Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 3

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (829)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto neškodná fantasy, která v pokusech o horor selhává na laciném CGI a spíš funguje v zajimavém námětu, který zase ale zabíjí hloupý scénář. Eva Green je Burtonova nová múza a to jsem moc rád, jelikož je to ultimátní bábovka a kouká se na ní opravdu dobře. Husein Máslovýpole se stále hrát nenaučil a tak jde jeho hrdina emocema úplně bokem. Jak už jsem zmínil blbé CGI tak příšery jsou o ničem a jak si rád užívám přehrávání velkého Samuela, tak tady už to bylo spíš otravný. Finále zabitý a hloupý. Jako televizní pohádka od HBO pro televizi by to asi fungovalo, jako kino film od Burtona to absolutně nestačí s dechem a místy to není hodné režisérova jména. Za námět a pár úchvatných vizuálních scén si to zaslouží průměrnou známku, ale Burton by měl fofrem vymyslet jak se najít. Bez Deppa začíná chřadnou a z kdysi ojedinělého tvůrce který svojí vnitřní temnotu barvitě přenášel na plátno se z něj stává vyprahlý dělník fabriky Hollywoodského výrobního pásu.60%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi rozporuplné hodnotenia. Ako vidím film asi spadá do katégórie "Milujem alebo nenávidím", nič medzi tým...Úplne súhlasím s komentom Enšpígla. Ten film má tu moc preniesť vás v čase späť do detských čias a prežiť neuveriteľné dobrodružstvá. Zaujímavý príbeh, navyše cestovanie v čase, to som mal vždy rád a všetky postavy majú nejakú zaujímavú schopnosť, ktorými mi neustále pripomínali X-menov. Celý film je jedna parádna jazda, Od "Karlíka" T. Burton nič lepšie nenatočil. Eva Green je úplne úžasná a obľúbil som si ju ešte viac. S. L. Jackson lieta z filmu do filmu a občas sa to vyplatí. Keď urobil "Buu!" , tak som sa vážne dobre zasmial. Poniektorí tu majú poznámky, že nie je jasné akému divákovi je film vlastne určený. Myslím, že kategória rodinný hovorí úplne jasne, že film je pre každého, kto je rozhodnutý dať mu šancu. Ja som dal a neoľutoval. U mňa plný počet a moje deti boli tiež max. spokojné, takže moje 100% hodnotenie si možte kľudne vynásobiť krát 5 členov mojej rodiny... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $87,242,834Tržby Celosvetovo $296,485,719Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,520,237Tržby za predaj DVD v USA $11,788,170║ Tak to trvalo dokiaľ sa Tim Burton opäť našiel, aj keď miestami pekne drsné, či zvrátené ale má to pre príbeh svoje čaro a miesto. Herecky príjemné zahrané a dejovo podmanivé, prekvapilo. /80%/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S těžkým srdcem hodnotím, jak hodnotím, protože hudba Dannyho Elfmana je asi to poslední, co novému filmu Tima Burtona chybí. On sice hezky vypadá, moc mě potěšila Eva Green, která konečně hraje něco trochu jiného, a dětičky jsou také příjemně podivné, nicméně je to TAK nudné, ke konci zmatené a akční jen proto, aby se neřeklo, že to není akční, a aby trikaři měli na chleba... Knihu jsem nečetl, ale přečíst si ji stále chci - momentálně proto, že prostě věřím, že bude lepší. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mistr světa ve filmových omalovánkách je ve formě. Fantazie Tima Burtona jsem si užil, i když vlastnosti některých z postav zůstaly bohužel nevyužity (třeba taková dvojčata mohla z fleku zastavit celou válku). Pasáže v Sirotčinci neměly chybu, moje výtka by směřovala na prolínání s reálným světem, to trochu rušilo moji pohádkovou náladu. Kdyby za mých časů takhle vypadal Dům dětí a mládeže v našem městě, určitě bych do něj chodil častěji, než jen na vlastivědnou poznávačku. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (33)

  • Dvojčatá (Joseph Odwell a Thomas Odwell) vo filme nie sú ústrednými postavami v románe a nikdy nevystupovali so zvyškom detí slečny Peregrinovej (Eva Green). (belinko)
  • Severoamerické tržby byly 87,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 296,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama