Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 3

Recenze (356)

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Animáky mám já ráda. A když jsou k tomu všemu ještě pěkně udělané, mají příběh s hlavou a patou a nejsou plné opakujících se rádoby vtipných scének, tak to jsem ještě radši. Epic (český název filmu výjimečně lépe vystihuje příběh – Království lesních strážců) je jedním z nich. Po boku prvního dílu Ice Age se staví mezi tu lepší polovinu animovaných filmů a dokonce i o pěkných pár stupínků navíc převyšuje nastavenou laťku průměrnosti. Příběh o lidské dívce, která se ocitne mezi záhadnými lesními skřítky, rozhodně nenudí a několika dějovými zvraty dokáže i dospělé obecenstvo pěkně překvapit. Ústřední postava mladých lidí, lidské M. K. (Amanda Seyfried) a skřítka Noda (Josh Hutcherson), dokazuje, že i přes rozdílné povahy je možné k sobě najít cestu a že je všeobecně důležité vědět, co je skutečně důležité. Zrod jejich přátelství je komplikovaný, ale o to víc úsměvný. Kontrastem je pragmatický Ronin (Colin Farrell), který za každé situace zachovává chladnou hlavu a nepřipouští si prohru. Na protipólu stojí černočerný kazisvět Mandrake (Christoph Waltz), jehož všudypřítomná temnota je postrachem všeho živého a zeleného. Kaleidoskop zajímavých postav uzavírá velmi vtipná dvojice slimáků Gruba a Muba (Chris O’Dowd a Aziz Ansari). Boj o záchranu lesního království a potažmo celé lesní vegetace je prezentován ve velmi propracované a dobře interpretova(tel)né formě. Zlo je vytrestáno, staré vztahy jsou urovnané, nové posilněné společným cílem. Mně se to líbilo. Moc. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Když si nezvolím dědice, nebude budoucnost.......... Pes Ozzy je Boží srandista. Svět v lese je nádherně kreslený. Choreografie soubojů je povedená. Hudba dobrá. Dobrodružství velké. CITÁT - Letíš ze šnekama........ Slimák a šnek jsou supr dvojka, dodávají příběhu tu správnou komediální náladu. Na jedné straně mají starosti o osud říše, ale na druhé to berou s humorem. CITÁT - Mám nápad! Všichni se schovejte do ulit!................ Já se královsky bavil, děti taky. Tak co vy? ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tvůrci vysrali na kraviny o boji "zlých" netopýrů a vran proti "dobrým" kolibříkům a šnekům a namísto toho rozjeli další nenásilnou ekoagitku, mohlo to být i za plný počet, protože ten design je parádní, animace je svižná a celkově to působí dost příjemně i přes všechny klišé a zlozvyky součastného animovaného mainstreamu. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Stanu se menším a ještě menším, až budu nejmenším na celém světě... I u Johnyho, ehm, chci napsat Jirky Wolkera asi částečně čerpali tvůrci Království lesních strážců (dále jen KLS), kteří do lesa, jakých jsou u nás (zatím) spousty umístili říši obývanou malými pidižvíky, do níž se "omylem" zmenší i dívka Mary. A ocitne se uprostřed boje mezi Lístky a Bažiňáky, boje o ovládnutí celé říše. Musím říci, že mě tenhle film nenudil ani na vteřinu a za působivé (místy skoro až "avatarovské") zpracování odsuzuji celé KLS ke 4 hvězdám. Víc takových animáků. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jednoduše perfektní animák se vším všudy, kterému nic nechybí a nadbývá pouze ta jedna otřesná písnička toho svitkouše. Hrozně vtipná scéna byla, jak jako zmenšená Mary utíkala před psem.. tak z pohledu psa a z jejího... úplně mi to připomnělo tohle. "Co je plochoksichte? Rozbrečíš se? - Víš, že mě neurážíš? Jen mě odpuzuješ."........................"Co je? Dobrej fór. - Zkus to znova. Třeba tě praští víc." ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Inspirací pro lesní strážce a jejich brnění byli japonští samurajové. Rovněž ovládání meče vychází ze způsobu japonského šermířského umění iaido, což je cesta duševní rovnováhy a okamžité reakce. Pro helmy si naopak tvůrci vzali inspiraci u kolibříků, které lesní strážci sedlají jako své oře. (charlie_ando)
  • Dom Dr. Bomby bol inšpirovaný skutočným domom známeho maliara z 19. storočia Frederica Edwina Churcha. (LuiCJ)
  • Chis Wedge našiel svoju inšpiráciu pre vznik Kráľovstva lesných strážcov v roku 1998 na výstave obrazov, na ktorých boli zobrazené tajomné lesné ríše. (drake31)

Reklama

Reklama