Reklama

Reklama

Asterix a Galové

  • Francie Astérix le Gaulois (více)

Obsahy(1)

Románi se zoufale snaží odhalit tajemství nadpozemské síly Galů. Jistý románský vůdce se prostřednictvím špióna dozví o zázračném nápoji a má na získání receptu opravdu silný zájem. Chce ho totiž využít pouze pro svůj vlastní prospěch a dostat se tak až na trůn samotného Cézara. Popletený Getafix mu sice uvaří zázračný nápoj, ale s úplně jinými účinky! Náš hrdina Asterix ho doručí - nápoj s neuvěřitelně silným účinkem, od kterého vlasy rostou, rostou a rostou... Umíte si představit ještě víc zábavy? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zaútočila na vás mnohonásobná přesila? - Ani ne. Byl jeden a takhle malinkej." Asterix sice na úvod stylově sejme čtyři Římany, ale pak je to už jen o tom, kterak si společně s Panoramixem dělají srandu z římských věznitelů. Marně jsem čekal na pořádnou záchrannou akci Galů nadopovaných zázračným elixírem, kterak si udělá letecký den s legií Římanů. Asi to něco vypovídá o mé neznalosti papírových příběhů, ale bez pořádného boje víc hvězd dát nemohu. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlínější snímek s málo humorem a velmi jednoduchou kresbou. Kreslený je přece jenom lepší než s masa a kostí. Animovaný a nejstarší je zatím nejslabší, ale asi až dojdu k modernějšímu budou slabší ti nejnovější :) Pro mě je zatím nej 12 úkolů pro Astelixe. A a G Je to pohádka pro děti, pro dospělé až další díly. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Klasika, která mě pobavila, když jsem byl naposledy nemocný. Na chvíli odvedla mé myšlenky jinam a já jen ležel v posteli a pořádně se vypotil. Za to jí patří díky. Po pár letech si z filmu nic nepamatuji a popravdě nemám ani důvod si jej pustit znovu, snad některý další díl. Tři hvězdy si ale zaslouží. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

"Chci dobrovolnika!" :-D To je rek bych asi typicka hlaska z tohoto PRVNIHO filmoveho Asterixe. Jeste nema moc propracovany dej, je to spis delsi groteska. Vsechno se toci kolem tajemneho elixiru, ktery dava odbojne galske vesnici zazracnou silu. A to by nebyli Rimane, kdyby se tohoto tajemstvi nechteli zmocnit. Nic vic v deji vpodstate neni, je to defacto takovy uvod, aby divak vedel o podstate galske sily. Ale i tak jsem se dobre bavil. Film ma svuj typicky humor, i kdyz zatim "v zacatcich". Rimane jsou v Asterixovi po komicke strance vzdy "best" a ani tady nezustavaji pozadu (aneb "...a my dva, spolu vytvorime triumvirat!"). Sam jako latinik z gymnasia si vzdy uzivam jejich nadavky a hlasky, nebo i obycejna jmena (a je skoda ze to mnozstvi latiny jako v predloze - s preklady na boku stranky - neni asi mozne prevest do filmu). Presto to jeste nema tu ironii jako dalsi dily a i animace je dost retro (A. ma tady navic prilis velkou bradu) - i kdyz svym zpusobem je tenhle styl s minimalni perspektivou a hodne 2D pohyby pro filmoveho Asterixe typicky. V orig. sesitu (1. - "Asterix z Galie") je ovsem kresba hezci. Proto davam lepsi tri hvezdy. ### Skoda ze na dvd nebyla francouzstina s titulky, rad bych ji zkusil, kazdopadne cesky dabing je skvely. Co je ale horsi, ze cesky distributor Filmhouse.cz dal na sve posetkove dvd s Asterixem jakousi prapodivnou sirokouhlou verzi. Problem je v tom, ze jsou to pouhe OREZY z formatu 4:3. Cili ve vysledku je na dvd horsi verze nez original - s mensim, orizlym obrazem (nahore a dole). Osobne tedy NEDOPORUCUJU DVD KUPOVAT. Stahnete si to z netu, nebudete tak osizeni o zbyvajici casti obrazu. ### ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejstarší filmový Asterix byl pro mě maličko zklamání, když jsem ho viděl poprvé. Byl nakreslený jinak než ti, které jsem do té doby viděl, ale pět minut po začátku filmu už mi to bylo jedno. Většina vychytávek v hraném Asterixovi pochází odtud, takže si asi dovedete představit jaká sranda to je :)))) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)
  • Původní název filmu Astérix le Gaulois znamená v překladu do češtiny „Gal Asterix“ nebo „Asterix Galský“. (vojtaruzek)
  • Asterix a Galové jsou první filmovou adaptací světoznámého komiksu příběhů malého hrdiny Asterixe a jeho přátel. (Zdroj: Zlín Film Festival)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama