Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (633)

plakát

Arctic Void (2022) 

Bčko točené v zimě musí mít větší rozpočet, než Bčko točené v létě. Musíte totiž zajistit víc vrstev oblečení a veliké množství horkých a alkoholických nápojů, případně horkých alkoholických nápojů. Nedej bože, aby se muselo uměle zasněžovat! Ušetřit by se dalo i tím, pokud by herci měli vlastní oblečení. Tohle se natáčelo v Norsku, takže exteriéry jsou impozantní! Hudba v Norštině je také velice dobrým krokem k doplnění atmosféry. Jenže, když je nízký rozpočet, musí se zákonitě na něčem šetřit. A zde se šetřilo. Režisérovi podle mě došlo, že nemají peníze na zaplacení všech herců a tak je prostě nechal zmizet. Dál pokrčoval jen s trojicí těch herců, kteří si řekli o nejnižší honorář. Film je prázdný, jako prázdnota sama.

plakát

Redwood Massacre - Annihilation (2020) 

Můj ty slibný krvavý začátku, dáváš mi velikou naději. Úvod se s vámi nemazlí a hned vás uvrhne do domácí sklepní továrny na zpracování lidských částí. Mihnuvší se zaměstnanec v ochranné masce na způsob Letherface, přesněji řečeno Sackface vypadá klasicky a dobře. Hlavní „anti-hrdina“ Max, který pátrá po známém zabijákovi z lesa Redwood je rozený sympaťák. Ostatní členové „jeho“ týmu se do filmu této kategorie hodí. Prostředí, ve kterém pátrají po zabijákovi - nádherná skotská vysočina krásně doplňuje atmosféru filmu. Závěrečná řežba v bunkru je povedená. Celkově se jedná o skvělé a zábavné nízkorozpočtové Bčko.

plakát

Černý telefon (2021) 

Tenhle film má špičkově zachycenou atmosféru. Prostředí a vůbec výprava se celkově povedla! Naposledy jsem takto skvěle zpracované 80tky viděl ve Stranger Things. Herci, jakoby se snad vrátili v čase, aby mohli hrát v seriálu z 21. století. A teď příběh - ten mi přijde zajímavý, opravdu ano. Duchařiny nemám moc rád a ani nemám rád příběhy založené na paranormálním vnímání - což je zde alfou a omegou. Nicméně to, jakým způsobem hlavní hrdina tyto záblesky vyvolává mě zaujalo. Několikrát jsem se při těchto scénách opravdu lekl. Jenže všechno to pozitivní mi vzápětí kazila realizace těchto záblesků (nechci být konkrétní). Jakoby únosce nebyl schopný vnímat změny, ke kterým došlo v prostorách sklepa. Příběh se potýká s logickými dírami a nekonzistencemi. Konec byl pro mě pak naprosto absurdní. Ale je ospravedlnitelné čekat, že tento film se bude snažit o zachování logiky, když hlavní postavy mají parapsychické vnímání? Takže, pokud hledáte napínavý a děsivý horor, Černý telefon vás nejspíš nezklame. Pokud ale očekáváte propracovaný příběh s logickou pointou, kde si smlsnete na hereckém umění, které bude založené hlavně na skvělém Ethanovi, pak budete zklamaní.

plakát

The Fearway (2023) 

Na tohle „road movie“ jsem se těšil. Trošku mi ten začátek ale pokazila ta Kia. Takové auto se přece nehodí k tomu, aby bylo pronásledováno americkou muscle car! Hlavní postavy vypadají tak, že jsem chvíli zkoumal, zda je můj obraz v pohodě…Bohužel byl v pohodě.  A tak scéna, kdy  naše hlavní nafukovací figuríny vstupují do zapadlé klasické hospody u dálnice a prohlíží si místní „podivíny“ byla vyloženě absurdní. Tak kdo je tady divnej? Všichni ste divný! Tan chlap vypadá hůř, než strážmistr topinka! Proboha! A postavu má jak pupkatej kužel..Já vím, já bych měl psát o filmu, ale nemůžu se od nich nějak odtrhnout. Hlavní záporák je taktéž velmi úsměvná figurka. Vypadá to spíš, jako nějaká pouťová kostýmní šou, než jako filmové masky. Ve filmu se vyloženě povedlo pouze jediné – prostředí. Postupně rozplétaný příběh začal dávat smysl až těsně před koncem. A i když je to povedený námět, tak přišel příliš pozdě a byl tak nešťastně zpracován a propagován, že to celkový dojem nezachrání.

plakát

The Child Remains (2017) 

Nic netušící mladý pár se ubytoval na místě, kde kdysi probíhali nelegální potraty nevěstek. Od pobytu je neodradí ani vytrhané stránky z knihy hostů. Začátek filmu má pěknou a studenou atmosféru. Naše hlavní hrdinka bohužel trpí záblesky hrůzných činů z minulosti, které se aktivují vždy na postižených místech. Slovo "bohužel" jsem použil proto, že je tento způsob „předávání informací“ divákovi v hororech velmi rozšířený a mě už začíná nudit. V podstatě je ta ženská prostě magor. I její partner to ví a kouká se na ní, jak neustále uskakuje imaginárním překážkám, které vyplodí její hlava a přitom se tváří, jak pinda, nebo, jak leze pod postel či se zadrhává s otevřenou hubou uprostřed místností a to vše za podpory instrumentální hudby…Proboha vždyť je to už trapný. Kolikrát jsem tohle viděl? Já vím, je to můj problém a tenhle film za to nemůže, že se mi trefil do nálady. Jenže zde je to opravdu jen pouhou součástí výplně a slouží to k navození atmosféry. Jinak by byl film absolutně prázdný. Jak příběh plyne atmosféra houstne, výjevy se množí a my zjistíme i krásný a nečekaný důvod toho, proč jsou vytrhané listy v knize hostů. Film mi přijde velmi prázdný a nudný. Je to, jako čekání na něco nepříjemného o čem víte, že musí přijít a vy už se nemůžete dočkat až to budete mít za sebou.

plakát

Patient Seven (2016) 

Nádherné a hororově klasické exteriérové prostředí psychiatrické léčebny naruší až pohled do interiéru, který je velice moderní a evokuje spíš pocit nové nemocnice, než léčebny. Hudba je dobrá a snaží se sice navodit temnou atmosféru, ale já  už sakra viděl ty barevný kytky ve výstředním květináči na moderním stole vrchní sestry….Ukázka pacientů, kteří povětšinou spáchali trestné činy a trpí údajně těmi nejtěžšími a nejzávažnějšími poruchami a fóbiemi mne taky moc nenadchla…Za to Ironside by si mohl z fleku navléct andělíčka! Ten jeho úsměv by mohl konkurovat Nicholsonovi  resp. McMurphymu z Přeletu. Jeho specifické metody přístupu k pacientům jsou opravdu unikátní. Například fingovaný pokus podříznout kuchařským nožem pacientku, která se pokouší o sebevraždu a trvdí, že bude radši mrtvá, než-li v léčebně mne velice zaujal. Díky svým metodám, ale náš doktor dokáže pacienty pěkně rozmluvit a ti mu vypráví svůj příběh. Každý jediněčný příběh je znázorněný  flashbackem. Nicměné film má stále povahu thrilleru, nikoliv hororu. Když se například na obrazovce doslova zhmotnilo monstrum podobné Jeepers Creepers, nevěděl jsem, co si mám myslet…Hůl jsem nad tím ale lámat nechtěl, nicméně tohle fakt posrali. Ono monstrum vypadalo sice dobře - to zase všechna čest. Jenže by se hodilo spíš do nějakého fantasy o elfech a né do hororu. Ve filmu resp. v jednom z příběhů se mihne taky Alfie Allen – tento příběh je velmi povedený a vtipný a opět platí – není hororový.  Jedná se tedy o povídkový film, který obsahuje pár opravdu zábavných povídek. Navíc mě bavilo sledovat „konzultace“ s  Dr. Marcusem (Ironside).  Nejhorší na filmu je ale ten konec. Ta BOMBA, kterou chtěli autoři diváka překvapit. Už kdysi sem se s touto debilitou setkal a nemám to rád – když posledních pár minut totálně změní strukturu a podstatu celého filmu. Přijde mi to nefér vůči mně, jako divákovi. Nevnímám to, jako pozitivní zvrat. Tím koncem jsem velice zklamaný a celý tento film považuji za zbytečný. Jakoby autoři shodili sami sebe a svou snahu o vytvoření povídkového filmu.

plakát

Masakr v kopcích (2009) 

Naprostá a absolutní klasika! Vše jede v rytmu „B“ tak vzorně, až mi málem ukápla slzička. Zpracování některých scén a výprava jsou sice pravda více amatérské a nízkonákladové, ale to naštěstí neplatí o stahování z kůže, řezání...však víte...takže tady není o čem moc psát. Prostě americkej zapadákov, stopaři, opuštěná farma a jedna povedená rodinka! Tohle já miluju!

plakát

Sobík (2024) (seriál) 

Kdybych nevěděl, že je to podle skutečnosti, tak bych to vypnul hned při prvním dílu. Jenže takhle mě do sledování hnala moje mrzká lidská povaha zjistit, čeho všeho jsou šílenci/stalkeři schopní. Sofistikovanost stalkerů je opravdu fantasticky fanatická. Zhruba v polovině seriálu jsem začal vnímat stalkerství, jako šílenou nemoc, což ve mne dokonce chvílema vzbuzovalo i lítost! Chápete to? Nabízí se tu tolik aspektů, jak seriál vnímat. Ze začátku jsem se dobře bavil a hodně se nasmál. Tyto emoce však brzy vystřídal stud. A to všechno přešlo v lítost a hrůzu! Každý další díl ve mne prostě vzbuzoval tento koktejl emocí. Což je podle mne velmi vzácné. Je to spíš takový seriálový dokument - emoční horor. K tomu všemu musíme ale přičíst ještě zápletku resp. "Sobíka", který v podstatě toto stalkerství na sebe přivoval. Nejdřív jsem to vnímal, jako dobrý skutek, a lítost z jeho strany vůči opuštěné ženě...Pozdějí se ale Sobík začal také pěkně vybarvovat, což bylo celkem překvapivé a způsobilo to další vlnu emocí! Seriál rozhodně doporučuji. Sent from my iphone.....

plakát

Atlas (2024) 

Další efektně efektivní srajda se skvělými triky, zvuky a obrazem. Lahůdková jednohubka pro ty, kteří mají domácí kino se vším všudy. Očekávejte však trapné, zdlouhavé rozhovory Jennifer  s bojovým mechem a jejich budování vzájemné důvěry + neustálou synchronizaci. Jennifer je pěkná ženská, ale už má svůj věk a tak mi záběry na její obličej střídající jednu grimasu za druhou přišli, jako nekonečné a nudné. Obecně většina mechxteriérových scén byla absurdní. Závěrečnou defibrilaci bych tedy ocenil spíš já. Jako gamer si radši dám nějakou hru, než abych koukal na film, který je v podstatě cut herní scénou. Nadruhou stranu se rád koukám, jak někdo hraje, obzvlášť, když dělá pořádnej bordel! A tady ho sem tam dělali, pokud zrovna nesynchronizovali. 2,5* P.S. Kdyby tomu mechovi přidělali výkoný dildo vyspala by se s ním? A pokud ano bylo by to sebeukájení, nebo soulož? P.P.S Mají bojový mechové záchod?

plakát

Truth or Dare (2012) 

Když vezmete na divoký školní večírek introvertního nerda, kterého navíc při hře „pravda, nebo úkol“ ponížíte, nemůžete se divit tomu, že spáchá sebevraždu. Po nějaké době od této tragédie se naše parta nejvíce zúčastněných a zainteresovaných pařmenů chystá na další skvělou párty, kde poteče chlast proudem a kde budou nekonečné lá(i)ny kokainu. Večírek se má odehrávat v odlehlé chatě obklopené studenou, mlžnou anglickou krajinou. Na místě se klasicky dozví, že ne všechno je tak, jak bylo plánováno. Z filmu se vyklube pěkný psycho-survival s bonusovou tipovačkou nakonec. Příběh má zajímavý námět a je velmi pěkně zpracovaný. Proměna, kterou ve filmu herci projdou je dobře zahraná. Jejich transformace z bandy namyšlených bezstarostných adolescentů ze zbohatlických rodin do vystrašených ufňukánků, kteří se okamžitě potřebují vzchopit, aby přežili. Podaří se jim to? Film není rozhodně dokonalý a bezchybný, nicméně je zábavný, dobře natočený, má spád, graduje, obsahuje nečekané zvraty a ten konec? No tak ten stojí za to! P.S. Herečky jsou opravdu rajcovní rajdy!