Reklama

Reklama

Diana, princezna z Walesu (1961–1997) byla patrně nejznámější, zcela jistě však nejfotografovanější ženou dvacátého století. Její předčasná smrt po autonehodě v Paříži na konci srpna 1997 šokovala celý svět. Film režiséra Olivera Hirschbiegela zachycuje poslední dva roky života této výjimečné ženy (ve filmu ji představuje Naomi Wattsová), která už v té době žije v odloučení od manžela, prince Charlese. Při jedné návštěvě v nemocnici se Diana seznámí s kardiochirurgem pákistánského původu Hasnatem Khanem (Naveen Andrews), který ji okamžitě zaujme svým klidem a profesionalitou. Překonat „stavovské rozdíly“ není pro lékaře ani princeznu až takový problém. Horší jsou překážky, které přijdou poté, co se z obou stanou milenci. Jakou může mít jejich vztah budoucnost? Diana je v hledáčku bulvárních novinářů, kteří sledují každý její krok – a tudíž i každý krok jejího partnera. Případné manželství s ní by tedy pro Hasnata znamenalo opustit lékařské poslání. Jeho muslimská rodina je ostatně proti sňatku s rozvedenou křesťankou… (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (213)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Film z kategórie úplne zbytočných, ktorý neponúka nič, čo by mohlo diváka zaujať a čo by si mohol odniesť z tých takmer dvoch prázdnych hodín. Nikto nepochybuje, že N.W. je dobrá herečka, no na to, aby mala čo hrať potrebuje scenár a tento je na úrovni slovenských denných seriálov. Filmová Diana je jeden veľký fail, ktorý mne ako divákovi, čo o tej skutočnej Diane mal informácie na úrovni bežného prehľadu, neodovzdáva okrem nepríjemnej pachute, nič. 1,5/5* ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Opravdu nejsou pro mě filmy o královských rodinách ,protože mě to připadá úplně něco zvláštního ,že v 21.století ještě někdo má krále ,královnu,ale vlastně jen na okrasu...ale jako vzpomínka na Dianu to ujde,přece jen ona se trochu vymykala ze všech těch oficialit a protokolu.Za mě tedy celkově 60 % a tři hvězdy. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa herecky veľmi dobre zvládnuté. Naomi Watts bola skvelá Diana, teda asi aj skvelejšia než originál, povedzme si narovno, že Naomi je a bola atraktívnejšia. Na strane druhej film pokrýva v podstate len Dianine ľúbostné vzťahy a problémy, ostatné je len okrajové, akoby jej život bol len o láske. Aj vzhľadom na to by sa film nemusel volať len Diana. Možno by bolo lepšie Diana - kráľovná (moslimských) sŕdc. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dianin životopis nepoznám, takže neviem do akej miery je tento príbeh porovnateľný so skutočnosťou, ale nejako mi to príde ako Dianina heroizácia, ako keby tá žena nemala ani chyby a bola doslova anjelom na Zemi, alebo ako ona samu seba považovala za "kráľovnú sŕdc". Ale odhliadnuc od tej tendencie vykresľovania dokonalej Diany, páčilo sa mi tu viacero vecí, ktoré dokonalo ukázali kontrast aký so sebou sláva prináša. Na jednej strane máte v rukách moc a reálnu šancu spôsobiť zmenu vo svete (alebo aspoň poukázať na problémy), no zároveň sa súkromie slávnych stáva vecou verejnou. Na každom kroku vás prenasledujú idioti s foťákmi a snažia sa spraviť z každého momentu senzáciu plnú výmyslov a klebiet. Bohužiaľ, táto tendencia nie je na ústupe, ale je to stále horšie a horšie. Práve Diana je asi takým najväčším symbolov negatívneho dôsledku médií a fenoménu paparazzi. Je to naozaj hnus, čoho sú schopní... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

když porovnám nedávné životopisné kousky kroužící okolo osobností britské politiky a nejen jí,ani jeden z nich nesplnil to co bych od podobného snímku čekal.Bohužel pro vůrce Diany měly předchozí filmy v hlavních rolích Helen Mirren a Meryl Streep,které Královnu,potažmo Železnou lady tahaly minimálně o třídu výš.V případě Diany sice může Naomi Watts (kterou mám normálně velmi rád) hrát jak chce,nicméně od prvního okamžiku mi do role nesedla a dialogy jak z červené knihovny tomu zrovna nepomáhají.Chápu,že se Hirschbiegel snažil vykreslit Dianu jako obyčejnou ženu,která by ráda žila pokud možno "obyčejný" život a snaží se vymanit z pomyslných okovů,ale k tomu by musel mít mnohem silnější scénář.Konec navíc,alespoň pro mě,nevyznívá pro Dianu zrovna pozitivně a působí dojmem,že toliko propírány vztah s Dodim Diana měla jen jako pomstu svému ex.Ať si už o Dianě myslím cokoliv,osobnost jejího formátu si podobně laciný kousek nezasloužila...50% ()

Galerie (130)

Zajímavosti (12)

  • Film se měl původně jmenovat Caught in Flight. (R´Hell)
  • Tvorcovia vychádzali z archívnych materiálov, dopisov, ktoré Diana písala, konzultácií s odborníkmi a z rozhovorov s osobami, ktoré sa s ňou stretli a ktoré jej boli veľmi blízke. (Zdroj: Bonton)

Reklama

Reklama