Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Životopisné filmy sú skvelé, len vždy ma zamrzí, keď tam nasilu pridávajú kopu vymyslených situácií, aby príbeh pôsobil viac dramaticky a zaujímavo. Ale aspoň, že tá kostra zostala taká ako má byť - teda až na to zbytočné preháňanie a prílišnú hyperbolizáciu. Životný príbeh Paula Pottsa okrajovo pozná asi každý, ale až po pozretí filmu som si prečítal o jeho živote viacej, aby som to vedel objektívne porovnať - pretože ten filmový príbeh sa mi zdal až moc neuveriteľný. Takže odhliadnuc od toho prekrúcania skutočností treba uznať, že film stál za to a pôsobil všestranne ako romantická komédia, dráma a miestami to išlo až do sfér muzikálu. No a Alexandra Roach, ktorá hrala Julz, mi prišla nesmierne sympatická - taká milá ozdoba celého filmu. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Příběh kluka, který od dětství nemá sebedůvěru, je šikanován a nemá to jednoduché. Za to mu bůh přidělil obrovský operní hlas, který se jen tak nevidí! Celý příběh je vlastně od počátku jeho života, kde se film potácí spíše v takovém dramatu a kvalitou někde v průměru. Nenabídne bohužel nic navíc, k závěru se dostaví pár scén, u kterých jsem se i pořádně zasmál. Když Paul vše zdá, tak se po dvou letech mrhání životem přihlásí do soutěže Británie má talent. Paul přichází na scénu nervózní, ale potom co se hrne z jeho hrdla už málo kdo pobírá a já si právě tento okamžik užil ze všeho nejvíce. Životní šance mohla přijít s něčím navíc, já se na tento snímek docela těšil, ale nedostal jsem kromě závěru, který byl fantastický nic. Kdybych ho řadil do průměru, tak bych ho urazil, je to pěkný nadprůměr a dle mého velmi silné 3* .. 6/10 = 68% ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Paul Potts byl jeden z těch esteticky nevydařených nýmandů, kteří přišli do talentové soutěže, a jakmile otevřeli hubu, vyskočili diváci ze sedadel, porotci vytřeštili oči a už tu byla ona stará známá pohádka o ošklivém kačátku. Mohl by to být extra debilní film, ale není. Nekonají se slzopudné scény a nelétají tam roje slov, která nechcete slyšet, protože by se vám navalilo. Jde o docela normální film o jednom vcelku normálním klukovi, který měl rád operu a rád zpíval. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Tak schválně, kolik lidí se na tenhle film podívalo kvůli tomu okamžiku, kdy mu porota Británie má talent řekne, že postoupil? Tyhle okamžiky jsou na filmu nejlepší, dodávají člověku nejvíc naděje a inspirace k tomu, aby se o něco podobného pokusil taky. Kdyby to nebylo podle skutečné události, asi bych byla v hodnocení ještě přísnější. Je to tak rutinně natočené, že Paulův sympatický příběh nedojme a lehce zapadne do nespočtu průměrných biografií. 6/10 ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa vám naskytne šanca vidieť tento biografický kompilát, nechajte si ju ujsť. Upúta azda sympatickým castingom, povinným drbom do romantiky a dobrou náladou. Všetko ostatné smeruje priamou linajkou do finále, ktoré asi videl každý v originály, až máte pocit, že Britain's Got an American Dream. Po tom všetkom si na druhý deň nespomeniete na nič, podobne ako na nutrične a výživovo zabitý obed v staničnej jedálni. 2 a 1/2* ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa na autentických miestach vo waleskom Port Talbote, v Londýne či v talianskych Benátkach. (MikaelSVK)
  • Vo filme nechýba Simon Cowell, porotca a autor celosvetovo úspešnej talentovej šou. (kacer4)
  • Interpretom spievaných pasáží je samotný Paul Potts. (kacer4)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama