Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (485)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Ouch, tak tohle zabolelo. Vše podstatné, na co jsem se tak těšil (pět akčně-katastrofických vln, na které nás navnadil trailer), bylo shrnuto v cca 5 minutách děje. Zbytek filmu jsme museli protrpět společně s krásnou Chloë (bohužel ani ona to nezachránila) a jejími románky, plus spoustou klišé, patosu, nudy a nepříliš kvalitními CGI. Potenciál a originálnost děje obrovská, výsledek značně neuspokojivý a béčkový. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Scénář tohoto filmu potřeboval pátou vlnu přepsání. Začátek je opravdu skvělý. První spatření létajícího objektu je až dech beroucí, opravdu detailně propracovaný létající objekt. Znázornění prvních vln je ještě lepší. První vlna, aneb výpadek elektrického proudu a ztráta kontroly nad vším elektronickým. Naprosto skvělé záběry bourajících aut a padajícího letadla. Druhá vlna sebou přinesla obrovské ničivé vlny a zemětřesení. Záběry jak se Cassie se svým bratrem běží zachránit před valící se vodou z jezera jsou perfektní! A dokonce i třetí vlna, která ukazuje následky smrtícího viru. Vypadalo to tak naděje, ale po těch skvělých dvaceti minut, když si divák říká, že to přeci jen nebude tak špatné to jde prudce z kopce. Film nám po svých prvních třiceti minutách začne servírovat předvidatelné zvraty a klasická young adult klišé. Co mě navíc vadilo bylo ono tlačení a prosazování filmového pokračování. Místo aby udělali jeden pořádný film, rozhodli se to zahrát na pokračování, kterého se stejně nejspíš nedočkáme a nikomu to vadit nebude. Za mě slabé dvě hvězdy. Zachraňuje to pouze prvních dvacet-třicet minut. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

treba povedat ze uvod bol vynikajuci a film mal tu spravnu atmosferu, ale bohuzial to vydrzalo len do takej 30 minuty. potom co sa dej zacne zameriavat na hlavnych hrdinov (teda young adults) tak to ide dole z kopca co sa tyka ako atmosfery tak i zabavnosti a dockame sa i hlasok o laske ktora je vypinac... co je dost skoda lebo chloe je ako vzdy vynikajuca a vsetky dospele postavy maju skvele obsadenie. je otravne ze sa pocitalo s tym ze film bude mat uspech (co sa nestalo) a toto mal byt prvy film z trilogie, co ma za nasledok fakt ze film nema riadny koniec... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, kde je všetko zle. Takže ani nemá zmysel vymenovávať po poradí, čo všetko. Takže aspoň spomeniem chybu najväčšiu. Ak film, ktorý je každým zvratom dementný viac a viac, je aj nudný a hlavne nie je zábavný, je to extrémne zle. Každému, kto film videl, je jasné, že vlnám sa mal venovať celý film a to, čo tu vidíme hodinu a pol, mal byť skôr dovetok, prípadne by tu z toho nemuselo byť vôbec nič. Film som chcel vidieť ako fanúšik sci-fi a keďže som vedel, že je zlý, tak ako takú návnadu na druhý ID, že teraz niečo vážne slabé, aby to pravé orechové (rozumej tak dementné a dementne veľkolepé, až zábavné) ešte viac zabralo. Ale to, že to decko v buse nepovedalo vodičovi, že jeho sestra za nimi uteká, tak to spomenúť musím. No ak ak vám zomrú rodičia a svet je v riti, tak samozrejme nemyslíte ako teenagerka na nič iné, ako na pekných chlapcov... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky Hunger Games klon s milostnym trojuholnikom tentokrat skombinovany so sci-fi o invazii mimozemstanov. Po dejovej stranke sa nedockame nic nove. A bohuzial aj jednotlive sceny az prilis pripominaju sceny z inych filmov, kde boli natocene lepsie. Rutiner Blakeson im nedokazal dodat stavu ani grady, aby v nejakom smere ohurili. A vysledny zlepenec nevytvara ani novy sviezi celok ale len tuctovy opozerany priemer. Napriek tomu som sa nenudil, lebo je to stale slusny priemer. Technicka stranka je solidna, akcne sceny su prehladne, hlavne postavy ma nesrali. Zato niektore vedlajsie hej. Napriklad namachrovana mlada drsniacka, ktoru by som hned kopol do riti a dalej nevhodne obsadena Maria Bello do ulohy, ktora bola evidentne napisana pre chlapa. Sceny milostneho tokania boli dost otravne, ale s pretacanim sa dali prezit. Pochvalit musim slusne vyuzity PG-13 rating a vo filme je ovela viac krvi ako v bezzubych Expendables 3. Vysledkom je jeden z tych znesitelnejsich teenage postapo filmov a celkom by som rad videl ako to bude pokracovat. Vzhladom na vlazne trzby tazko povedat, ci vzniknu dalsie diely. Uplne vylucene to nie je. 5/10. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Zbraně, které používá Cassie (Chloë Grace Moretz) jsou: M4A1 Carabine a Colt 1911. Přeživší, kterého zastřelí, drží v ruce Smith & Wesson Model 64. Lovci v lese mají lovecké pušky .308 Winchester. Armáda používá Digital Woodland uniformy a mají zbraně typu M4A1 a pistole M92FS. (UncleMorty)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama