Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (434)

Coleator 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem... Kdybych si přečetl předem obsah (což zásadně nedělám, protože ve většině případů potom znáte tak první hodinu filmu), věděl bych jak film skončí ještě dřív, než začal... Takhle jsem to zjistil až asi po pěti minutách filmu... Na to, že se mělo jednat o komedii, jsem se moc nenasmál, ale je to prostě ten film, kdy z kina všichni odcházíte s takovým tím přiblblým úsměvem... Jedna věc se ale musí Vincentovi nechat - už dlouho jsem neviděl, že by tolik lidí zůstalo v sále až do konce závěrečných titulků... :) ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Pár filmů s podobným příběhem zaměřujícím se na emoce diváků už bylo natočeno a tak jsem čekal, že mě to moc nechytne. To jsem se však mýlil, opět mě to dostalo. Sice jednu chvíli si říkáte, že je to takový průměrný poklidný filmeček, ale jakmile se to začne více a více věnovat tomu klukovi a Vincentovi (Bill Murray), tak vás to pohltí a se zaujetím koukáte až do konce. Nejsilnější zážitek je proslov Olivera, kdy Vincenta prohlásí za světce. Z mého komentářu jste asi pochopili, že se jedná spíše o drama než komedii a tohle hodně prospělo Melisse McCarthy. Ona dokáže být v dramatu fajn herečka, je to úplně jiná bytost než když hraje v komediích namachrovanou, ječící krávu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pojmy príjemná indie nezávislá komédia a štúdiový komerčný kalkul sa občas zlejú dokopy a vznikne niečo ako Miluj suseda svojho. Tisíc a jeden krát obohratá pesnička s rovnakou dávkou klišé, ako vždy. Zmena prichádza s jedným pomerne nečakaným zvratom, lenže aj po ňom sa všetko dostáva celkom bezproblémovo do starých good feeling koľají. Potešilo ma, ako scenár zapracoval v konečnom dôsledku s vývojom jednotlivých vzťahov, keď uprednostnil to, čo bolo prirodzené a nie to, čo očakáva a chce divák. Takže koniec dobrý, všetko dobré. Ale ani zďaleka nie výborné. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak si Bill Murray znova strihol toho svojho otravneho morousa, ktory je v jadre dobrak. Tento jeho stereotyp ma uz prestava bavit. Nepomôze mu ani scenar, ktory neprinasa absolutne nic nove alebo originalne a je napisany jak podla sablony indie pohodovych nezavislych filmov. Vsetko je od zaciatku do konca predvidatelne a vdaka tomu uz dost nudne. Ani svojimi vykonmi to herci nevytiahnu z priemeru a tak za zmienku stoji len to, ze Melissa McCarthy prekvapivo nie je tak neznesitelna ako v ostatnych filmoch. Co je prilis malo na to, aby tento film stal za pozretie. 4/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŘEKNĚTE MI, KDO BY BRAL DÍTĚ NA DOSTIHY NEBO DO BARU? A NECHÁVAL HO S PROSTITUTKOU?“ … „A CO ZA MATKU BY NECHALO SYNA S CHLAPEM, JAKO JSEM JÁ?“…“ /// Bill Muray pozvedl svýho frustrovanýho chlápka na další level. Melissu McCarthy moc nemusím, takže se ani nedivím, že zůstala s klukem sama. Von i ten příběh je pěknej vopruz. Kluk se sbližuje s dědkem (no tak Bille, je ti 64…), vtipu pomálu a navíc starouš Vincent není zrovna postava z dívčích románů. Příběh je klišoidní a uspokojí fakt jen fandy Billovejch mrzutejch a na celej svět naštvanejch chlapů. Slza v oku při dojemným (a očekávaným) závěru nemůže vynahradit zbylejch 90 minut. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju nohy Naomi Watts. 2.) Nevím, jak se sblížím se soudem (a seš kluk nebo máma?). 3.) Thx za titule ,,bloodspill“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Na začátku filmu se Vincent (Bill Murray) dívá na televizi, kde dávají seriál The Golden Girls (od r. 1985). Tato epizoda, která právě hraje, je ta, ve které jsou tři hlavní postavy (Dorothy, Rose a Blanche) obviněny z toho, že jsou prostitutky. (Tet.Ew)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. září 2014 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama