Reklama

Reklama

Království

(seriál)
Trailer 5
USA, (2013–2017), 57 h 12 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Adelaide Kane, Megan Follows, Torrance Coombs, Toby Regbo, Celina Sinden, Caitlin Stasey, Anna Popplewell, Alan Van Sprang, Rossif Sutherland, Jenessa Grant (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

V učebnicích dějepisu je mezi řádky skryt pravdivý příběh Marie Stuartovny. Svět ji poznal jako skotskou královnu Marii. V Království sledujeme osud dospívající Marie, mladé ale už tvrdohlavé budoucí královny, ale také krásné a vášnivé dívky, která se ocitá na samém počátku svého bouřlivého vzestupu k moci. (AXN)

Videa (136)

Trailer 5

Recenze (74)

FaithZombie 

všechny recenze uživatele

Pokud úplně zapomenete že by mělo jít o historický seriál a jste ochotni tolerovat pár naprostých blbostí (bubáci, vize budoucnosti...) pak se na to dá poměrně s klidem koukat. Podle mě něco pro fanoušky módy protože kostýmy (ač jsou z historického hlediska totální blbost) jsou určitě nádherné. O hudbě a některých "hercích", jistě vybraných pouze na základě vnějšího vzhledu, se potom raději vyjadřovat nebudu. /// V polovině druhé řadu zvyšuji hodnocení ze dvou na tři hvězdy. Přijde mi že s druhou řadou seriál tak nějak potemněl a to mu rozhodně neškodí. A navíc zmizí postava Nostradama která mě vytáčela už od začátku takže určitě změna k lepšímu :-) ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když jsem v první sérii odhlédla od těch historických nepřesností a toho, jak byli všichni krásní, voňavý a čisťouncí, a když jsem odhlédla od toho, že se děj odehrával na Francouzském dvoře, kde nikdo nemluvil francouzsky, či alespoň s francouzským přízvukem, všechno to byli briti/amíci jak polena. Ovšem jak seriál postupoval, tak děj mi přišel pořád víc stupidní a zdálo se mi, že nedokáží vymyslet žádnou pořádnou zápletku, která by zaujala. Obzvlášť v druhé sérii se mi stávalo, že jsem obracela oči v sloup tak 5x během jednoho dílu. Třetí série to maličko vylepšila, ale i tak, spousta nesmyslů, nelogičností a strašně debilní chování valné většiny postav. Snad nejvíc mě z celého seriálu iritovalo, že když si někdo někoho vzal, tak pak remcali, že je to na furt a že spolu budou až do smrti a když je to pak přestalo bavit, tak se rozešli a najednou nebylo anulování vůbec žádný problém. No, nakonec 3*, ale možná ještě změním názor a snížím. ()

Reklama

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Pokud jste alergičtí na znásilňování historie, tak můžete přeskočit o seriál dál. Tvůrcům jsou historické milníky i postavy vcelku ukradené, ale to nutně neznamená, že se jedná o špatný seriál, i když uznávám, že toto je jeden z těch kousků, o kterém se před přáteli nezmiňuji, a není to asi nic, co bych doporučil dále …. Zkrátka jeden z těch, o kterých se nemluví, ale o nichž se ví, že je všichni sledujeme … Guily Pleasure … 1. Série: 80%, 2. Série: 85%. Oblíbené postavy: Mary Queen of Scotland, Francis a Catherina Medici. ()

Eleanor05 odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle si Američani představují počátky novověku na Francouzském královském dvoře. Marie Stuartovna je poloviční černoška s hnědýma očima přes půl obličeje a její nápadník vypadá jako Edward z Twilight ságy. Vlastně je to svým způsobem jako Twilight sága ve všech ohledech, jen toto se snaží náctiletým nanynkám namluvit, že jde o historický seriál... ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Historie mě nikdy moc nebavila, takže na nějaké prznění dějin si stěžovat nemůžu. Chvíli mi ale trvalo, než jsem se smířila s tím né-moc-dobovým vzhledem, s moderní hudbou atd.. Ale! Má to fajn zvraty, obraty, převraty :-D Na herecké obsazení si nemůžu stěžovat, všechny dějové linky jsou zajímavé, skvěle to odsýpá a baví, plus... Bash. Bože, hormony řádí. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (38)

  • Ačkoli hraje Anna Walton matku Torrance Commbse, ve skutečnosti je jen o 3 roky starší než on. (Thery)
  • Adelaide Kane (Mária, škótska kráľovná) má v skutočnosti škótsky pôvod zo strany svojej matky aj otca a v línii matky je dosť možné, že je aj skutočným potomkom Márie Stuartovej, škótskej kráľovnej. (Arsenal83)
  • Oproti skutočnému životu sa najviac osud zmenil Claude z Valois (Rose Williams). V realite sa vydala ako 11-ročná, mala 9 detí, zomrela pri pôrode vo veku 27 rokov a nebola známa intenzívnym romantickým životom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama