Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep v roli závratně bohaté ženy, jejímž jediným snem je zpívat. Bohužel její hudební nadání a hlas jsou jednoznačně příšerné. Když se v roce 1944 rozhodne uspořádat svůj velkolepý koncert v Carnegie Hall, její přítel a manažer Hugh Grant, který ji láskyplně chránil před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí obtížné výzvě... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (271)

Flego 

všechny recenze uživatele

Snímok je úžasne vybalansovaný a za to patrí režisérovi veľká vďaka. Osobná dráma chorej netalentovanej ženy je v kontraste s vtipnými scénami, pri ktorých sa hlavnej postave nevysmievate, len sa usmievate. Meryl Streep odvádza ako vždy skvelý výkon a Hugh Grant jej sekunduje v úlohe milujúceho manžela obdivuhodným sposobom. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Život je tak bohatý a tvárný, že si každý může vybrat v jakém světě chce žít. Florence si vybrala svět hudby, ve kterém je úspěšnou operní pěvkyní a nezastaví ji ani to, že vůbec neumí zpívat. Stačí mít víru, odhodlání a kolem sebe přátele, kteří pro ni udělají cokoli, a může to dotáhnout až do Carnegie Hall. Bezchybná Streepová, která si obětavě ničí hlasivky falešným zpěvem, stárnoucí Grant, který ždímá poslední zbytky svého britského šarmu, a mezi nimi kouzelně užaslý Simon Helberg který neví jestli se má smát, zděšeně prchat nebo obdivovat sílu své zaměstnavatelky. Komedie, jejíž absurdní příběh je o to neuvěřitelnější, že je natočen podle skutečného příběhu skutečné Florence, je sice nečekaně hořká a svým smutná, přitom však milá, laskavá a plná naděje. ()

Reklama

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Prekvapilo ma, že taký senzačný námet objavil niekto pre film až teraz. Asi museli pomrieť všetci relevantní príbuzní, ináč by mali filmári na krku hromadnú žalobu. Autori filmu razia motto: " Každý hlas si zaslúži byť vypočutý." Bolo to myslené ako neutrálna, politicky korektná poznámka, ktorá neurazí nijakú Florence? Nie je to zbabelé? Nebolo zbabelé rozprávať o tejto Florence s hlboko ľudským pochopením pre slabosti iných, resp. pre La folie des grandeurs? Veď nič ľudského nám predsa nie je cudzie. Ani nedostatok sebaúcty... Táto Florence o Chopinovi počula, bohužiaľ nikdy nepočula o jeho súčasníkovi Andersenovi a "Cisárových nových šatách". Tento film nie je ani tak o speve alebo hudbe, ale zase raz o tom, čo dokážu peniaze. A to naozaj nikdy neprestáva udivovať. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Svět Florence stál na křehkých základech a já jsem fascinovaná tím, jak to Meryl zvládla. Herecky, pěvecky, výrazově, lidsky. Jo, zní to jako ohromné klišé, ale Meryl je v tomhle snímku hvězdná. A poslední minuty od momentu, kdy vkročí na pódium... to je prostě něco. Dokonce ani ten týpek z TBBT mi tu tolik nevadil a Hugh je taky výborný. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Florence na mě zapůsobila jako blesk z čistého nebe a jistě byla božská, to nepopírám, ale to Meryl Streep je taky nebo tedy její herecký výkon. Měla jsem strach o její hlasivky, protože nám několikrát dokázala, že zpívat umí. Tady ten zpěv byl fakt dílo. Musím před Meryl smeknout. Florence do toho šla srdcem. Milovala hudbu, tak si plnila svůj sen. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (25)

  • Ve skutečnosti vydala Florence Foster Jenkins jen jednu jedinou profesionální nahrávku. (jezurka42)
  • Alma mater Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) byla Moravian College, soukromá vysoká škola svobodných umění v Pennyslvánii. Byla založena roku 1742 potomky českých reformátorů – Moravany, je šestou nejstarší vysokou školou v USA a první, která vzdělávala ženy. (kenny.h)
  • Při rozhovoru pro CBS Meryl Streep prozradila, že to byl její nápad, aby se při natáčení scén z Carnegie Hall jako první natáčely reakce diváků v sále. Důvod byla autenticita diváckých reakcí na Florencin zpěv, které by při druhém či třetím poslechu nepůsobily realisticky, jelikož by si na její zpěv už zvykli. (Patw)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama