Reklama

Reklama

Kouzlo přítomného okamžiku

  • USA The Spectacular Now (více)
Trailer

Sutter Keely žije teď a tady a naprosto mu to vyhovuje. Tenhle okouzlující a sebevědomý týpek, který je na střední mazákem, si nenechá ujít jedinou party. Miluje svou práci v obchodě s oblečením a budoucnost ho nezajímá. Nikdy nemá daleko ke sklence alkoholu. Poté, co dostane kopačky, ho na trávníku své zahrady probudí z kocoviny Aimee Finickyová. Ta představuje jeho pravý opak - čte sci-fi a nemá kluka. Zatímco Aimee sní o své budoucnosti, Sutter žije jen přítomností. I přesto svede osud tyhle dva dohromady. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (279)

Janek 

všechny recenze uživatele

Je to tak moc úsporné, až ve mně z toho filmu nezbylo skoro nic. Snad jen výkon hlavního hrdiny. Civilní přístup mi byl sympatický, ale strašně mi tam chyběly výraznější scény, které bych rád viděl znovu. Miles Teller je ale bezchybný a celý film vlastně stojí na ústřední dvojici, která nemá problém ani s extra dlouhými záběry. Ale jinak jsem na vážkách... 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Známe to dobře. Nečekaná láska, nějaká ta překážka, často v podobě nešťastných nedorozumění. A často vycucaných z prstu. Spectacular Now je trochu jiné. Ona je neposkvrněnou květinkou, která má sny a plány, on lehkovážným hošanem, který žije přítomností a mezi vrstevníky má několik škraloupů. Hlavně coby sebevědomý naháněč sukní a tak trochu alkoholik. Dají se dohromady a jak už to tak v podobných případech bývá, oba musí svést nějaký ten boj, aby svůj vztah obhájili. Ona ví a chce, on se hledá. A to dodává tomu všemu kolem dramatický oblouk. Právě ale jeho chování určitě ubírá výslednému dojmu body. I když nějakou zásadní psychologickou hloubku rozhodně nečekejte. Přesto tahle nenápadná látka není tuctová, charaktery se neokoukají a výsledný dojem nesplyne se stovkami podobných romantických dramat pro mladší ročníky. Mezi nepřikrášlenou ústřední dvojicí to navíc přirozeně jiskří, hlavní hrdinové se letos potkali také v dobrodružné sci-fi Divergent a jak Miles Teller, tak i Shailene Woodley se o svou hereckou budoucnost rozhodně nemusejí obávat!! Velmi slušné tři hvězdy.. ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo fakt něco. Nic jsem od toho nečekala a dostalo mě to úplně ve všem. Tyhle drama mám nejradši. Škoda, že jich je v poslední době tak málo. Herci i hudba a všechno ostatní výborně klapalo. Trochu jsem váhala, jestli dát plný počet, ale nakonec ho dám. Ten konec mě dojal a to jsem to moc nečekala. 100%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Miles Teller začínal ako ten týpek ktorého ste poznali z nejakej ožran party, ale poslednú dobu otočil list a začal baliť namiesto sexi kočiek s pivom v ruke, obyčajne slečny/študentky/panny z Divirgencie. A je to celkom obyčajný film. Medzi hlavnými hrdinami sa to nesie raz na vyššej a raz na nižšej vlne, ale ani raz ta vlna nebola tak veľká, že by si zaslúžil film vyššie hodnotenie. Ale inak sympatický film. 70% - 3* ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jak Miles Teller, tak Shailene Woodley jsou podle mého dobří herci, a celý příběh na nich koneckonců dost stál. Jinak mě tam toho ale bohužel moc nezaujalo, za což mohla celá ta dějová linie, která byla podivně nevyhraněná a obyčejná, interakce mezi postavami navíc spíše klidné a nepříliš konfliktní... ale když se nad tím zamyslíme, právě tím je tento film možná "speciální" - že působí tak přirozeně a nevyumělkovaně. Nikdo z postav tam vlastně nemá do extrému vyhrocený charakter. Jsou to zkrátka postavy ze skutečného života. Jen je škoda, že aspoň ten konec nebyl silnější, vyzněl tak nějak do ztracena a zanechával spíše negativní pachuť. Ale o tom to nejspíš mělo být - v tom asi tkví ta síla přítomného okamžiku. Skutečně hodně naturalistický film. ~(3,2)~ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

Související novinky

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Channing Tatum konečně režíruje

Channing Tatum konečně režíruje

23.11.2014

Ze striptéra hercem, z herce režisérem? Channing Tatum (Útok na Bílý dům) už několikrát dokázal, že si dokáže plnit velké sny. A již brzy si odškrtne další, jelikož hodlá společně se svým kamarádem… (více)

Reklama

Reklama