Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne se hezké a sexy advokátce Claire Kubik naráz zhroutí celý svět. FBI spojí jejího muže Toma s vraždami nevinných civilistů během utajované vojenské operace před patnácti lety. S pomocí skvělého právníka, který pracoval u armády, bojuje Claire za očištění Tomova jména, ale dostává se čím dál blíž k vládnímu tajemství. Nyní riskuje kariéru - a dokonce i vlastní život - aby odhalila pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Film se zajímavým hereckým obsazením, kde hlavní kámen úrazu je scénář. Film má skoro 2 hodiny a za ně se uálo jen málo zvratů (Návštěva v FBI byla opravdu zajímavá ta vstřícnost... Tajně nahraná nahrávka nemohla být jednoznačně u soudu připuštěna..) a konec to pohřbil úplně. Film mohl být jednoznačně lepší než je, ale takto dávám průměrné 3z5. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Hodnocení by bylo vyšší, nebýt toho, že se celý film odehrává kolem právničiny, kterou z celého srdce nenávidím. Jako vždy jsem se těšil z perfektního Morgana Freemana a celkem přijemně mě překvapila Amanda Peet. Ještě musím zmínit obratně zvládnutý závěr filmu (škoda, že se film neodvíjel v podobném duchu celou dobu). Jako ztrátu času bych to rozhodně nepovažoval, ale nebýt tý právničiny... ()

Reklama

elCarda 

všechny recenze uživatele

Kdyz uz jsem to shlednul cele, tak to i okomentuji. V celku se mi film zamlouval. Herecky vykon Ashley byl vzskutku nadprumerny a dejova linije celkem napinava se sokujicim vyvrcholenim. Nicmene vzhledem k tomu, ze se v celem filmu dali snadno najit vzory jinych filmu tak to stalo zaprd. Kdyz se nad tim skutecne zamyslite tak toho "noveho" tam bylo minimum. Hlavni hrdina ma problem s alkoholem, stridave s tim bojuje a prohrava, nakonec samozrejme vyhraje. O soudnich procesech, nebo dokonce valecnich soudech nemluve. V pozadi obrovske spiknuti. A bla bla bla... Nez jsem zacal psat tento komentar, chtel jsem dat tri... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Alkoholu příležitostně holdující Morgan Freeman nenosí sněžnou slepotu způsobující námořnickou uniformu a odmítá si dvakrát denně holit tvář jako Harmon Rabb, přesto v této místy obstojné variaci na JAG, či Pár správných chlapů se mi zdál právě on tím správným. Pár však dělají minimálně dva a jelikož Caviezelovy oči raněné laně na mě neplatily, dalšího takového jsem už ve Franklinově filmu nenašel (a to počítám i A.Judd). Snaha o překvapivý závěr vyzněla dosti křečovitě a popřela logiku veškerého předchozího dění. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nepříliš proklepnutý Carl Franklin mě kdysi příjemně překvapil s dramatem Presumpce viny s Denzelem Washingtonem. I tam se hlavní postavy solidně zamotávaly do vlastních lží a nikdo nemohl nikomu na 100% věřit. I tahle hra si drží slušné tempo a v některých momentech je slušně našponovaná adrenalinem, nicméně ani solidní casting (v čele s neselhávajícím Morganem Freemanem) nepřebije tuctový scénář, který v těch potřebných momentech nepomáhá. Čerpá se tu z mnohem propracovanějších děl, přičemž se hlásí k vlně snímků s „velkou pointou“ v závěru, jenže tady si pro ní nepřipraví ideální půdu a onen šok spíše otravuje. Mimochodem všemocná armáda tu stojí proti ambiciózní právničce a jejímu muži, který byl zatčen za masakr na utajené vojenské akci z minulých let armádních. Právě za masakr obviněný Caviezel by měl stejný výraz, i kdyby hrál v pornu, na což už jsem si zvykl, takže naopak pochválím Amandu Peet, které to v průhledném tričku proklatě sluší. No, třeba to Franklinovi s lepším scénářem bez provařených klišé příště vyjde!! Držím palce!! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • V dřívějších verzích scénáře měla postava Ashley Judd vyučovat zákon na Univerzitě Harvard. (Jocker94)
  • Postavu Claire mala stvárniť Anne Heche, tá však ponuku odmietla, pretože sa jej zdalo, že by mala vo filme priveľa priestoru, čo jej nevyhovovalo kvôli tehotenstvu. (pancoyote)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno