Reklama

Reklama

Dovolenkáři

(festivalový název)
  • Velká Británie Sightseers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tridsaťštyriročná Tina (Alice Lowe) je zamilovaná a hoci jej známosť s Chrisom (Steve Oram) trvá sotva tri mesiace, rozhodne sa s ním podniknúť výpravu karavanom po anglických múzeách, kultúrnych pamiatkach, kopcoch, jaskyniach a kempoch. Avšak udalosti sa sprisahajú proti nim a plánovaná dovolenka naberie trochu iný spád. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

On je zralý psychopat, ona psychopatka v rozpuku. Murder is green.. Wheatley do sociálního realismu zase dovedně vkládá různorodé a často i protichůdné ingredience (suchý humor, odtržení od reality) a z výletu dvou takových nenormálních zabijáků na okraji zájmu médií i policie dělá v podstatě romantickou záležitost, byť černou jako ohořelé zbytky karavanu. Vše je navíc orámováno brilantním soundtrackem a rozverným koncem, který zase tolik nesnížil emise skleníkových plynů. „Report that to the National Trust!“ ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Pokud bych se na Sightseers dívala čistě jako fanoušek hororového žánru, lehce by mě to mátlo, protože Sightseers rozhodně nejsou hororem. Jsou takovou potřeštěnou road movie, kde poznáváme krásné části Anglie a koukám na pár lidí v karavanu, kteří tak nějak seznají, že k sobě opravdu patří, protože... a tady si nalejme čistého vína, většina z nás, když nás nějaká osoba štve, tak jí maximálně rozbijeme talíř nebo sklenku, ale rozhodně jí nerozbijeme hlavu. A přesně tímhle jsou Tina a Chris ehm.. výjimeční. Určitě to sklouzne k těm snímkům, u kterých si budu muset přečíst děj, abych věděla, na co jsem to onehdá koukala, ale.. za závěrečný fígl, kterým se jako osoba něžného pohlaví rozhodně musím inspirovat, dávám ještě jednu hvězdičku do průměru :-). ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Wheatly se potvrzuje jako režisér, kterého stojí za to do budoucna sledovat. Sightseers na mě zapůsobili lépe než Kill List. Určitě se jedná o divácky vděčnější film. Má to krásné vizuály, černý humor, dobré a nápaditě využité písničky. Přesto se mu zatím nijak enormně vřelého přijetí nedostává. Já to mám tak na sedmi bodech z deseti, ale za ten krásný, cynický závěr tentokrát zaokrouhlím nahoru. Hlavně je to pro mě alespoň o hvězdu lepší zážitek než Kill List, což sedí. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ben Wheatley točí dobré a vtipné filmy. Na dovolenou po anglickém venkově bych s ním ale z důvodu obav o vlastní život raději nejel. Dva dny zpět jsem viděl jeho Down Terrace, kde se mezi sebou vyzabíjeli všichni přátelé i nejužší rodina. Turisté pro jistotu rovnou pozabíjeli všechno, co se kolem nich ještě hýbalo (kromě pejska). Skoro bych řekl, že to není náhoda, ale Whistleyho hobby. A teď nemyslím filmařinu. Ta mu ale jde od ruky. Příští rok přijde do kin jeho první velká produkce s Jeremy Ironsem v hlavní roli. Jsem zvědav, jak se s tím popere. Potřeba tvůrčí svobody je u něj naprosto zjevná, navíc je mu skoro pětačtyřicet. Zvládne přerod ve spořádaného chlapce? :) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Najväčšou devízou tohto filmu je humorná absurdnosť hlavných postáv. Tina, ktorá je už vo veku, kedy biologické hodinky tikajú riadnym burácaním, je konečne šťastná, že si našla chlapíka s ktorým si plánuje spoločnú budúcnosť. Netuší však, že ide o chlapíka, ktorého predstavy o živote sú mierne povedané radikálne a nekompromisné, kedy najčastejším riešením všetkých jeho problémov je vražda. Na druhú stranu je kultúrne zameraný a tak sa spolu vydajú za krásami Anglicka. Ako sa podarí Tine vysporiadať sa s jeho čudáckou povahou? To je práve ďalšia absurdnosť, ktorú nám snímok naservíruje. Nehovorím, láska je slepá, na mňa však táto pointa pôsobila zvláštne (bola to zo strany ženy zúfalosť, hlúposť...?), aj keď koniec bol pomerne prekvapivý a do celkovej koncepcie filmu krásne zapadol. Pozitívum vidím aj v tom, že napriek tomu, že vraždy boli dosť brutálne, vždy im predchádzala nejaká komická situácia spojená s totálne absurdnou logikou hlavných postáv. Vidím to na lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo 24 dní. (Rob Roy)

Reklama

Reklama