Reklama

Reklama

Den dobytí Bastily

  • Česko Dobytí Bastily: Francie v ohrožení (více)
Trailer 6

Americký kapsář Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z níž si ponechá jen to, co by se mu mohlo hodit, a zbytek vyhodí do odpadkového koše u frekventované stanice pařížského metra. Netuší však, že se v kabelce nachází bomba. Na stanici CIA na opačném konci města si agent Sean Briar (Idris Elba), převelený z bojišť v Sýrii a Iráku, jen těžko zvyká na novou kancelářskou práci datového analytika. Po výbuchu bomby se Michael ocitne v hledáčku CIA jako jediný podezřelý. Briar je odhodlán Michaela najít a dostat ho do vazby dřív, než tak učiní francouzské úřady. Záhy však zjistí, že za bombovým útokem stojí někdo jiný. Aby dosáhli společného cíle, spojí Briar, Michael a Zoe své síly a vydají se na čtyřiadvacetihodinovou napínavou jízdu městem v horečném úsilí odhalit spiknutí, které mohou prokázat jedině oni. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (192)

castor 

všechny recenze uživatele

Debut Brita Jamese Watkinse Jezero smrti nedával divákovi pranic zadarmo. Ukazoval fatální utrpení obětí, totální bezmoc i vývoj dnešní společnosti, ve které mladí lidé prakticky neodlišují virtuální a skutečný svět. Pak přišel s velmi funkční Ženou v černém a dokázal, že neselže ani s klasickou duchařinou. Říká se, že do třetice všeho.. tak proč sakra sáhl po lehkovážné akční jednohubce, kterou mohl natočit kdejaký poskok z fabriky Luca Bessona? Vysoce postavení hošani se urvali ze řetězu, dělají si, co chtějí, a francouzská policie je marná. V pařížských ulicích to vře, mladý kapsář s univerzitními ambicemi má žně a pohledná Kanaďanka Charlotte Le Bon zjišťuje, jaké to je neuposlechnout rozkaz. Idris Elba, o kterém se roky hovoří, že by jednou mohl coby 007 pro MI6 zabíjet, je slušný, ale přijde mi, že ho natáčení nijak zvlášť nebavilo. Prostě odmakat, shrábnout honorář a snad se příště objevím v látce, pod kterou je podepsaný spisovatel Ian Fleming. Pár solidních momentů to má, ale na víc než tři hvězdy nepůjdu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Svižná a zábavná jednohubka, se správně nezničitelným bourákem, který se (jaká úleva) nebabrá ve svých traumatech a bolístkách (jako třeba Bond v podání Craiga), ale běhá, rozdává rány a hláškuje aniž se u toho zadýchal. Nechybí pohodový sidekick, kráska v nesnázích, ne/čekaný zvrat ani rýpnutí do levicových aktivistů. Béčko, které si na nic nehraje, netrápí se logikou, nenudí, baví. ()

Reklama

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Osobne mi dal film viac než som očakával a autori si vybrali celkom aktuálnu tému, je to však stále priemerne akčný thriller, ktorých je v kinematografickej brandži viac než dosť. Film sa mi zdá trochu naivný z toho dôvodu, že počas teroristických útokov vo Francúzsku na futbalovom štadióne a v Bataclane zomrelo viac ako 130 ľudí, zatiaľ čo tu po smrti menej ako 4 má spoločnosť na skok od úplného chaosu a anarchie. No nič, tvorcovia asi nechceli veľmi upozorňovať na islamský štát. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Sympatická pařížská akčňárna se zarputilým Idrisem v roli CIA badasse, který svým neposloucháním rozkazů & obcházením předpisů & střílením lidí všechno vyřeší. Skoro jako by jeden z (těch lepších) scénářů spadl z Bessonova stolu. Půjčuje si to od každého trochu, ale rejža James Watkins, který zabodoval už s Jezerem smrti to vždycky nějak vybere do žánrově líbivé uličky. No a ponaučení na závěr? Třeba to i přesvědčí americké čórky neokrádat evropské turisty. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Lehkovážný akční krimi na který jsem díval ze dvou důvodů - Elba a kontroverze zapříčeněná aktuálním děním ve Francii v době (ne)uvedení do tamních kin. Upřímně nijak neurazí, ale ani nestojí moc za pozornost - krom hlavního představitele je film plný zapomenutelných ksichtů a v dění asi neupoutá víc než jedna dobrá honička po střechách Paříže. Čajíček. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Společnost StudioCanal hned v pátek, den po útocích v Nice, přestala svůj film s ohledem na oběti útoku inzerovat a o víkendu požádala provozovatele kin, aby jej přestali promítat úplně. Data premiéry se přitom posouvala už dříve, kvůli předešlým listopadovým útokům v Paříži. Distributor už hotový snímek pozdržel a do kin šel až v dubnu v Británii. (Gogen)
  • Všichni mluví o USB disku jako o harddisku, což je evidentně špatně. (Hal_Moore)

Související novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (více)

Reklama

Reklama