Reklama

Reklama

VOD (1)

Johnny Warricker je dlouholetý agent ve službách MI5. Po smrti jeho šéfa se objeví záhadná složka ohrožující stabilitu celé organizace. Johnny se pro nalezení pravdy musí vzdát své identity.
Ve špionážním dramatu zasazeném do Londýna a Cambridge vystupuje Johnny Worricker, dlouholetý agent ve službách MI5. Po smrti jeho šéfa a přítele v jedné osobě Benecta Barona je objevena záhadná složka ohrožující stabilitu celé organizace. Zdánlivě náhodné seznamování se sousedkou, politickou aktivistkou Nany Perpanovou, jde podezřele dobře. Johnny je nejdříve donucen odejít z práce. Později se pro pravdu vzdá i vlastní identity. (HBO Europe)

(více)

Recenze (67)

Heywood 

všechny recenze uživatele

Jak se ukázalo, nakonec z toho ta trilogie je. Většině diváků se to bude zdát nudné, protože v agentských filmech se střílí, prchá, skáče z mrakodrapů, balí se krásky v barech a intrikuje s vládou. Ano, tyto pošetilosti chálívúd chrlí. Tady to tak není. Tady je to až přízemně úřednické. Pomalé, statické, žvanění o hodnotách.. Jenomže se to realitě asi blíží podstatně více. Hra není jen o ukrytých mučírnách, hra je o tajemství, které přerůstá a ohrožuje každého. Nacisté tajili koncentráky, amíci tajné mučírny. Vizitka obou není moc pěkná, když to jak, stalinisté mučili své vězně překoná snad i ty nacisty. Debata je o tom, zde se to má skrývat, či ne, co vlastně je v zájmu tzv. "národní bezpečnosti". Zdánlivě nudný film s jazzovým podtónem hledá svého hrdinu, co jako hrdina vůbec nevypadá, nemluví ani tak nežije, a přesto jej, pokud nám to ještě v záplavě tupého konzumu myslí, velmi potřebujeme. 65% za díl první ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Obsaďte Billa Nightyho a můžete si být jisti, že každá scéna, ve které se objeví, bude působivá. Dokonce i ta, kdy ve které prostě jen prochází chodbou. Jeho nečitelný výraz v obličeji, doprovod klavírní hudby… dokonce i když pak zjistíte, že si jen šel vybrat poštovní schránku, úplně litovat nebudete. Jsem si jistý, že tvůrci přesně takto uvažovali. Když se tato v podstatě nadbytečná scéna objevila poprvé, říkal jsem si, že je to v pořádku a byla by chyba, kdyby této Nightyho stylovosti tvůrci nevyužili. Asi osmé opakování je však již důkazem odporné vypočítavosti autorů, kteří potřebují něčím vyplnit nudné pasáže. V tomto případě by se možná i dalo říct, že potřebovali vyplnit nudný film. ()

Reklama

ivicudus 

všechny recenze uživatele

Tato televizne jednohubka je akoby ste si otvorili hrubu knihu uprostred, precitali 80 stran pribehu a zas ju zavreli. Nezatazuje sa tym co bolo predtym ani co bude potom, len vypichne jeden pribeh jedneho starnuceho spiona nezapadujceho do 21. storocia. Duo Gambon a Nighy vyborni, zvysok neuskodil. Taka prijemna hodka televizie. ()

zeďa 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zvláštní film, který, (ač tomu prostředí výzvědné služby vybízí) není téměř vůbec akční. Označení thriller bych proto radši nechal někde u okraje cesty. Bill Nighy v roli ostříleného a také v podstatě osamělého agenta odvedl, alespoň dle mého soudu, naprosto geniální kus práce. Dialogy (nejen) jeho postavy jsou, jak tady pár lidí psalo, opravdu místy až uspávající a zdlouhavé, na druhou stranu překvapivě bohaté a hluboké. Proč jsem tedy zvolil tak vysoké hodnocení? Z mého pohledu jde o koncert jednoho muže, ke kterému se přidává propracovaná kamera a místy zajímavý příběh. Pokud ale hledáte "jen" akci, jste na špatné adrese. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Je to velmi povedený špionský film spíše pro ženy. Děj je zdánlivě zmatený. Je občas i těžší domyslet si o čem se to baví, protože používají často dvojsmysly, ale jako celek je to příjemný pohodový film. Moc se mi líbí absence násilí, zápletka je také zajímavá a k tomu všemu vyzdvihuji herecké výkony a atmosféru. Je to takový sympatický film. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Scenárista a režisér David Hare mal ako reakciu na ohlasy filmu v zálohe hneď celú trilógiu. (U_S_O)

Reklama

Reklama