Reklama

Reklama

V řece je nalezeno tělo neznámého muže. Při pátrání po jeho identitě se kapitán Rott (Matěj Hádek) ocitne uprostřed úplně jiného příběhu. Postupně se před ním rozehrává milostné drama hlavního hrdiny Máry/Kamila (Jiří Macháček), který si vybudoval dva souběžné životy se dvěma krásnými ženami (Eva Herzigová a Aňa Geislerová). Pro Pohádkáře jsou ženy výzvou, vášní i inspirací, jsou objektem lásky i lži, lži, kterou buduje s takovou samozřejmostí, že si ji vlastně ani neuvědomuje. Žije ve světě svého velkého živého snu, v němž je tím, kým zrovna chce být, kde platí pouze tady a teď, v němž se zapomíná, co bylo včera a nečeká na to, co bude zítra. Snu, který je tolik povznášející pro něj a tolik zničující pro lidi, které by chtěl milovat. Film Pohádkář vypráví jedinečný, ale mnohými z nás zažívaný příběh. Příběh o touze, podvodu a věčném odpouštění. Příběh lidí ztracených v bludišti lásky, z kterého nemohou a možná ani nechtějí najít cestu. Protože láska podobně jako lež bývají slepé. Čím blíže se kapitán Rott dostává k podstatě toho, jaký Mára/Kamil byl, tím víc začíná chápat nejen to, že prostě nemohl žít jinak, než žil, ale chápe i důvody přetrvávající lásky obou jeho partnerek. A co víc, díky Márovi možná dokáže najít klíč k vyřešení vlastního života, který se mu hroutí pod rukama. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (275)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

To je jako v té pohádce o Císařových nových šatech. Film předstírá, že se tu jedná o nějaké cool artové dílo. Jenže autorkou předlohy scénáře je lehce afektovaná excentrička, kterou bych do PEN klubu zrovna nedoporučoval. Takže další feministická slátanina je na světě. A císař je nahý! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Macháček přisán na cecících svých dvou přítulkyň (někdy i doslovně) rozdává plnými hrstmi lásku a sobecké slabošství. Geislerka má slušivý účes a Štrbova kamera tu a tam vykouzlí kouzelný záběr, ale co ta poslední třetina, ve které už jen chybělo, aby Hádkova kriminalistu oslovil napudrovaný Robert Blake a řekl mu, aby zavolal k sobě domů? Pokud to mělo zakrýt trivialitu, tak to nevyšlo.. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Prostředí 4/10/// PLUS: Macháčka jsem dlouho neviděl, natož pak v kině, je to zajímavý mix žánrů MÍNUS: bohužel ani jeden ze žánrů není doveden k dokonalosti, film se snaží být vším, ale je ve výsledku nesourodý, nejasný, občas nudný nebo nezáživný./// Shrnutí: Pohádkář byl výběr kamarádky. Já osobně bych určitě sám od sebe na takový film do kina nešel. A to i přesto, že české filmy a české herce mám velice rád. Víc si je užiji v televizi, kam zaručené patří i tento snímek. Nechápu proč do kin dávají i takovéto filmy. A snad to není jen proto, že se snímek může pochlubit "hvězdným" obsazení. Jsou tu dobré momenty, oblíbení herci, ale na plátně se dá v současné době shlédnout mnoho lepších filmů./// Celkem 42%/// ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

V žádném jiném snímku neuvidíte tolikrát postavy platit účet. Většinou se tento proces relativně opomijí, ale tady platí vždy a všude a pořád... ale hlavně!!!! bezkontaktně... mobil, karta - to je fuk, ale bezkontaktně. I blbé struny za 80 kč na kytaru platí mobilem, každou kávičku, všechno... Hlavně, že je to mastercard - tak nenápadná reklama jako sáňky v létě. Film si hraje na hollywodskou detektivku říznutou nějakým tím drámem a s nějakou tou super záhadou. Pravda? Nuda, šeď a bída v nečase (tím myslím, že čas pro scénáristy evidentně neexistuje, protože vás rád nechá tápat, co je skutečnost, co dávná minulost, co bližší minulost, a pak zase uděláme skok dozadu.. no jako... ehmm... a to srovnávání se detektiva s údajně pohřešovaným a údajně mrtvým Márou/Kamilem/Macháčkem bylo více než zmatečné. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku dávám sobě, že jsem celý film zhlédl v jednom kuse. Druhou hvězdičku dávám za sympatické obsazení a slušné herecké výkony, především Aně Geislerové, Anně Linhartové a stále (dobře) stejnému Macháčkovi. Taktéž musím vyzdvihnout ukočírovaný product placement. Nula hvězdiček zbylo na scénář (potažmo evidentně rádobyšokující předlohu), který nám servíruje nudný, těžko uvěřitelný příběh, s naprosto nejbanálnějším závěrem. Více než linie lháře, který nelže, byla zajímavá ta kriminalistova, nicméně i ji postihla náhlá smrt, bez pořádného finále. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (11)

  • „Já hrozně ráda hraju vedlejší role, protože dávají člověku větší volnost, je na vás menší tíha… a navíc Dana je taková peprná a ostrá, a to jsou pro herce odměny, to se hezky hraje,“ říká o úloze právničky Dany herečka Anna Geislerová. [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)
  • O zfilmování Pohádkáře jsem nikdy neuvažovala, ale když pak do projektu vstoupil Vladimír Michálek, tak jsem byla velmi ráda, že k té knize přistoupil a přistoupil k ní bez jakýchkoliv předsudků a poctivě,“ uvedla Barbara Nesvadbová jako autorka předlohy. [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)

Související novinky

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

29.11.2016

O co tady jde? Bubble je unikátní projekt internetového rádia se speciálním posláním. Svým posluchačům totiž zpříjemňuje úklid koupelny. Opravdu to funguje, vyzkoušejte! Kromě porce muziky vás rádio… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama