Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

argenson 

všechny recenze uživatele

Klasika, která nikdy neurazí. Léto, pohoda, to vše i přes nepříliš fotogenické exteriéry Le Havre. Standardní Funès, jako vždy okouzlující Claude Gensac atd. Pravda, poslední třetina filmu je snahou o šponování humoru za každou cenu ve stylu:"Tak jakej dopravní prostředek jsme ještě nepoužili?" Ale hlavně - kdyby se mě někdo ptal na hudbu k francouzským komediím, na jednom z prvních míst bych řekl tenhle film. Senzační prázdniny mají senzační hudbu, která spolehlivě udrží mou pozornost vždy až do konce. To, co tady předvedl Raymond Lefèvre, je prostě nářez jako prase! ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Veď je to osol." "Nie je osol, len je trochu plachý."     Nepatrím k priaznivcom prehnane šaškovacieho herectva Louisa de Funèsa (voľakedy dávno som ho ešte celkom toleroval, ale to bolo v dobe, keď sa do našej televízie dostávalo zo zahraničia len minimum kvalitných filmov), páči sa mi s ním len pár filmov, a to sú filmy, kde je buď viac v úzadí (Veľký flám (1966)), alebo je jeho prejav umiernenejší (Krídelko alebo stehienko? (1976)). Táto typická funèsovka ale nie je ten prípad. Sebestredný Funès tu prehráva, až sa práši (a Filipovský ten jeho prejav ešte stupňuje do krajnosti, hoci ho mám inak ako herca rád), pričom akoby sa snažil všetkých ostatných hercov vymazať z obrazu. Humor je silený, prevažne veľmi plytkého razenia (a rovnako plytký je i príbeh), viaceré pokusy o humor vyznievajú vyslovenie trápne. Aspoňže hrdinovia filmu sa na tých vtipoch dobre nasmiali. Ako tak vtipné momenty by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky (stretávanie sa s tým istým chlapíkom-silákom v podaní Maria Davida, let na rogale, vtipy na účet povestnej anglickej kuchyne). Zaujímalo by ma, aké veľké percento používateľov hodnotilo tento film iba z čírej nostalgie, bez ohľadu na jeho skutočnú kvalitu, či zábavnosť z dnešného pohľadu (hodnotenie na IMDb je úplne niekde inde (6,5) a podľa mňa viac zodpovedá skutočnosti). ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Na excentrickeho Luis de Funesa povacsine reagujem neutralne, skor sa mi automaticky spaja s nedelnou pohodou a tam, kde ucinkuje nie je ani dej dolezity. V Les Grandes vacances je z neho neskutocne podareny riaditel-cholerik a so mnou si vytvoril pozitivne sympatie hned v uvode. Tak ako leto je svieze a plne relaxu, rovnako aj tento film. ()

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Senzační prázdniny komedie na léto s oblíbebým komikem Louis De Funésem, která potěší a díky dabingu nemusíte ani koukat, stačí jen poslouchat. Má to neskutečný spád, malí Francouz je neustále v pohybu a díky gestům a mimice je v pohybu, když nehne ani prstem. Klasický evropský humor-zápletky, zmatek trocha romantiky, špatná anglická kuchyně a skvělá whisky škola repetentů v obleku i v námořnických hadrech. 5 hvězd ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Průměrná prázdninová komedie s nadprůměrným komikem Louisem de Funès v hlavní roli a vynikající hudbou Raymonda Lefebvra v pozadí a v klíčových scénách. Nic nového pod sluncem, jen další, v našich končinách silně přeceňovaný francouzský film. Byla to sice příjemná letní podívaná, ale jestli bych po tomto titulu sáhl ještě někdy znovu, to bych si teda musel rozmyslet. 50% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Při vjezdu do holubníku poničí vozidlo pletivo, poté však odjíždí a Charles (Louis de Funès) i s autem "zavřený" v holubníku bez porušení, které auto při kolizi způsobilo. (Chip89)
  • Poté, co je Charles (Louis de Funès) zachráněn posádkou říční lodě, vidíme záběr na plachetnici kluků. Jeden z nich volá na ostatní, že je před nimi plachetnice holek. Následuje záběr na plachetnici holek zezadu, při kterém je vidět na zádi přívěsný motor, pohánějící holčičí lod. V následujícím detailním záběru na kokpit holčičí lodě není však po motoru ani památka. (pjotri)
  • Podle některých pramenů byly Senzační prázdniny prvním filmem, v němž de Funèsovu manželku hrála Claude Gensac. Ve stejné době se ale natáčel i Oscar (1967), v němž taktéž vytvořili manželský pár a Oscar se nakonec do kin dostal dřív, takže prvenství je v tomto ohledu diskutabilní. (argenson)

Reklama

Reklama