Reklama

Reklama

Dovolenkáři

(festivalový název)
  • Velká Británie Sightseers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tridsaťštyriročná Tina (Alice Lowe) je zamilovaná a hoci jej známosť s Chrisom (Steve Oram) trvá sotva tri mesiace, rozhodne sa s ním podniknúť výpravu karavanom po anglických múzeách, kultúrnych pamiatkach, kopcoch, jaskyniach a kempoch. Avšak udalosti sa sprisahajú proti nim a plánovaná dovolenka naberie trochu iný spád. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nesympatický a ošklivý britský pár jede na výlet po památkách a zabíjí u toho lidi. Je to občas absurdně vtipné, ale té ženské postupně začne víc a víc hrabat (psychoženský nesnášim) a ten film se už moc nevyvíjí. Do toho tam jsou různé avantgardní změny barev do černobílé, nebo jakási debilní snová scéna. Velké štěstí je, že se to odehrává v krásné anglické přírodě. Tou podivností mi to trochu připomínalo debilní film Náš den přijde, ale toto je díky Wheatlyho nápaditosti přece jen lepší. Konec byl fajn. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Inu, je vidět, že Benu Wheatleymu značně prospívá, pokud se statečně nechápe role scénáristy sám. Památkonávštěvníci jsou milým příkladem brtiského mixu černého humoru s psychologickým dramátkem, který na mne zapůsobil velmi dobře. V průběhu filmu je divák nucen postupně přizpůsobovat své emoce chování postav, aby nakonec bylo všechno jinak, než se na začátku zdálo. Atmosféra snímku je anglicky ponurá, smát se nějak moc nahlas nebudete, takže doporučuju spíš na melancholické odpoledne. 70% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Wheatly se potvrzuje jako režisér, kterého stojí za to do budoucna sledovat. Sightseers na mě zapůsobili lépe než Kill List. Určitě se jedná o divácky vděčnější film. Má to krásné vizuály, černý humor, dobré a nápaditě využité písničky. Přesto se mu zatím nijak enormně vřelého přijetí nedostává. Já to mám tak na sedmi bodech z deseti, ale za ten krásný, cynický závěr tentokrát zaokrouhlím nahoru. Hlavně je to pro mě alespoň o hvězdu lepší zážitek než Kill List, což sedí. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Děj filmu se točí kolem série nevyjasněných úmrtí a jednoho čerstvého párečku dovolenkujícího v karavanu. Dle mého se ve scénáři příliš tlačilo na morbidnost a odpornost, a tak trochu se zapomělo, až na poslední čtvrtinu, na slušnější pointu příběhu. Nesympatičnost a arogance dvou hlavních, řekněme to slušně "cvakošů", mě alespoň bohatě vynahradily záběry na krásné přírodní scenérie. Ne úplně marně, ale prostě dost divně, na mě tahle černočerná nezávislárna zapůsobila. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Asi takto si představuji dokonalost. Tedy v jistém slova smyslu. Sightseers je absolutní špičkou mezi britskými černohumorovými nezávislými komediemi. Je tam naprosto všechno. Nádherné exteriéry v podobě anglického venkova, abnormálně ulítlé, vážně strašně moc ulítlé postavy, které v divákovi vyvolají plno různých pocitů. Co nenabídl Wheatley v nepříliš dobře oceňovaném Kill Listu, nabídl právě tady v neskutečném měřítku. Je tu romantika, násilí, explicitnost, vtip, spousta charakterů, odvázanost, ale i závažnost. Od každého špetka. Všechen ten brilantní, nestabilní citový chaos doprovází výborně se hodící hudba a dvěma hlavním hercům se opravdu klaním, zvlášť Alici Lowe. Režisér na její místo nemohl vybrat lepší herečku. Přesně takováhle nezávislost a svoboda je můj dokonalý šálek kávy. Konečnou scénou za doprovodu The Power of Love mi Wheatley způsobil nemalý pokles čelisti a absolutně špičkový filmový zážitek. Nepřechvaluju...je to vážně žrádlo. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo 24 dní. (Rob Roy)

Reklama

Reklama