Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (290)

Terva 

všechny recenze uživatele

Galové se dostávají zase o kus blíže k Římu. Tentokrát začne bujet obchod mezi těmito znesvářenými stranami. CITÁT - Kupte si starožitnosti............ Je to opět zábavné, vtipné a plné akce. Dokonce tu Obelix dostane kapičku kouzelného lektvaru. CITÁT - Ale já bych neměl........... Klasická kančí honička, římské šiky také dostanou na frak,Obelix má zase hlad a dokonce si oblíbí jednoho malého Římana Citrusdžuse. K totální zkáze však nedojde, protože Galové dostanou rozum. CITÁT - Hele, Juldo, vem si své lidi a vrať se do Říma............ Já se královsky bavil a dávám všech pět palců nahoru. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně povedený animák, který si i přes moderní provedení bere to nejlepší z těch starých dobrých 2D animáků a svým humorem a poetikou se comicsům blíží o několik světelných let blíž, než všechny ty nepovedené celovečerní pokusy. Humor funguje pro děti i nostalgické dospělé a příběh je na Asterixovy poměry vlastně i docela originální. Víc takových evropských animáků. ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době je tu zase Asterix, co si z legendárního komiksu nebere pouze jména hlavních postav. Sídliště bohů dokázalo částečně(!) navázat na poetiku starých dobrých (čti vynikajících) animovaných Asterixů, což mě jako jejich celoživotního obdivovatele a milovníka jednoznačně těší, nemluvě o tuně odkazů na některé nezapomenutelné scény a hlášky. Vzhledem ke stále klesající úrovni Asterixových filmů z posledních let (ať už hraných, či animovaných) působí tento film jako blesk z čistého nebe a zároveň ukazuje směr, kterým by se další adaptace mohly vydat. Jestli je Sídliště bohů pro slavné galské lovce divočáků počátkem lepších časů nebo jen světlou výjimkou, to ukáže až čas. Pro tentokrát však rozhodně může panovat spokojenost. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Tajemství kouzelného lektvaru jsem se rozhodl koukout i na předchozí díl. .. No a neurazil, vlastně nejednou potěšil svými usměvavými vizualizacemi divočáků, chytré výsadby stromů, na budoucnost myslících otroků, atd... .. A díky mé oblibě v animácích, tomu ten nadprůměr dám. .... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní Asterix, tady není co řešit. Snad jen kdyby Philippe Rombi složil hudbu alespoň trochu ve stylu Vladimira Cosmy, bylo by to ještě lepší, ale jinak mě opravdu nenapadá žádná výtka. Rozdíl mezi nahlouplým Asterixem a Vikingy a tímhle svěžím dílem, které zachovává ducha komiksů a přitom působí moderním dojmem, aniž by v něm museli být puberťáci a narážky na 21. století, je snad až propastný. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Ide o prvý animovaný film s postavami Asterixa a Obelixa, ktorý je v 3D formáte. (toi-toi)
  • Jedna z postáv sa volá "Travaillerpluspourgagnerplus", čo znamená: pracuj viac, aby si zarobil viac. Bol to slogan Nicolasa Sarkozyho, keď kandidoval za prezidenta Francúzska. (megajalec)

Reklama

Reklama