Reklama

Reklama

Naše dovolená a jiné pohromy

  • Velká Británie What We Did on Our Holiday (více)
Trailer 2

Doug (David Tennant) a Abi (Rosamund Pike) vyrazí s dětmi na rodinnou dovolenou. Jenže děti ve společnosti dalších příbuzných nechtěně prozrazují jedno rodinné tajemství za druhým. Nezastaví se ani před vyloženě intimními podrobnostmi ze života rodičů. Rychle začíná být jasné, že když jde o zachování toho největšího tajemství ze všech, vlastní potomci jsou ti poslední, komu se dá věřit. Jak se s tím vyrovná zbytek rodiny? A kdy už bude téhle rodinné pohromy konec? (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (94)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Doctor Who a Gone Girl s rodinou na výletě aneb vydařená podívaná, která kupodivu nestíhá nudit a skvěle se u ní pobavíte. „The truth is, every human being on this planet is ridiculous in their own way. So we shouldn't judge, we shouldn't fight, because in the end... in the end, none of it matters. None of the stuff.“ ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalej rodinnej film, kterej je mnohem, mnohem lepší, než se může zdát a který mě obrovsky překvapil sílou své výpovědi, perfektní kombinací komedie a dramatu (a tragikomedie), elegancí a feelingem. Teď budu mluvit naprosto vážně – hodně dlouho jsem neviděl lepší film. V tomhle kousku jsou navíc děti (naprosto vynikajícně obsazené) mnohem, mnohem lepší, než jakýkoliv dospělý (ať už je to ta nejstarší, která hrála v Doctorovi – ta byla nejlepší, nebo ta nejmladší se zálibou v šutrech). Dětem se může rovnat snad jedině úžasný Billy Connoly, který zastínil nejen Tennanta a Rosamunde Pike (spolu jim to jde), ale i všechny ostatní (s hereckým obsazením vskutku nemám sebemenší problém). Na začátku je to sice trošku rozpačité, ale jak se všichni sjedou, tak to vážně stojí za to. Nádherná podívaná, vtipná, veselá, smutná, dojímavá – a víc o tom asi mluvit nebudu. Tyhle filmy, které prostě dovedou překvapit v každé své minutě mám nejradši. A zrovna tenhle budu chtít ještě vidět. 100%. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, je to kravina. Začíná to klasickou manželskou krizí, potom příběhem o třech, svým způsobem úžasných, dětech, pak se z toho stane fraška, a potom nějaká ta roztomilá "hluboká" happy pointa na konec. Rosamund, David a Billy jsou fajn hlavní (dospělí) herci. Ač je film tak zvláštně nekonzistentní, přechody jsou plynulé a neruší sledování, pokud vás děj vtáhne. Nakonec je to milé a tak nějak odpočinkové. A navíc, kdo by nechtěl vikingský pohřeb. Já ano, a za to přihodím jednu hvězdičku navíc na tuto pohřební hranici. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

5* v rámci svého žánru výborná spíš nezávislejší komedie, která v sobě přináší i nějaké poučení. S nadhledem a typickým břitkým britským humorem nás provede zázemím jedné rodinky a jejich výletu do Skotska. Překvapivě tu mají hodně velkou roli děti a i když jsou to spratci jako většina, tak se chovají často rozumněji než dospělí. A i když se ve filmu smrti nevyhnou, tak bych se nebál na film podívat se svým potomkem, ale je fakt, že by si to neužíval, tak jako já. Takže nezbývá než doporučit. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Procenta dostatečná ke zkouknutí, ale po shlédnutí bych je očekával vyšší. Sice jde spíše rozpočtem, vizualizací, kamerou, hudbou a dalšími technickými parametry o průměrný televizní film, ale hlavní téma se povedlo. Okolní tlachání je také dost laciné, ale když na řadu přijdou děti a další rodinné pohromy, je film hodně vtipný a nápaditý. Jak děti většinou ve filmech moc nemusím nebo si mé sympatie získají až po čase, tak zde dětské postavy jsou tak skvěle napsané, že jim nešlo odolat hned od začátku. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama