Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Jonathan Pine (Tom Hiddleston) je hotelový recepční, který dříve sloužil v armádě. Důstojnice britské tajné služby, agentka Burrová (Olivia Colman) ho přiměje ke spolupráci. Má za úkol zjistit, co má anglická a americká tajná služba společného s ilegálním obchodem se zbraněmi. Jako krytý agent se musí dostat do co nejtěsnější blízkosti mocného obchodníka se zbraněmi Richarda Onslowa Ropera (Hugh Laurie), jeho přítelkyně Jed (Elizabeth Debicki) a jeho společníka Corcorana (Tom Hollander). (AMC Czech)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (239)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

I nadále platí, že le Carrého látky mají již několik desítek let neobyčejné štěstí na zdařilé adaptace. A Noční recepční není výjimkou, byť díky změnám v tom nezbylo příliš prvků, které dělají le Carrého le Carrém. Což ovšem není žádný velký problém, protože zdejší zatraktivňující změny v rámci zvolené stylizace této adaptace fungují a nejsou pouhou úlitbou většinovému divákovi. Oproti předloze je ty tam chladná odosobněnost, hlavní hrdina co by šedá myška/ tichá voda co břehy mele i důraz na procedurální stránku věci či jsou obroušeny hrany ambivalentnosti zainteresovaných stran, zde se v tomto ohledu jede spíše na okatě okázalé bondovské vlně; jakkoli komorně konverzační. Ovšem jak již bylo zmíněno, na škodu to není, protože to tu funguje, ne že ne. Co se povedlo výtečně je napasovat zápletku na současnou situaci, obsazení stěží mohlo být lepší a napětí ani tempo tomu rozhodně neschází. Prostě vynikající žánrovka, proti které stěží lze mít zásadnější námitky. Snad jen tu, že předloha přeci jen není "pouze" vynikající žánrovkou a ničím více. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja nie som až takým veľkým fanúšikom seriálov, ako som filmovým nadšencom, no občas sa pritrafí niečo, čo ma zaujme a rozhodnem sa na to pozrieť. A presne do tejto kategórie spadal seriál "The Night Manager". Veľmi dobrá thrillerová atmosféra, fantastický výber hercov do týchto rol a vynikajúca charizma, ktorú majú tak ako Laurie, rovnako aj Hiddleston. Okrem toho vedia perfektne spolupracovať a veľmi dobre fungujú spolu. Je radosť ich oboch sledovať. Má to vynikajúce otvorenie, ktoré človeka navnadí a absolútne dokonalý záver, ktorý si užijete podľa mňa náramne a budete od radosti kričať - "Paráda!" Atmosféra seriálu je skvelá a neustále človeka fascinuje. Titulky sú podľa mňa jedny z najlepších, čo som mal možnosť vidieť a to je čo povedať. Plus veľmi dobrý thriller s príbehom, ktorý sa neustále posúva dopredu a dopredu a len človek čaká ako to dopadne. Pretože stať sa môže čokoľvek. A máme tu aj skutočne efektnú šou plnú výbuchov, ktoré pôsobia oveľa lepšie, než väčšina výbuchov, ktoré je vidno v seriáloch. Ak ste fanúšikom krimi a thrillerov, tento seriál náležite oceníte a rovnako ho tak oceňujem aj ja. Hodnotenie: A+ ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna v oblasti špionážních filmů...ani jsem netušil, že to taky existuje. 1) Načechraný příběh natáčeli v Zermattu, v Londýně, v devonském Hartlandu, v Marakéši a na Mallorce._____ 2) Zbytečně udýchaný závěr by potřeboval ještě tak deset minut navíc._____ 3) Prozradím vám přísně utajovaný děj druhé řady. Jonathan spolu s Jed se nemohou spolehnout na ochranu britské tajné služby a tak mizí v zámoří s novou identitou a 300 000 000 dolary na účtě. Roper přesvědčí své arabské únosce, že za krach posledního obchodu nemůže a vydá se pod jejich dohledem pátrat po Jonathanovi. Dromgoole se dá na politiku, stane se ministrem obrany. Nechá zabít Angelu Burrovou i s jejím čerstvě narozeným potomkem, zamete všechny stopy, které by ho mohly usvědčit a znovu naváže spojení s Roperem. Společně se podílejí na miliardových obchodech (v dolarech) při prodeji zbraní různým diktaturám po světě. S Dromgoolovou pomocí Roper zlikviduje Hamidovu organizaci, najde Jonathana a Jed a po srdceryvném mučení je nakonec vlastnoručně zabije. Seriál končí pohledem na dojatou Roperovu tvář na pozadí hořících vesnic po útoku napalmem._____ 4) 35letý Tom Hiddleston s pěkným úsměvem a sexy postavou (titulní role - Jonathan Pine) je hlavním tahákem minisérie. Zdatně mu sekunduje i jeho protihráč 57letý (řekli byste to?) charismatický Hugh Laurie (obchodník Roper). ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi z téhle špionážní minisérie zůstalo v hlavě, je naprosto nevhodně obsazená postava Jonathana Pinea. Hiddleston v roli okolnostmi zmítaného agenta v utajení působí zkrátka jako pěst na oko a kvůli té jeho nekonečné přehlídce široce sladkých úsměvů ho od nynějška nejspíš budu mít problém akceptovat v jakékoliv vážné roli. Le Carrého knihu neznám a nedokážu tedy posoudit, nakolik je nezáživnost propírané látky vinou předlohy, co ale vím určitě je to, že většina přednesených hereckých výkonů (včetně Laurieho) je někde na úrovni ochotnického spolku. Britské televizní produkci to občas prostě ustřelí do neskrývaného teatrálna a to je potom peklo. Škoda, na tuhle chuťovku jsem se docela těšil. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Jsem přesvědčenej, že to je předevšim kvůli Hiddlestonovi, kterýmu prostě zobu z ruky (a do kterýho bych už, bejt ženská, byl naprosto jistě zabouchlej), ale mě to prostě bavilo - výběr tý hlavní herecký pětice je totiž i "chemicky" vyladěnej dokonale (Hiddleston, Laurie, Hollander - Debicki, Colman). Stačí podle mě, aby člověk měl rád aspoň jednoho z týhle pětky, a pak ho Noční recepční prostě musí minimálně bavit - a to i díky nepřepálenýmu formátu; těch šest dílů je tak akorát. Celý to je samozřejmě (POZOR, TROLEJ) tak trochu příběh o tom, jak hnusnej a cynickej zloun dostal od sympaťáka roku na pamětnou, ale vůbec to nevadí, protože hra na kočku a na myš Laurieho a Hiddlestona prostě funguje díky jejich obrovskýmu charismatu skvěle. Líbila se mi i nejednoznačná postava Debicki (Jed) nebo nevyzpytatelnej Hollander (Corky) - trochu superhrdinskejm zjednodušením některejch částí seriálu souvisejících s geniálnim plánem Hiddlestona a Colman se to ale samozřejmě nevyhnulo (inscenace únosu hned na začátku, výlet do Laruieho tajný pracovny i bezproblémový sdílení fotek, grandiózní finále odehrávající se ve stejnym hotelu, kde vznikla záminka Hiddlestonovy pifky na Laurieho - a kde jen po pěti letech už z mnohadesítkovýho personálu očividně nebyl až na jednoho kuchaře příhodně nikdo, kdo by Hiddlestona jako dřívějšího hotelovýho manažera znal nebo si ho i jen pamatoval, atd. atd.) - o to víc mě potěšil ten krásnej fail těsně před koncem, kterej se jim podařil s tou sledovačkou konvoje. Celkově je to za mě parádně zábavná akčně-konverzační exhibice Hiddlestona a Laurieho, která by sice zrovna bez těchhle herců asi ničim moc zajímavá nebyla, ale právě proto, že zrovna s nima je, tak za zhlídnutí rozhodně víc než stojí. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (20)

  • Všetky mená a prezývky Jonathana Pinea (Tom Hiddleston) súvisia so stromami: Pine = borovica, Lindon = lipa, Quince = dula (plod) a Birch = breza. (Arsenal83)
  • IMG (International Management Group) predala tento seriál do viac ako 180 krajín. (Arsenal83)
  • Noviny Telegraph informovali, že: „Podľa dohliadajúceho lokačného manažéra Toma Howarda boli hostia ubytovaní v rezorte Es Saadi Resort v Marakéši v Maroku počas natáčania tak zmätení zmenami v interiéroch, ktoré vykonal produkčný štáb, že sa mnohí hostia vracali z jednodňovej prehliadky s otázkami, či sa nachádzajú v správnom hoteli.“ (Arsenal83)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

08.11.2018

Susanne Bier (Druhá šance, Bird Box) naposledy vyhrála Emmy za režii všech dílů oceňované televizní minisérie Noční recepční. Po dvou letech a celovečerním filmu pro Netflix se teď vrací, aby spolu s… (více)

Noční manažer má následovníka

Noční manažer má následovníka

17.01.2017

Loňská špiónská minisérie The Night Manager si odnesla domů tři Zlaté glóby. Televizní stanice AMC a BBC proto neváhaly a oznámily adaptaci dalšího románu Johna le Carré. Tentokrát se bude točit… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

Reklama

Reklama