Reklama

Reklama

Poslední nás zachrání

  • USA The Final Girls (více)
Trailer

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tenhle "slasher na fetu" mi docela sednul, ale je fakt, že ten nápad nebude vonět každýmu. Ona totiž zdejší zápletka o pětici teenagerů, kteří se dostanou do filmu, je sama o sobě dost fantasy. Ano, takže něco jako Poslední akční hrdina; jen s rozdílem, že hrdinové se, bohužel pro ně, dostanou do hororu. A přesto zde převládá humor. Je totiž docela sranda s hrdiny zjistit, že film vás nepustí ven díky časovým smyčkám, vybrat s nimi vhodnou kandidátku na post tzv. Final Girl, komentovat zrovna probíhající flashbacky nebo slow motion záběry, měnit děj a tím pádem i žánrová pravidla (hlavně neprovozuj sex, nebo chcípneš!). Horší je to už se zajetými zvyklostmi správné tábornické vyvražďovačky. Žádný sex (!), žádný kozy (!!), žádné gore (!!!) a zabiják má poměrně trapnou masku. Ale celkově je to fajn experiment s hravou kamerou, pecka hláškami a v celku sympatickým obsazením. Závěr si samozřejmě zadělal na sequel, ale já bych se ho úplně nebál. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Arabela hororovo? Poslední akční hrdina bez presahu do reality? Predovšetkým tu Pátek třináctého schytáva parodovanie. V určitých miestach je hororové klišé vystihnuté veľmi dobre. Bohužiaľ momenty v ktorých sa snažia tvoriť príbeh o matke s dcérou dosť nudia. Keby sa zamerali čisto len na paródiu, tak to mohlo dopadnúť o dosť lepšie. Zrejme však nemali dosť nápadov, a tak... ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Hororová komédia, ktorá dokazuje, že so správnymi hercami a dobrým scenárom sa dokáže natočiť zábavný film. ,,Posledná nás zachráni “ je zábavná paródia na slasher filmy, ktorý má potenciál stať sa kultovým filmom. Príbeh spája ,,Piatok 13." alebo akýkoľvek iný slasher odohrávajúci sa letnom tábore. 6/10 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě mrzí, když se ve filmu sejdou dva zajímavé (neříkám originální, sakra) nápady, z nichž pořádně nefunguje ani jeden. Posledním holkám jsem moc nežral ani parodii béčkových slasherů, ani fantasy drama o znovushledání s jakože maminkou. Každopádně bavilo to, uteklo to, všechno dobrý. Taissa je fajn žába, Farmigojc to maj v rodině. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nevzpomenu si, kdy naposledy mě nějaká horrorová komedie tolik bavila svou nápaditostí a hravostí (oním "bavila" samozřejmě nemyslím retardovaný fekální humor, kterému by se člověk chlámal s rozšklebenou hubou jako tupý pologramotný dement). A taky si momentálně nevzpomínám, kdy mi byla nějaká dvacítka ve filmu tolik sympatická, jako Farmiga mladší... sakra ta holka se mi chvílemi líbila snad ještě víc, než její starší odtažitá ségra. Jenže scénáristovi bohužel postupně tak trochu došel dech i inspirace, takže po skvěle nabušeném rozjezdu přišel pozvolný útlum akce i vtipu a nadějný spektákl se nevratně změnil v senilní a uslintaný blábol - půlku druhé půlky sledujeme banání, jalové a uslzené plkání mamky s dcerkou (jo, dojde i na "ajlavjú"). A aby toho nebylo málo, zhovadilý rejža nechá ještě snad čtvrt hodiny naprosto nesmyslně blýskat stroboskop, čímž mi celý závěr dokonale znechutil. Takže z prvotních nadšených pěti přes váhavé čtyři jsou z toho nakonec otrávené tři. Škoda promarněného, trestuhodně zmrveného potenciálu. A hitovka od Kim Carnes, povedený odkaz na Macheteho, ani vydařený konec, už výsledný dojem nezachrání. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Scenárista Joshua John Miller napísal scenár k The Final Girls kvôli tomu, aby sa vyrovnal so smrťou svojho otca, Jasona Millera, ktorý stvárnil postavu otca Karrasa v horore The Exorcist (1973). (Marceloo)

Reklama

Reklama