Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do pražských ulic se vrací vyřizování účtů mezi ruskojazyčnou mafií. Bohužel v rámci jejich boje přijde o život i zcela nevinný člověk. Mocní ve vedení mafiánských skupin jsou neúprosní a kdo nehraje podle jejich pravidel, musí z kola ven. Proniknout do těchto struktur vyžaduje vynikající úsudek, a ještě lepší kontakty. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

kacir 

všechny recenze uživatele

Videl som všetky časti a ani jednu nekomentoval, neohodnotil. Ale teraz mi to nedá... Všetko zhrnuté v jednom. Absolútne parádne herecké výkony, teda podľa mňa. Tam ja čo časť, nemám čo vytknúť, všetko som im veril. Výborná robota. Ale nepamätám si, že by som ostal tak nasratý a nevie ma to prejsť ako po zhliadnutí tejto časti... Akože tá pizda, ktorých je fakt momentálne teraz veľa v reále, čo si potrebujú dokazovať, ma srala už dávno.. Dramaturgia ide...Treba si uvedomiť, že je to príbeh, čiastočne podľa skutočných... Tí skurvenci v TV vedia ako zahrať s nervami.. A hrajú to tak, že si myslíme on bude ten zlý, (vieme všetci o kom hovorím) ale neverím..... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyšetřování případů, v nichž figuruje některá z východních mafií, mě nikdy příliš nebralo, a ani tentokrát se můj názor na věc nezměnil. Víc než samotný případ mě zaujalo spíše dění na oddělení, a to asi není u kriminálního seriálu úplně dobře. Tvůrci mě navíc silně otrávili tím, že se vydali ve stopách některých našich sportovních komentátorů, a tak jsem se opět jednou dočkal používání vzorů Němec a Japonec, takže podezřelým nebyl Armén ale Arménec... Co bude dál? Slova jako Mongolec a Kazachstánec už znám z džudistických tatami, budou následovat i Angličanec, Francouzec a Italec? No, případ mě příliš nebral a násilí spáchané na naší rodné řeči mě úplně otrávilo. / Poučení: Uč se cizí jazyky, tím naším se za chvíli nedomluvíš ani doma. 3*- ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl se trochu vymyká většině případů 1. oddělení. Nájemná vražda a ještě do toho cizinci. Případ sice vyřešen díky zákulisním hrátkám, ale díky závěrečným titulkům víme, že se stejně za katr nedostali. Vnitřní situace v oddělení graduje, oddělení díky intervenci paní ředitelky spojeno s loupežemi, Kozák podává žádost odchodu do civilu a je mu obratem vyhověno. Pražák bere zbraň a jde neznámo kam. No těším se na závěrečný díl. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi, jak seriál poukazuje na různé způsoby, které k vyřešení vražd vedou, a že to ne vždy musejí být zrovna přesně a přísně korektní způsoby - ostatně ti zločinci taky nejedou zrovna podle příruček etikety a slušného chování. Pokud jde o chování šéfky, nejhorší je, že asi hodně z nás podobné namyšlené, arogantní a urážlivé, přitom v podstatě neschopné typy zná, že nejde o výmysl ani výjimku. Takoví dovedou zničit všechno, co druzí dlouho budovali, jen aby oni vypadali, jakože něco dělají nebo jsou nějak aktivní, jedno že mimo mísu. Otázkou, která mě zajímá, jestli donáší Korejs, Pražák nebo někdo jiný. Plíšek a Tůma skutečně hodně silná scéna - a přitom beze slov, zdálky a přes okno! Skvostné herectví i filmařina. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Korejs je zpět, opět velmi potěšil jeho nadhledem a souhrnou větou kde to teda je :-). Paráda. Příběh fungoval, herci hráli, setkání s Plíškem potěšilo. Co mě ale nebaví je válka s nadřízenou, je to káva s r, ale koukat na to mě nebaví. Chápu ale, že to je těžký boj a sám bych ho už dávno vzdal, s volem se nemá smysl hádat ... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Na epizodní roli se s tehdejším moderátorem České televize Jakubem Železným dohodli tvůrci spontánně během živého vysílání Událostí, komentářů (1990), kam byli pozváni jako hosté. V epizodě vystupuje v cameo roli moderátora. (fallrock)
  • Závěrečná němá scéna ze setkání Kozáka (Ondřej Vetchý) a kriminalistů Plíška (Bolek Polívka) s Tůmou (Petr Štěpánek) se natáčela v restauraci U Zpěváčků. Právě tato restaurace sehrála významnou roli v reálném případu, kdy se sem na toalety přiběhli umýt pachatelé potřísnění krví. Provozovatelka restaurace podezřelé zakrvácené papírové utěrky z toalety pro jistotu zajistila a předala policii. Následně z nich genetici zjistili DNA jednoho ze spolupachatelů. (fallrock)
  • Tvůrci uvažovali o variantě, že by vyšetřovatele Tůmu z Devadesátek (od r. 2022) hrál také zde Ondřej Sokol. Sokol byl pro a navrhl, aby ho o třicet let „ostaršil“ umělecký maskér David Šesták, se kterým se znal z natáčení pořadu Tvoje tvář má známý hlas (od r. 2016) a také z divadelní spolupráce na hře „Ujetá ruka“. Vytváření masky starého Tůmy by ale zabralo několik hodin času, což bylo časově neslučitelné se Sokolovým nabitým harmonogramem. Hledal se tudíž jiný herec ve věku sedmdesátníka. Byl osloven Jan Kanyza, který ovšem odmítl s argumentem, že už s herectvím skončil. Na roli nakonec kývl Petr Štěpánek. (fallrock)

Reklama

Reklama