Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh ze současnosti řeší vztah dvou bratrů, který se katastrofálně rozpadl před dvaceti lety a dodnes není narovnán. Karel je úspěšným podnikatelem v menším českém městě, Emil nosí vězeňské tetování, pracuje jako námezdní dělník a tluče se po ubytovnách. Má někde zřejmě děcko, ale posílá na ně jen alimenty. Karel má milující rodinu, ale jeho žena a dvě dospívající děti netuší nic o tom, co se před lety mezi bratry událo, děti dokonce nevědí ani o Emilově existenci. Karel potřebuje od Emila pomoc, a tak tráví Emil několik dní v Karlově domě. Co se bratrské pomoci týče, je situace, jak poznáváme z retrospektiv, komplikovaná a možná se ani nevyřeší, ale Emil se s Karlovou rodinou sblíží, zjistí, co celý život postrádal, a sám se přihlásí ke své dceři. Film se nesentimentálně a tvrdě zabývá otázkou viny a odpovědnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (82)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je tipické pro ČT. Mezi mnohým marastem občas něco solidního stvoří a pak to potichounku vypustí, že si toho divák všimne prakticky jen náhodou... Tohle bylo celkem solidní drama se slušnými herci, jen škoda té velmi průhledné zápletky. Líbila se mi hlavně postava Emila. U mne je to za tři kérky. * * * ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Na tuhle dramatickou televizní tvorbu z ČT jsem se vždycky rád díval. Né že bych jí přímo vyhledával, ale když běželo něco podobného v TV, tak se mi to z velké části líbilo. Hlavně i proto že zde herci musí opravdu zahrát. Matásek , Dastlík, Hybnerová - moje parketa. Film o tom že říct pravdu je někdy težké, i když by vám třeba mohla zachránit život. Klidně bych snesl i dvouhodinovou stopáž. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tento příběh by byl určitě dobrý do povídkového filmu. Dvacet minut a dost. Na 70 minut je příliš dlouhý a příliš o ničem. Postavy mají dostatek prostoru, který trestuhodně nevyužívají, takže s nikým nesrostete. Hlavní hrdina je Emil je tak staršně nevýrazný, nemastný neslaný, že ho člověk prostě nemůže dát. Takže mi nakonec byla ta pointa úplně šumák a dokoukal jsem jsem se sebezapřením. Typický Nikolaev, jemuž se v posledních letech povedl jen Příběh kmotra. 45% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hm, tak jako nic, no. Motá se to kolem docela zajimavyho životního příběha, sem tam se dá i trochu zasmát, ale je to typická česká televizní záležitost. Nedá se tomu nic vyloženě vytknout, herci hlavně z Ulice (ale kdo v ní nebo podobné sračce nehrál, že). Prostě těžkej průměr, kterej zazní a odezní... teda objeví se a zmizí... a nikomu to nebude vadit... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jak díl seriálu, respektive neuvedená část cyklu Nevinné lži. :-) Neměl jsem ale pocit trapnosti, co se týče postav či dialogů, jen mi tam něco chybělo, paradoxně mi vadilo, že je film tak krátký, více rozpracovat by neškodilo. Jinak ale moc zajímavé, zvlášť, když jsem skutečně nic nečekal. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Koncert v klubu "Sajrajt" odehrála skupina Vypsaná Fixa. (rakovnik)

Reklama

Reklama