Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se vrátil k ponorkovému survivalu a mé pocity při sledování se příliš nezměnily. Řemeslně solidní, hudba výborná. Americká ponorka se vrací domů, jenže něco je špatně. Po vzetí tří trosečníků na palubu je napadena minami a háky, některá zařízení vypovídají službu a námořníci začínají trpět halucinacemi. Ponorka, respektive její posádka, má temné tajemství, které začíná vyplouvat...na povrch? Každopádně jde do tuhého a námořníci začínají umírat. Zdejší obsah je blábol a pěkně zamotal hlavní pointu. Ne, ta první věta neplatí! Filmu by prospělo zkrácení klidně o půl hodiny a byl by to svižný klaustrofobický boj o život. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Občas není od věci zpestřit si filmový jídelníček nějakou jednohubkou, která druhý den úplně vyšumí z hlavy. Zde to dopadlo ale trošičku hůř, takže pane Twohy, udělejte si to jak chcete, ale ten čas, který jsem věnoval této hovadině budu chtít vrátit i s úrokama. Zvolte jiné zaměstnání, protože Vaše filmy škodí našemu zdraví. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Izolační horory já velmi rád a tenhle mě vskutku potěšil. Twohy má skutečně filmařské řemeslo v ruce a přes hodinu a půl odehrávajících se prakticky akorát ve stísněných prostorách ponorkách dokáže podat zábavně a chytře. Příběh mě celkem také zaujal. Bohužel film má několik podivností, které působí dosti zbytečně. Pominu celkem neslušné triky, chápu že rozpočet neměl příliš položek (přesto například scéna s poskakujícím sudem po palubě má něco do sebe), podivné je například domácí vězení dvou postav, které probíhá tak, že jim je vždycky akorát připomenuto, když jsou někde jinde. Stejně tak několik letmých záběrů na jakéhosi ducha je silně navíc, taktéž příliš tradiční lekačky. Přesto i díky některým postavám a tajemné atmosféře jsem se dobře bavil. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

„Submarine subžánr“ není pro dějové náměty zrovna zlatým dolem a proto je namixování duchařské zápletky relativně inovantní a zajímavé. Bohužel výsledek je více než jenom trapná slátanina, kterou si režisér Černočerné tmy a scénárista či Requiem za sen za rámeček nedají. Dějově neuvěřitelně plytká a předem silně odhadnutelná skládačka se po pár minutách začne ztrácet v režisérově urputné snaze třískat tajemno z každého záběru. Výsledkem je přílišná hra na bubáky pod postelí, kterým nejvíce svědčí přehnaná poruchovost žárovek na plavidle. Vše pak zabíjí krkolomné vyústění, jehož snaha šokovat vychází spíše do sebeparodického shození sebe sama. Herecky relativně obstojné, zvláště Bruce Greenwood je nadmíru charismatický, hudební podmaz Graemea Reevella se snaží (bohužel marně) dosáhnout kapky napětí tam, kde zapomíná režisér, jenže neuvěřitelně laciné triky pod mořskou hladinou, spousta keců o ničem a celkový dojem dražšího televizního filmu nutně srážejí mé hodnocení nejníž. Neomluvitelné ani „blbým béčkem“ ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Na ponorkách z 2. svetovej vojny boli batérie naplnené horľavým materiálom, takže sa na nich nesmelo fajčiť ani akokoľvek páliť oheň. Rovnako to bolo (a stále je) aj s krémom na topánky – nepoužíva sa z dôvodu nemožnosti odstránenia pachov z lode. (Arsenal83)
  • Ak by film režíroval Aronofsky, ako bolo pôvodne zamýšľané, film by sa volal "Proteus". (Arsenal83)
  • Na přehrávači měla původně hrát písnička Franka Sinatry "I'll Be Seeing You". Kvůli problémům se získáním práv museli tuto píseň nahradit písní Bennyho Goodmana "Sing Sing Sing (With a Swing)". (Chatterer)

Reklama

Reklama