Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Film inspirovaný skutečností na motivy příběhu outsidera Paula Pottse, jenž se stal vítězem britské verze Superstar, i když jeho osobnost byla spíš pravým opakem, než jakou hledali. Především musím říct, že je to výtečně natočeno. Ač nejsem fanouškem podobných reality show, filmové zpracování mě strhlo a Paulovi jsem fandil. Samotný příběh je obdivuhodný sám osobě a tentokrát pochválím i dramatizaci na těch potřebných místech. Závěr, kdy jsou ve filmu použity i reálné prostřihy na porotu je skutečně silný. Životní šance je další z příkladu, kdy se outsider stane hvězdou a lidé občas podobné příběhy potřebují. Je ale dobré si uvědomit, že na jeden podobný příběh připadne několik tisíc neúspěšných pokusů. Přesto je filmové snění potřeba, dávám čtyři hvězdy a v rámci žánru nemám potřebu nic vytýkat. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem sympatický Paul, který vždy schytá rány osudu v podobě šikany, všemožných nehod, urážek otce, nízké sebedůvěry nebo nemocí. Nechápete ho, smějete se, spíláte mu, litujete. Cesta za štěstím je klikatá a trnitá a jistě ji scénáristé nezachytili autenticky. Pravdou však zůstává, že mu vysněnou cenu přejete, jakkoliv si o nekonečném smolaři myslíte svoje :) ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Scénář jakoby si vzorně odškrtával povinné položky, které se zákonitě musí objevit v příběhu o outsiderovi. Šikanování v dětství, nesmělost v dospělosti, dobrý kámoš, chápající láska, nějaké ty překážky a pády a pak - navzdory všemu - triumf. Jo a, samozřejmě, taky nechápavý otec, který nakonec prozře a syna obejme.___ Ten film je zoufale šablonovitý. Nemůžu se ubránit dojmu, že z hlavního hrdiny dělá většího zoufalce, aby pak o to víc vyniklo jeho vítězství. A ze snímku je tahle schválnost až nepříjemně cítit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Každý z nás má nejakýtalent a tento film to len potvrdzuje. Ide o pekný snímok o umelcovi s ozajstným zlatým hlasom a ktorý dokonca spieval aj na Slovensku, hoci ako Walesan asi nemá ani šajnu, kde to letel. Zároveň je to taká milá prehliadka najkrajšieho veľrybieho páru na svete. Spolu s frajerkou vážili minimálne štvrť tony. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Mohla by to být hezká romantická pohádka nebo zajímavé drama o boji s ranami osudu, ale je to skutečný příběh outsidera s mnoha "handicapy" (vynikající James Corden, zpěv přímo Paul Potts), který neúnavně bojuje za svůj sen stát se operním zpěvákem. Díky ranám osudu dostává neustále "přes hubu", ale cestu za svým snem nevzdává i díky svým nejbližším (velmi zajímavá a sympatická Alexandra Roach - doufám, že "pivní" scénu nemusela při natáčení opakovat 15x :-). Film nejenom o tom, že naděje umírá poslední, a že stojí za to stále bojovat o svůj sen. I když v tomto případě byla ta cesta za úspěchem zatraceně křivolaká a trvala více než 20 let, nakonec byl "osud" i film tentokráte spravedlivý, což samozřejmě v životě obecně nefunguje. Většina "bojujících s osudem" stejně nakonec nevyhrává, ale jde i o to ty své sny mít a boj s nepřízněmi osudu jen tak nevzdávat a přesto se snažit věřit a bojovat dál. V tomto případě to ale nakonec zafungovalo, a i o tom je tento "životopisný" film, kde "potenciální fantazii scénáristů" samotný životní příběh zcela zastínil. P.S. A to nejsem žádný fanoušek těch všemožných talentových a bůhvíjakých "rychlokvaškových" soutěží ... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Vo filme nechýba Simon Cowell, porotca a autor celosvetovo úspešnej talentovej šou. (kacer4)
  • V scéne, v ktorej Paul spieva v britskej talentovej šou Britain's Got Talent (2007), vidíme skutočné zábery poroty a divákov. Pomocou niektorých šikovných úprav bol iba Paul Potts na javisku nahradený Jamesom Cordenom. (Laslo)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama