Reklama

Reklama

Papírová města

  • USA Paper Towns (více)
Trailer 1

Hrdinou příběhu je Quentin Jacobsen (Nat Wolff), normální, trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou sousedku se jménem dlouhým jako její nohy: Margo Rothovou Spiegelmanovou (Cara Delevingne). Spíše než by byli kamarády, je ale Quentin pravidelným svědkem jejích neuvěřitelných dobrodružství a také jejím tajným ctitelem. A to až do jedné noci, kdy mu Margo nečekaně zaklepe na okno jeho pokoje a vytáhne jej na podivuhodnou trestnou výpravu namířenou proti jejímu bývalému příteli spojenou s vtipnou a několikanásobnou pomstou. Díky této noční výpravě se Quentinovi nejen splní sen o sblížení s tajnou láskou, ale prožije i dobrodružství, kterým se zatím spíše vyhýbal. Jenže druhý den ráno jejich společné dobrodružství skončí a nastane nový den. Margo ve škole chybí. I další dny. Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že Margo miluje záhady a také, že pro něj zanechala určité stopy a zašifrované vzkazy. Jak moc ji vlastně zná? A co jsou to ta papírová města, o kterých Margo mluvila? A tak jej díky Margo čeká další dobrodružná výprava, na které jej tentokráte doprovází jeho nejlepší kamarádi. Ale už to není výprava za pomstou, ale cesta za záhadou jménem Margo Roth Spiegelmanová a možná také za velkou láskou. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (335)

castor 

všechny recenze uživatele

Dramatická romance Hvězdy nám nepřály byla v rámci žánru skvělá. Prostě byla. Autorem knižní předlohy byl jistý John Green, po jehož další knize filmaři skočili. Dopadlo to méně slavně, ale pořád poměrně slušně. Její hlavní linií je pátrání po zmizelé lásce. Quentinovi nezmizela poprvé. Miloval ji už v dětství, kdy spolu trávili veškerý volný čas. Jenže možná tím, že on byl nesmělý a uťápnutý studijní typ a ona impulzivní divoženka, ji ztratil. Ve škole se roky prakticky jen míjeli. Pak se jedné noci objeví u něj v pokoji a vytáhne ho na pomstychtivé dobrodružství. Zase se sblíží a ona znovu zmizí. Doslova. Od rodiny, z města, od něj. Následuje nejméně zajímavá část příběhu – detektivní hledání stop. Naštěstí jej vystřídá společný road trip přes několik států, na kterém Quentina doprovázejí dva kamarádi a dvě dívky. Je to sympatická linie o dospívání a dospění. Horší je to se samotnou zmizelou sousedkou – není moc důvodů, proč by ji hrdina i divák měli považovat za výjimečnou. Ostatní postavy jsou vesměs fajn, ovšem přítomnost nějakého výraznějšího charakteru bych uvítal. Stejně jako nějaké vyloženě silné momenty, těch je prostě málo (ve výsledku to není ani romantický snímek, rozhodně ani bláznivá komedie). Na druhou stranu se poměrně dost povedl soundtrack. Žijme přítomností. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Přesně tyhle romantický filmy miluju. Setkáváme se zde s Quentinem, který celý život miluje Margo a jedné noci dostane příležitost s ní prožít bláznivou noc. Poté se však záhadná Margo vytratí a je na Quentinovi a jeho přátelích, aby jí našli. Quentin tak podniká 1900km dlouhou cestu za svou láskou. Příběh je opravdu skvělé napsán, skvěle do toho pasovali Quentinovy kamarádi, velice se mi líbila záhadná Margo a samozřejmě skvělý Quentin v podání Nata Wolffa. Konec filmu a vlastně celého příběhu je hodně netradiční, ale o to víc se mi líbil. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Kam se na tohle hrabou ty nepřející hvězdy! (Ono už jen hnát se za Carou je něco jinýho, než nahánět na kluka ostříhanou Shailene Woodley.) Film má výbornou humornou atmosféru a pro mě ojedinělý greenovský styl, který se mi líbil už na hvězdách, ale tady odvedli prostě mnohem lepší práci. Asi se mi to o dost víc líbily hlavně postavy, protože ve TFIOS byli jen ti dva dojemní umíráčci. (Neříkám, že jsem je neměl rád). Tahle part lidí byla prostě naprosto o něčem jiným a dodala filmu potřebnou zábavnou šťávu. Jen mě teda mrzelo, jak málo tam byla Cara, ale jsem velmi rád, že jsem jí viděl hrát, protože je skvělá. A i když jsem si myslel, že jí role dávají jen, protože je modelka, beru to zpět. Hrát umí a Margo byla skvělá. Ještě bych řekl, že i když nenávidím přeslazený happy endy, fakt jsem se ke konci modlil, aby to skončilo jako jeden mega giga happy end. Nestalo se a je to dobře... Tomu filmu by to škodilo a asi by se mi nakonec nelíbil tak moc. Byl by kýč. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jak moc úprimný nezávislák je, keď dokáže skandovať Pokemon? Jak sa to vezme. Tá neustála snaha byť ďalšou generačnou výpoveďou a la Perks of Being a Wallflower, tá hraje proti, ten obrovský odrb s Carou na plátne (ani ne 20 minút), ten hraje tiež proti. A hlášky, tie hrajú za. She was the girl monológ, gotta catch em all... akože: Nie som zrovna inteligent, ale mám tak veľké srdce. Príjemné ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $23,854,333Tržby Celosvetovo $49,554,333 Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ námet v pohode, nie je to žiadna otravná romantická komédia aj keď určité prvky sú tam ako nevyhnutné párty-žúrky a opijáše do kolien ale dobre, herci v norme, na moje prekvapenie Cara Delevingne ako pôvodne ústredná postava tam je len okrajovo, skôr sa o nej vypráva hlavne v druhej polovici filmu, nemá tam až také silné zásadné miesto aby mohla viac strhnúť pocity diváka, skôr sa viac dozvieme o vedľajších postavách a ich náturách, ktoré nie sú až tak zaujímavé, príbeh ale nenudí a má niekoľko dobrých momentiek, podfarbený, dobrých etáp s ktorých pri zručnejšej réžii by sa dalo vyžmýkať viac, nakoniec všedný priemer /videl v kine: 55%/ ()

Galerie (65)

Zajímavosti (11)

  • Literární předloha "Paper Towns" je už druhou knihou Johna Greena, která se dočkala převedení na filmová plátna. (kklepkaa)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach po celých Spojených štátoch. Filmári pracovali v predovšetkým v Kalifornii, Severnej Karolíne a na Floride. (MikaelSVK)

Související novinky

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Reklama

Reklama