Reklama

Reklama

Ohavný Dr. Phibes

  • Velká Británie The Abominable Dr. Phibes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Doktor Phibes měl jednoho dne autonehodu, která mu změnila život. Při autonehodě přišel o svou ženu a ztratil půlku obličeje. Měl strašný vztek na doktory, kteří operovali jeho ženu a vyčítal jim že ji nezachránili. Doktor Phibes se chtěl doktorům pomstít tak, že na ně pošle morové rány jako v Egyptě, které by je zlikvodovali podle bible: mraky kobylek, armády žab, regimenty krys a další... (JayCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Uf. Scény s Vincentem Pricem jsou dobré a on sám je fakt démonický (i když mi občas vadila jeho přílišná teatrálnost). Stylizace do detektivního temného až černého fantomového románu počátku 20. století mi přišla v pohodě. Myslím si, že tohle byl mokrý sen Tima Burtona. Caroline Munro pouze na fotkách je zajímavý článek filmu (nebyl jsem si jist, jestli je to ona a nakonec jsem zjistil, že ji do závěrečných titulků ani nenapsali). Přesto mě to ale nezasáhlo, jak jsem čekal. Místy mi to přišlo dokonce až nezáživně nudné a ukecané. Pro mě tohle rozhodně není nejlepší film ani role Vincenta Price. Ale tak mám za sebou aspoň další (už 72.) kousek z knihy 101 hororů, které musíte vidět než umřete). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Chytnul jsem slinu na nějakej starší kultovní horor a padlo to na tenhle kousek. Popravdě jsem čekal o něco víc, ikdyž z výsledku zklamanej nejsem. Nejvíc mi celkovej dojem kazila ta detektivní linie. Vyšetřující vypadal komicky stejně tak jako jeho marný vyšetřování. Naopak Vince Price v roli Dr. Phibese předvedl skvělej výkon a jeho vraždy v podobě deseti egyptských ran jsou cool. Zub času sice trochu ubral filmu na síle, ale i tak se jedná o povedenej horor a měl by být povinností každýho hororovýho fanouška. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Dr. Phibes je jedna z nejslavnejsich roli Vincenta Price, a to i pres to, ze v ni prakticky neuziva hlas, jednu ze svych nejvetsich deviz. Uz uvodni dlouhatanska sekvence beze slov, pouze za doprovodu varhan, dava tusit, ze film bude zvlastni a on opravdu je. Vrazdy, ktere Phibes na sve ceste za pomstou provadi jsou skvele promyslene a originalni, i kdy samozrejmne nesmyslne. Bohuzel film srazi predevsim posazeni atmosfery do dvou odlisnych poloh. Sceny pomsty a vpodstate vse, co se tyka primo Dr. Phibese je temne, vazne a depresivni, ale bohuzel casti, ve kterych se policie snazi odhalit pachatelovu totoznost jsou svym "humorem" a snahou o odlehceni dost rusive. Hlavne proto neni me hodnoceni jeste vyssi. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv a kdekoliv a znovu se budu dívat na neodolatelného V.Price v roli příšerného Dr.Phibese. Všechny ty rozkošné vraždy prováděné s grácií a zvráceným humorem připomínajícím hrůzy apokalypsy. Nejraději bych je všechny do detailu vypsal, což by však znamenalo ochudit diváka o to nejlepší. Netopýři (zde sice kaloni, ale nechť), krysy, žabí maska, ale úplně nejlepší jsou hladová sarančata! Poetické scény se střídají s vraždami a jejich bezvýchodným vyšetřováním. Oku lahodící kamera zachycuje detaily i karnevalovou hru barev. Britský černočerný humor se zde mísí s bizarností, jaké jen jsou Angličané schopni. Aby taky ne, když dali světu černý román a každý druhý dům v Británii se chlubí vlastním strašidlem...v dálce jsou slyšet varhany a hrdelní smích... ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že se jedná o takovou retro vyvražďovačku s některými moc "pěknými" nápady, jak sprovodit člověka ze světa. Ve skutečnosti by většina způsobů ve filmu ukázaných vůbec nefungovala, ale přesto nebo zrovna proto, že jsou úmrtí podaná s nadsázkou a s jasnou nesmyslností, jsou zábavná. A dokonce mě u filmu napadlo, že autoři současného hitu Saw se nechali, hlavně poslední pasti, inspirovat při psaní scénáře. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Během natáčení byly Phibesovy repliky čteny nahlas členem štábu. (liquido26)
  • Peter Cushing byl původně osloven pro roli Vesalia, ale odmítl, protože ošetřoval svou těžce nemocnou manželku. (Chatterer)
  • Netopýři, kteří mají na svědomí jednu z vražd, se ve skutečnosti živí pouze ovocem a lidské maso by nejedli. (liquido26)

Reklama

Reklama