Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne se hezké a sexy advokátce Claire Kubik naráz zhroutí celý svět. FBI spojí jejího muže Toma s vraždami nevinných civilistů během utajované vojenské operace před patnácti lety. S pomocí skvělého právníka, který pracoval u armády, bojuje Claire za očištění Tomova jména, ale dostává se čím dál blíž k vládnímu tajemství. Nyní riskuje kariéru - a dokonce i vlastní život - aby odhalila pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

nash. 

všechny recenze uživatele

Hollywoodští scénáristé mají zjevně hrubé nedostatky a měli by si zaplatit nějaké kurzy a doučování z předmětů „rozuzlení“ a „závěr“. Mám totiž pocit, že každý druhý americký film, i když má výborný námět a dobře rozvíjenou zápletku nakonec dojede na nezvládnutý závěr. Platí to i pro Těžký zločin, až na ten závěr ucházející soudní drama z vojenského prostředí, které nepotřebuje pár správných chlapů, ale stačí mu jeden správný Morgan Freeman. Sečteno, podtrženo, stravitelná, lehce nadprůměrná podívaná s několika světlými místy, postupně rozkrývaným komplotem, několika výraznými lapsy v logice (jeden z nich je obsažen i v samotné zápletce) a závěrem, který pracně budovaný dojem téměř zničí, ani ne tak pointou samotnou jako spíše jejím humpoláckým pojetím. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je skutečně ta osoba vedle, které se ráno probouzíte váš milující manžel? Co když má tajemství, o kterém by jste raději nevěděli? Vše čemu jste doposud věřili se může během pár minut změnit. Vše může být dokonalá lež. Váš poklidný život se zhroutí jako domeček z karet. Těžký zločin je film z prostředí vojenského soudu. Takové prostředí je velmi atraktivní. Morgan Freeman byl jako vždy brilantní, ten ani nemůže být špatný a Ashley Judd mu výtečně sekundovala. Film není vůbec nudný. ()

Reklama

Hopper 

všechny recenze uživatele

Thriller, ktorému úplne chýba šťava, vlečie sa a na konci úplne vyšumí do stratena. Celkovo tu nie je nič čo by mohlo zaujať, pointa je predvídateľná takmer od polovice filmu a Freeman tu ani nemusel byť. Niektoré postavy takmer nemajú v konečnom zúčtovaní opodstatnenie a kľudne ani nemuseli existovať. Výsledkom je podpriemerný film z prekvapivo neatraktívneho prostredia žijúci si svojim vlastným životom. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Takových slabších 60%. Přišlo mi to takové neuspořádané, resp. buď více krimi a vyšetřování a nebo spíše soudní drama. Byla to taková kombinace všeho a nebylo to uděláno pořádně. Děj je celkem předvídatelný, tady není nic objevného. Chybí mi zde i absence nějakého většího napětí. Celkově je to trošku slabší thriller, který ale postrádá napětí a preciznost provedení nebo alespoň důkladnější provedení. Je to takový film na jedno podívání, který nenadchne, ale ani neuškodí. Přidaná hodnota je Ashley Judd, na kterou se celkem pěkně kouká. Howgh! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem viděl už hodně dávno, vůbec jsem si nepamatoval jeho děj, nenapsal jsem k němu komentář/recenzi a netušil jsem, proč jsem ohodnotil tak nízko záležitost, v níž hraje Ashley Judd a Morgan Freeman. To byly důvody, které mě dovedly k dnešní repríze, díky níž píšu tento komentář/recenzi a která mi zodpověděla všechny případné otázky. Hlavně už teď vím, proč stačily jen dvě pěticípé.Ten film není dobrý. Nejde sice o žádnou hrůzu, kvůli níž bych si měl vyškrábat oči, jen je tak trochu nudný a mocně neoriginální. Příklad 1 a možný spoiler, i když se budu snažit, aby na něj nedošlo: Krátce potom, co byla odhalena hlavní zápletka, mi bylo jasné, jak dopadne soudní proces. Proč? Protože jsem už viděl několik snímků natočených podle stejného mustru. Příklad 2 a možný spoiler etc.: Závěrečný zvrat pro mě vlastně žádným zvratem nebyl. Proč? Platí stejné zdůvodnění jako v Příkladu 1. Opravdu jsem nepochopil to bezuzdné hýření; tvůrci filmu vydali značné sumy za kvalitní obsazení, ale zároveň těmto hercům nedali k dispozici scénář, na jehož základě by mohli předvést, co skutečně umí. Úplný závěr filmu vypadal na spolupráci se společností Disney, a pokud bych v té chvíli ještě váhal, byl by tou poslední kapkou do poháru mého znechucení. Tohle bylo jedno velké, filmové klišé. / Poučení: K čemu detektor lži? Pravdu najdeš ve víně. Potvrzuje deset z deseti vinařů. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • V dřívějších verzích scénáře měla postava Ashley Judd vyučovat zákon na Univerzitě Harvard. (Jocker94)
  • Postavu Claire mala stvárniť Anne Heche, tá však ponuku odmietla, pretože sa jej zdalo, že by mala vo filme priveľa priestoru, čo jej nevyhovovalo kvôli tehotenstvu. (pancoyote)

Reklama

Reklama