Reklama

Reklama

Rose Hathawayová je dhampýrka, napůl člověk a napůl vampýr. Dhampýři jsou zároveň strážci Morojů, což jsou klidní a smrtelní vampýři, kteří žijí diskrétně v našem světě. Posláním dhampýrů je chránit Moroje před krvežíznivými vampýry - Strigoji. Dhampýrka Rose se svojí kamarádkou, morojskou princeznou Lissou, prožívají různá dobrodružství. Zkoušejí sílu jejich přátelství, trpí a ztrácí milované lidi. Tenhle film vypráví jejich příběh... Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (256)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Na knížku film nemá, ale nemůžu si tolik stěžovat. Tvůrci se snažili splnit všechny dějové zápletky co jsou v předloze, to se jim taky povedlo, ale samozřejmě pak nemohli jít víc do hloubky detailů i postav. To způsobilo že film působí celkem ploše, bez emocí, detailů co by vše nějak ozvláštnily a přiblížily divákovi. Škoda že se nepovedlo lépe zapracovat na celkové atmosféře, ale prostředí bylo super. Obsazení by mohlo být lepší ale Zoe Deutch v hlavní roli "zachraňovala" (doslova) ostatní a místy i celý film. Hudba je taky celkem slušná. Celkově s hodnocením váhám. Knížka je podle mě ve svém žánru na naprosté špičce, film nedělá ostudu, ale rozhodně to mohlo být i lepší. Jsem vážně zvědavá jestli a jak se natočí druhý díl. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ačkoliv by si člověk řekl,že prznění upírů nebude věčné,vypadá to,že bude.Na druhou stranu tohle je mnohem menší zvěrstvo než Stmívací sága,už jen proto,že je tu méně patetického řečnění (i když ne o moc) a hlavně je tu Zoey Deutch,jejíž sympatická a místy solidně hlásící postava jako-by sem vůbec nepatřila.Zbytek obsazení soudruhů upírů už ovšem dokonale kopíruje již zmíněné a není moc o co stát.Na jedno podívání mi akademie narozdíl od Tvajlajtu nezpůsobila psychickou újmu,ale po pokračování (pokud bude) se opravdu shánět nebudu...40% ()

Reklama

andalin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že pro knižní sérii VA i její pokračování Bloodlines od Richelle Mead mám jakousi zvrhlou slabost a její příběh se mě drží už minimálně 3 roky. Propagaci filmu jsem sledovala pěkně dlouho a pěkně mě odrazovala. Moc jsem se těšila, ale na druhou stranu jsem se hrozila, jaký mizerný upírský chick flick mi z toho dělají. (jako... ona by se ta knižní adaptace dala s klidem interpretovat vcelku podobně, co si budeme namlouvat) Dnes jsem se konečně dokopala ke koukání a i když mě cast hlavních postav až na pár výjimek dosti zklamal, nakonec jsem byla příjemně překvapená - ale to hlavně jelikož jsem od filmu moc neočekávala. Přišlo mi, že background story bylo odříkáno dost hrr hrr a jakoby s tím pořád někam pospíchali. Hned první scéna Rose a Lissy v hotelu mě dost vyděsila, protože si na sílu vypověděly celé jejich life story jakoby se v životě neviděly, jen aby měl divák přehled. Všechno ale příběhově poměrně sedělo a filmové crew se drželo knižní předlohy. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

No tož jsem asi ještě duší i srdcem trapná 12letá puberťačka, protože mě se to hrozně líbilo, takže 4*. Bylo to prostě totálně nadupané humorem, kapku mysteriózní, trošku parodie (aneb na slunci se netřpytíme) a hlavně jsem totálně žrala hlavní herečku Zoey Deutch. Bez ní by to prostě nebylo vůbec tak dobré a asi by to spadlo někde na 2*. Její sarkasmus byl naprosto boží a její komentáře vizí ani nekomentuju:D Přesně takový ten typ, co na srdci to na jazyku.. v jejím případě spíše, co na srdci to na jazyku a pěsti. Bomba scéna byla, když na konci byl úplně romantický okamžik a ona ho místo polibku přehodí přes rameno na zem zatímco má jednu ruku v gypsu. Potěšilo mě, že tam hrál fešák zrzek ze Shameless, ale bylo mi ho trošku líto, že Rose nechával chladnou, za to se zabouchla do o nejmíň 15 let staršího Rusa, super. Někdy to bylo trošku zmatečné, protože tam věci nebyly dostatečně vysvětleny, asi kdybych si přečetla knihu, víc bych to "chápala" ale ono to až tak velký dopad v závěru asi nemělo. "Slyšeli jste, že se Bruce a Sheila rozešli? Prý má Bruce pořád mléčné tesáky a to Sheilu děsí." Každopádně velmi nenápadný konec dávající předzvěst druhého dílu, ovšem pokud se vůbec natočí, tak myslím, že se to propadne úplně někam do těch trapáckých kolejí teen-upíro-bláznících komedio-romancí, takže prosím žádné pokračování. Super komentář: Omnibus. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Pijí vám krev mraky týnejdžrů, nadšeně hýkající u nejrůznějších Tvajlajtů? Pracně jste vytěsnili vzpomínky na šikanu na učilišti? A nevěříte, že grilovaný psychopes na česneku může být fakt mňamka? Pak se této okusovací romanci z krvesajných Bradavic vyhněte velkým obloukem! Ovšem jestli jste někdy v pubertě hasili žízeň nejen v hospodě, ale i z krku spolužačky, dobrovolné dárkyně ("Jen si hryzni, však od čeho jsou kamarádky, no ne?"), mohlo by se vám v téhle středoškolské transfuzní stanici líbit. UPOZORNĚNÍ: film není vhodný pro hemofiliky, zapšklé důchodce, stomatology bez atestace a verbala. Zcela nevhodný pak je pro militantní environmentalisty (ahoj ségra ;-) Posuďte sami: chudinkou vránou bylo jebnuto o sokl sochy, rozpárali tam lišku, mezi dveřmi trhnuli kocoura a jako bonus zaživa upálili dva roztomilé pejsky. Ovšem ti vampýři-dhampýři, shromažďující se pravidelně v kostele, a naslouchající uvědomělým upířím plkům z kazatelny, ti byli děsně šik. Bram Stoker by se nestačil divit. A obě holky zubaté, Rose i Lissa, sice většinou jen krafaly o holčičích starostech a řešily, od kterého spolužáka se nechat či nenechat ... ohryzat, ale občas měly fakt dobré hlody! :-) ()

Galerie (140)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení začalo na konci května 2013. Představitelé Rose Zoey Deutch a Dimitrie Danila Kozlovsky se na své role pod vedením trenérů připravovali již od začátku března 2013. (Barka)
  • Autorka knižní série sepsala i spin-off sérii "Bloodlines", na kterou byla zakoupena práva ke zfilmování, o převedení na filmová plátna se však zatím neuvažuje. (kklepkaa)
  • V knizeDimitrij Belikov pochází z Ruska. Jeho představitel Danila Kozlovskij pochází z Ruska také. (Anez99)

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama