Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"V životě je všechno nedorozumění. I smrt." Tetovaný není zcela typickou komedií, u níž by se člověk neřízeně řezal smíchy, nýbrž jde spíše o humorně pojatý příběh o na první pohled nepravděpodobném přátelství mezi dvěma muži, které svedlo dohromady jedno tetování. De Funès i Gabin se svých partů zhostili vtipným způsobem a společně naservírovali nejednu povedenou scénku ("Slyším hlasy. - Jste Jana z Arku?!"). Nejkouzelnější částí filmu byly "prohlídky základů v románském slohu", které neomrzely ani při opětovném navštívení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Funésových filmů i přesto, že hrál se štábem, se kterým dříve nebyl prakticky v kontaktu a ta nervozita je tam ze začátku trochu znát. Později se ale duo Funés - Gabin tak sžije, že je to jeden vtip za druhým. Mimo to scénář byl spíchnutý ze dne na den a tak se na něm během natáčení i pracovalo a Jean Gabin jim do toho dost kecal, ale hlavní je, že se to povedlo a tyto dvě francouzské legendy se spolu potkali a natočili tuto skvělou komedii. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Vyzeralo to spočiatku na dobrú zábavu s Funèsom vo forme, okrem grimás a výkrikov padli aj dokonalé hlášky. Ale keď sa film veľmi skoro preniesol od tetovania k oprave zámku, to už nemalo tú správnu šťavu. Gabin nie je komediálny typ na to, aby vtipne posielal ľudí do svojej mokrej hladomorne. Z celkom inej strany sa na takýto námet pozreli domáci filmári v Mužovi, ktorý stúpol na cene. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dva francouzské filmové velikáni v jednom filmu by si neměl nechat nikdo ujít. Funés hraje zase trošku šílence, který je pro kšeft století schopen udělat cokoliv, jen by mu to Gabin neměl tolik komplikovat, ale ani já bych si nenechala preparovat svoji kůži jen proto, že bych měla na zádech vytetovaný obraz od nějakého slavného malíře a nějaký obchodník přes umění by mi za něho nabízel majlant. ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Čo všetko sa môže prihodiť, keď ziskuchtivý obchodník s umeleckými dielami túži za každú cenu získať vzácny obraz vytetovaný priamo na tele stárnuceho aristokrata. Fantastická zábava v podaní velikánov francúzskeho filmu Louisa de Funesa a Jeana Gabina. Film ma skutočne príjemne prekvapil, jednoducho bavil som sa viac, ako som čakal. A páčil sa mi aj milý záver filmu, nafúkaný obchodník sa postupne mení v riadneho pôžitkára. Znovu spomeniem vynikajúci cs.dabing, ktorému velí František Filipovský. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Jean Gabin a Louis de Funès - tito dva naprosto rozdílní herci až do poslední chvíle odkládali souhlas s natáčením filmu. Před tím se spolu setkali ve filmech Napoléon (1955), Napříč Paříží (1956) a Gentleman z Epsomu (1962) - ve všech třech filmech přitom Louis de Funès hrál pouze vedlejší role. (Kulihrášek)
  • Za kulisu Legrainova polorozpadlého zámku posloužil hrad Château de Paluel v jižní Francii, který byl v roce 1944 vypálen ustupujícími Němci. Právě neutěšený stav posloužil později filmařům pro natáčení, i 40 let po uvedení filmu je zchátralý hrad vyhledávaným turistickým cílem. Natáčelo se také v nedaleké vesnici Domme a na zámku Salignac ve Francii. (argenson)

Reklama

Reklama