Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 5

Recenze (448)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ano, chápu, že jsem špatná cílová skupina a že je to film pro tak pětileté děti, ale promiňte, správný rodinný film myslí i na dospělé. Jediné, co můžu ocenit, je samotný méďa, který mi jenom horko těžko vynahrazuje dětinskost příběhu a pitvoření Kidmanové a Capaldiho. Po tak skvělých loňských rodinných filmech jako LEGO příběh, Tučňáci z Madagakaru nebo Jak vyscičit draka 2 tenhle osamělý méďa opravdu spíš zklame. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak pro malé děti to asi ujde, náš synek se u některých scén dokonce zasmál, ale jinak je to trošičku nuda, kde se dospělí chovají jak čertíci v Troškových filmech, což mi hodně vadilo. Ono udělat hlavním hrdinou medvídka je u dětí sázka na jistotu a děj o hledání vůdce expedice a jeho dceři, která zvířata ráda vyvražďuje, asi měl zaujmout dospělé. Zvláště když tatínek v sobě najde hrdinské sklony a rodina je z něho na větvi, a když medvídek za zvuků hudby z Mission Impossible šplhá po budovách... Mimochodem, já potkat na nádraží perfektní britskou angličtinou mluvícího medvěda s červeným kloboukem na hlavě, jedu rovnou za Chocholouškem do Bohnic. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nevzdelaný, neokrôchaný, zablšený zver z akejsi smradľavej džungle sa nelegálne na nákladnej lodi dostane do Londýna. Tam sa ho ujme jebnutá matriarchátna rodinka slniečkárov. Navzájom sa kultúrne obohatia a všetko sa dobre skončí. To je teda ale odporný propagandistický hnus. Welcome refugges! Fuj! Tupí Angličania len si vy nechajte svojho "Paddingtona". Starajte sa o tie mohamedánske medvede, pokiaľ vás všetkých nezožerú. Vymývajte svojim deťom mozgy takýmito medvedími multikulti sračkami. Vy blázni! * ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Má to celkem slušnou hudbu a hrozně fajn závěrečné titulky. Tedy já vlastně nevím, jaké jsou, protože jsem to vypnula ještě před jejich příchodem, ale celou dobu jsem se na ně těšila. Závěrečná koulovačka už byla nad mé mentální možnosti. Tak prostinké, že hloupější to snad ani být nemohlo. A místy lepkavější, než mnohokráte zmiňovaná marmeláda. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Ukázkový feel-good rodinný film, kde každý motiv a každá dílčí zápletka najde svoje opodstatnění a rozuzlení. Je tu hodný, ale nešikovný medvěd (Whishaw), který nabourá stereotyp rodiny Brownových (Bonneville, Hawkins, Harris, Joslin). Je tu výrazný záporák, resp. záporačka (Kidman), je tu střelená hospodyně (Walters), je tu brblavý soused (proklatě nevyužitý Capaldi) a jednoduchá zápletka (Paddington cestuje do Londýna, aby našel nový domov u cestovatele, který kdysi navštívil jeho strýce a tetu v nejtemnějším Peru). Z otce morouse (Bonneville) se nedobrovolně stává hrdina, po němž celá rodina tak volala, tuto proměnu provázejí mnohé vtipné momenty atd. Prostě typický film, kdy víte, jak to dopadne, ale právě protože to víte, není důležité, jak to skončí, ale jak se k očekávanému cíli dostanete. Paddington tuto cestu podává vtipně, vkusně a co se stopáže týče, tak akorát. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Natáčení filmu probíhalo ve městě Londýn na nádraží Paddington a v Hatfieldově domě. (willy1)
  • V prvej polovici roka 2015 prudko stúpol vo Veľkej Británii predaj marmelády. (megajalec)
  • Stanice metra, ze které jedou do „Geografického spolku“, se jmenuje Westbourne Oak Station. Stanice téhož jména v Londýně není, ale v Notting Hillu, nedaleko Portobello Road, která je ve filmu také zmíněna, je stanice Westbourn Park. Exteriéry stanice jsou ale zastávka Maida Vale. (FoxMulder)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama