Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (227)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tento film mě akorát tak sral svou nabubřelostí. Herci první až druhé třídy se zde po celou stopáž tváří vážně jak na pohřbu a já jim to stejně nějak nemůžu uvěřit. Anna Taylor-Joy mě taktéž nějak zklamala svým nepřesvědčivým na nervy lezoucím robotickým přehrávajícím výrazem. Celkově je Morgan jako film velmi nudný a na to, jakou si dělal reklamu a jak skvěle vypadal trailer, je to zrovna tak velké zklamání, jaké jsem měla původně očekávání. Navíc je děj silně předvídatelný a klišovitý. Za mě bohužel velká ztráta času. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Treba povedať, že kto neuhádne pointu od prvých minút, ako keby (obrazne povedané) pozeral Terminátora a nevedel, že je robot. A logike povedzte báj-báj: Morgan na vás vytasí karate jak Bruce Lee, za volantom je lepšia než Colin McRae, a to pritom od narodenia hnije 5 rokov v cele. Pekne sa na to pozerá, ale zlátanina zostane zlátaninou. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Lee Weathers (Kate Mara) je povolána do výzkumné laboratoře jedné společnosti, která zkoumá chování uměle vytvořených bytostí, aby posoudila chování jednoho prototypu - Morgan (Anya Taylor-Joy), která se z neznámé přičiny "porouchala", když na jednu vědkyni (Jennifer Jason Leigh) zaútočila a poranila jí oko. Ve speciálním výzkumném ústavu se o Morgan stará nepočetný tým, v němž je například manažer projektu Ted Brenner (Michael Yare) nebo doktor Finch (Chris Sullivan). Lee s nimi a dalšími doktory Zieglerem (Toby Jones) a Lui Cheng ( Michelle Yeoh) diskutuje o případu "Helsinki", který se udál před případem Morgan. Morgan posléze zkoumá doktor Shapiro (Paul Giamatti), psycholog. Morgan se při jeho výslechu vymkne kontrole. Morgan vznikla za velmi skromný rozpočet osmi milionů dolarů, což je na ní sice znát, ale není to v zásadě vůbec na škodu. Morgan se obejde bez jakýchkoliv speciálních vizuálních efektů a vystačí si jen s působivou psychologicky rozehranou hrou na kočku a myš. Scénář k Morgan nenapsal Scott, ale Seth W. Owen, který nejdříve rozehrává tísnivou psychologickou studii, při níž dominuje herecky skvěle vybraná Anya Taylor-Joy, aby posléze přitvrdil a přesunul se spíše do roviny hororové a akční. Ani tento žánrový přesun nevnímám negativně, v obou rovinách působí Morgan mrazivě přesvědčivě ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Přestože takovéhle divné filmy mají asi dost málo diváků, jsem rád, že se pořád točí. To téma budí docela dost otázek. Vyvinete geneticky zdokonalenou bytost schopnou dospět za pět let. Jenže tam chybí ten čas předávání rodičovských zkušeností, hodnot, sbírání pádů a odřených kolen. Nová bytost pak v těžkých chvílích vyhodnocuje špatně hraniční situace. Dojde i incidentu. Vědci, kteří ji vychovali, investovali nemálo času a citů, těžko mohou objektivně vyhodnotit míru rizik. Na místo přijíždí specialistka. To už ale jinde jsme, už tu nejde o ideály, ale o peníze. Poctivě a nápaditě natočené, jinak ale nijak strhující a dost čitelné. Nešlo o překvapení, jen o takovou zfilmovanou povídku. 65% ()

Prometheus69 odpad!

všechny recenze uživatele

Trailer lákal na nějakou tu akci, napětí z prvky fantasy.. a co jsme nakonec dostali? Urputně táhlou hovadinu kde nakonec ani Morgan nehraje hlavní roli.. Prostě jsem nepochopil o čem to sakra mělo být? A proč to vůbec někdo natočil za jakým smyslem... 666Teen ... Replikant Byl KLON, kde ten zloduch byl ten druhej! Tady byli na palici úplně všichni, včetně režiséra!!! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno