Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (907)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Režisér trefil hřebíček na hlavičku.Dejte do hlavní role rošťáckého sympaťáka s hubou plnou trefných sérek, dejte mu k ruce sympatickou blbku, se kterou rozjede milostný hašteření, vložte je to profláknutého klišé schématu romantických komedí s kriminálním nádechem a vše to okořeňte dokonalým soundtrackem těch největších hitovek z loňska a máte tu kurevský trhák, který vydělal pěknou sumičku doláčků, tedy vlastně eur, světe div se...němci si hrají na amíky a natočili sice klasicky děsně předvídatelnou komedii, plnou klišé podle schématu co učej režiséry v prváku, ale zatraceně vtipnou a pohodovou.Komedie roku.79%. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

To, co čekáte, taky dostanete. Tedy bláznivou jízdu ze školního prostředí, plnou hlášek, vulgarismů a jako bonus našlapaný soundtrack. Mačo frajerství M´Bareka tady přerůstá hranice Německa a jeho charisma staví filmu pevné základy. Němci se konečně zbavili zatuchlého 90´ looku, s filtry si vyhráli jako kdyby šlo o minutovou reklamu a přes delší stopáž diváka nenechají vydechnout. Naprosto zasloužené umístění v červených číslech. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavná blbůstka, která si nehraje na logiku, neztrácí čas vysvětlováním, popř. zbytečnými dějovými spojkami a sype jednu vtipnou scénku za druhou. Scénář sice moc inteligence nepobral, ale v atmosféře pubertální střední školy se demence hravě ztratí, nebo přesněji padne tam jako hrnec na prdel. Je tedy fajn, že se film nesnaží přiblížit realitě a naopak si plně užívá své ujetosti. 7/10 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem se i za pana Trošku zastyděl, ale na druhou stranu musím uznat, že mu pobyt v cizině a pod pseudonymem Dagtekin (ostatně dost pitomej pseudonym) docela prospívá. Teď ještě ten proklamovaný nekorektní humor a byl by to koneckonců docela hezký film. Ono, s Němci to máte vždycky těžké. Rozdíl mezi dobrou komedií a německou komedií je jako ve vyslovení jemného francouzského papilón a geršáckého šmétérling! Na druhou stranu, nemám nic, co bych vyloženě zkritizoval. Vlastně se mi to docela líbilo a ten Elvis Mubarak v roli fakjučitele byl výbornej. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

O natáčení tohoto filmu jsem věděl snad od jeho první klapky, díky facebookové stránce mé herecké oblíbenkyně Karoline Herfurth, která o něm loni postovala ostošest. Byl jsem tehdy smířený s tím, že se tento film stejně do české distribuce nedostane, jsem tedy příjemně překvapený, že jsem se mýlil. Z rozhodnutí českého distributora uvést film do kin pouze v českém dabingu jsem ovšem strašně zklamaný - na film jsem vyrazil pouze kvůli herecké přítomnosti zmíněné oblíbené německé zrzky, a tak jsem byl připraven o její hlas. Nutno ovšem dodat, že dabing je překvapivě velice kvalitní, což je společně s faktem, že většině Čechů je zvuk mluvené němčiny protivný (o neochotě číst titulky u komedií nemluvě), pravděpodobně dostatečné opodstatnění pro neexistenci verze s titulky, ale stejně... fakjů, CinemArte. Za sebe musím říct, že jsem moc neměl představu, co vlastně od tohoto filmu čekal, kromě pokoukání na Karoline Herfurth v roztomilých brýlích, byl jsem proto velice příjemně překvapen, že je to nečekaně vtipný a dobrý film, který si kromě vydatné nálože vtipu stihne vzít na paškál i řadu nešvarů v současném školství. Ačkoli komedie ze školního prostředí obecně nesnáším, zde jsem neměl problém užít si dvouhodinový děj - jehož zápletka je sice těžce uvěřitelná, ale o to víc divácky vděčná (jako ostatně všechny filmy ze školního prostředí - asi proto mi tak tenhle typ filmů jinak leze krkem). Obsazení hlavních postav je výborné - Elyas M'Barek je rozený sympaťák a Karoline Herfurth se mi snad v žádné předchozí své roli nelíbila víc. Poté, co se ve filmu vysvětlí i původ toho, kde se vzalo to "Fack ju Göhte", jsem dokonce i ten šílený titul vzal na milost, a shledal ho vlastně velice zábavnou slovní hříčkou (s níž se podle mě mimochodem český překladatel vyrovnal se ctí). Filmu by jistě šlo vyčítat jistý výskyt žánrových klišé či občasné překročení, řekněme, dobrého vkusu, ale v porovnání s hollywoodskou teenagerskou produkcí mi stále přijde, že tenhle film je dost jinde - a že je z něj cítit jakási německá preciznost a perfekcionismus (což současně filmu nebrání v tom, aby během závěrečných titulků neukázal řadu nepovedených záběrů). Za mě osobně spokojenost a 4 hvězdy - celý sál se prohýbal smíchy skoro po celou projekci, mě samotného nevyjímaje. Nezbývá než doufat, že se k nám do budoucna bude dostávat více podobně vydařených evropských filmů, které představují příjemné oživení v záplavě unylé americké mainstreamové produkce. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (23)

  • Elyas M'Barek (Zeki) dostal měsíc před natáčením snímku osobního trenéra, aby spolu zapracovali na hrudi. Herec musel přibrat 8 kg. (Terva)
  • V jedné ze scén žáci se Zekim (Elyas M'Barek) dělají při výtvarné výchově "Wholetrain". Wholetrain (2006) je film, ve kterém Elyas M'Barek také ztvárnil hlavního protagonistu. (ČSFD)
  • Keď príde sociálna pracovníčka na návštevu, Zeki Müller (Elyas M'Barek) nalieva vaječný likér. Počas rôznych pohľadov kamery je viečko raz uzatvorené a raz len tak položené na fľaši. (domco10)

Reklama

Reklama