky apod. jenže tento film je naprostá míchanice legrace a také starostí a běžných situací ve vztazích a nebo v přátelství. Tedy nechci tím říct, že se dva přátelé normálně všude dohodnou na tom, že spolu budou mít dítě, ale touto zápletkou mě film uchvátil. Je to totiž něco nového a neokoukaného kde sice předem čujete konec příběhu, že dvě hlavní postavy pravděpodobně skončí jako love forever, ale stále vám film má co nabídnout. Není to nic brilantního ale odsoudit tento snímek do průměru si netroufnu. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Konverzačka - mix břitkého humoru, kterému "fuck" není cizí, jednoduché romantiky a příběhu, který má v sobě víc hlobky než se zdá, a přestože jsem se někde za půlkou díval, kolik zbývá do konce, poslední třetina mě dokázala připoutat k monitoru. 6 přátel - 2+2+1+1; 2+2 mají děti, 1+1 vidí, jaký to má dopad na jejich vztah a život, a tak se rozhodnout mít děti spolu, a až pak si najít partnery, protože to tak bude jednodušší. Film ukazuje, jak to asi může fungovat. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 6 | hudba 6 | humor 3 | akce 0 | napětí 0 | pustil bych si znovu 5 ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie. Vskutku zajímavá zápletka, která i přes "originálnější" průběh ke konci spadne do vod předvídatelnosti. Je to celkem škoda, jelikož se tvůrcům dařilo vyhýbat se trapným fórům a fekálnímu humoru. I herci jsou moc dobře obsazeni, ale zamrzí že nejvíce prostoru má hlavní dvojice a to na úkor zajímavých vedlejších postav. Čekal jsem lepší rozpoložení zápletky na celou hereckou sestavu. Díky tomu si nemůžeme správně vychutnat některé momenty, které jsou bravurně zahraný(scéna na chatě). Hodně mě mrzelo, že se přeskočilo celé těhotenství a vzájemná příprava na potomka. Samozřejmě, že film bez těch to scén funguje, ale mě tam chybí určitá provázanost, která byl ve Zbouchnuté. Ve výsledku Svobodní se závazky fungují jako příjemná komedie, která ničím nepřekvapí, ale také ničím neurazí. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že se docela divím tomu nízkému hodnocení tady. Když se podívám na filmy s podobnou tématikou poslední doby, tak tento je značně převyšuje. Určitě bych to nezařadila do komedie, moc věcí, čemu se dá zasmát, tady není, ba naopak, vyskytuje se zde dost depresivních myšlenek. Film je sice strašně čitelný a divák přesně ví celý vývoj příběhu už od první minuty, ale zároveň je to dobře napsané, mnoho životních pravd a pohled na partnerský život z mnoha úhlů. Asi v půlce filmu bych se nebránila ani čtvrté hvězdě, ale stopáž nemusela být tak dlouhá a asi závěrečných pět minut mi už to zkazilo úplně. I tak jde ale o velmi nečekané překvapení. ()

yangzhening 

všechny recenze uživatele

Nízké hodnocení je dáno asi tím, že rodinná tématika je odsouzena k B vždycky předem. Tohle je takový rodinný Sex ve městě, jenže ryze výchovného charakteru. Všechno samozřejmě dobře končí a tak se žádné překvapení nekoná. Na druhou stranu komedie má limity vždycky, a já si myslím, že v rámci žánru se o lehce nadprůměrnou podívanou jedná. Dal bych dvě a půl hvězdičky, ale to nejde... ()

Galerie (76)

Zajímavosti (2)

  • Kristen Wiig, Chris O'Dowd, Maya Rudolph a Jon Hamm si společně zahráli již ve filmu Ženy sobě (2011). (žvanimírek)
  • Celý film bol natočený v americkom meste New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama