Reklama

Reklama

VOD (1)

Johnny Warricker je dlouholetý agent ve službách MI5. Po smrti jeho šéfa se objeví záhadná složka ohrožující stabilitu celé organizace. Johnny se pro nalezení pravdy musí vzdát své identity.
Ve špionážním dramatu zasazeném do Londýna a Cambridge vystupuje Johnny Worricker, dlouholetý agent ve službách MI5. Po smrti jeho šéfa a přítele v jedné osobě Benecta Barona je objevena záhadná složka ohrožující stabilitu celé organizace. Zdánlivě náhodné seznamování se sousedkou, politickou aktivistkou Nany Perpanovou, jde podezřele dobře. Johnny je nejdříve donucen odejít z práce. Později se pro pravdu vzdá i vlastní identity. (HBO Europe)

(více)

Recenze (66)

subic 

všechny recenze uživatele

Miluju Rachel a proto je mé hodnocení neobjektivní. Bill jako analytik MI5 v agentském filmu, kde nepadne jediný výstřel. Od samého začátku se to točí kolem jedné složky, kterou si vezme domů k prostudování. Gambon jako jeho šéf, kterého kvůli té složce zabijou, a Fiennes jako intrikánský premiér, jaké jiné obsazení si víc přát? Pro televizi skvělé. 75% ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nekomu sedne - nekomu ne, politicko-spionazni konspirace, ze soucasnosti, komorni po vsech strankach, nikam nespechajici, nikoliv vsak nudny. Jak nekdo poznamenal, atmosferou krapet pripomina Ghostwrittera, pekne stylizovane barvy a atmosfera. Herecka sestava Bill Nighy, Ralph Fiennes a Rachel Weisz. neni vubec spatna. Oceni predevsim fanousci Billa Nighyho, tyto postavy on proste umi, role takrka sita na miru. Zbytek spise pricmrndava, prijemny film pro fanousky komrneji pojateho zanru. ()

Reklama

Saleas 

všechny recenze uživatele

Na televizi ( i když dá se tak BBC vůbec brát?) hvězdné obsazení mi přišlo krutě nevyužité. Chybí tam pořádné napětí, pořádný zvrat něco co by film vytrhlo z jednotvárnosti. Naštěstí plusy převažují. Bill Nighy s Gambonem to je skutečná paráda. Fiennes záporáka taky zvládá na výbornou, pouze Rachel Weisz jako jediná dost selhává a nevěřil jsem jí ani slovo. Film se nesnaží o nějaké velké vysvětlování "pro diváka" spíše sledujeme Nighyho osudy a film nás nechává si udělat vlastní obrázek. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Špionážní drama, ve kterém nepadne jediný výstřel, nevybuchne jediná budova, ale zato nás oblaží nepřekombinovanou zápletkou a uvěřitelnými postavami. Bohužel jsem se ze začátku ztrácela. Nestíhala jsem číst kulometné titulky, poslouchat těžkopádná britská souvětí a až po plno minutách pochopila, o jakou organizaci vlastně jde. (Na druhé sledování není ten film až tak přitažlivý) Druhá polovina filmu už byla v pohodě. Politika se tu mísí s rodinnými problémy a nesmí chybět romance, přizpůsobená věku a povaze postav. Page Eight mě dostalo svou inteligencí a schopnosti zaujmout bez nutnosti přikrášlovat a šokovat. Neřeší, jestli agent X chytí padoucha Y a přitom zachrání Londýn, zabývá se současnými zpravodajskými organizacemi v UK a jejich významem v současné politice. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Jak se ukázalo, nakonec z toho ta trilogie je. Většině diváků se to bude zdát nudné, protože v agentských filmech se střílí, prchá, skáče z mrakodrapů, balí se krásky v barech a intrikuje s vládou. Ano, tyto pošetilosti chálívúd chrlí. Tady to tak není. Tady je to až přízemně úřednické. Pomalé, statické, žvanění o hodnotách.. Jenomže se to realitě asi blíží podstatně více. Hra není jen o ukrytých mučírnách, hra je o tajemství, které přerůstá a ohrožuje každého. Nacisté tajili koncentráky, amíci tajné mučírny. Vizitka obou není moc pěkná, když to jak, stalinisté mučili své vězně překoná snad i ty nacisty. Debata je o tom, zde se to má skrývat, či ne, co vlastně je v zájmu tzv. "národní bezpečnosti". Zdánlivě nudný film s jazzovým podtónem hledá svého hrdinu, co jako hrdina vůbec nevypadá, nemluví ani tak nežije, a přesto jej, pokud nám to ještě v záplavě tupého konzumu myslí, velmi potřebujeme. 65% za díl první ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Scenárista a režisér David Hare mal ako reakciu na ohlasy filmu v zálohe hneď celú trilógiu. (U_S_O)

Reklama

Reklama