Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (451)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Film Nerve je podle předlohy kterou jsem tradičně nečetl. Už z trailerů to vypadalo na teenage-verzi Hry Davida Finchera (kterou zas tak moc nemusím) a filmu jsme se konečně dočkali. Co se týče vizuálu je to nádhera. Všechno je to kvalitně zpracované a třeba takové scény ze skypu jsou kvalitní (Režiséři dělali Paranomal Activity 3 a 4!). Mladí herci jsou fajn, a divák se u toho baví. Skvělá je první polovina. No a od té druhé........ se to tak trochu zvrhne špatným směrem. Třeba jsem vůbec nepochopil jak celá síť Nervu funguje a hlavně kromě hlavní dvojky se většina postav chovají jako arogantní zmetci bez nitra. A co je hlavní problém u postav? Když nemají nitro. Nerve tedy nějak nezaostává ale ani nějak nevyčuhuje. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Teenageři si zaslouží své filmy a Nerve to dělá dobře, jakkoli jeho zaměření na současný stav sociální interakce jej dělá aktuálním asi tak na čtyři minuty. Výborně však vizuálně pracuje s pohledem na svět přes displej, a to zejména neonovými světly, které jsou nesmyslně poházeny po scéně, akcentováním barev, častými podhledy či celkovým pojetím velkoměstské mládeže jako extravagantní módní přehlídky. Reálný svět se zde tak volně prolíná s tím virtuálním a reflektuje tak koncept vidění reality přes barevný obraz, kde si vždy mohu navolit, jak ona realita bude vypadat. Samotnej soc-přesah se na konci očekávatelně brutálně vymkne z rukou a z filmu se stane úplná debilita, nicméně do té doby celkem příjemně sype, neustále dohazuje do kotle a hlavně vizuálně připoutá. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $38,583,626 Tržby Celosvetovo $85,251,425Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,115,425Tržby za predaj DVD v USA $3,629,973 ║ Šikovný nápad ušitý na dnešnú dobu, obsadenie fajn, fungovalo, Emma ako vždy skromne sympatická. /80%/ ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tuhle mně přišla zpráva od jedný známý: "Najdu tě někde online?" Asi mi něco chtěla říct, ale byla líná zvednout prdel. Minulej tejden jsem se v Libni ptal na cestu a holka místo aby mně řekla dvakrát doprava a jednou vlevo, začala mi rvát před obličej navigaci v telefonu. Byla totiž zrovna online a asi líná se mnou mluvit. No anebo si takhle přijedu do Dejvic a nemůžu zaparkovat, protože k tomu potřebuju bejt online a koupit si parkovačku po telefonu. Někdo je asi línej chodit vybírat prachy z automatů. Supr doba. A když zdrhnu do hor, potkám tam bandu zoufalců, co na mě mávaj vybitým telefonem, jestli náhodou nemám mapu. Jasně, já mám jenom mapu, ale myslíš, že z ní vyčetli aspoň to, v jaký jsou zemi? Takže takhle to dneska je... Dostali jsme se na úroveň, kdy telefonům sloužíme jako dopravní prostředek. Až se telefony naučej chodit, pošlou nás do řitě a budou si tady vesele svítit bez nás. Tak si udělej čas a běž na to mrknout, dokud je to jenom film. I když teda o fous... ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Náhodou, pre mňa bol Nerve celkom slušným prekvapením. Dlhšie som sa rozhodovala, či tento film vôbec potrebujem vidieť v kine, s obavou, že dostanem typický americký plytký teenegersky film o ničom hrajúci sa na niečo. Žijeme v chorej dobe a bude to už len horšie, Nerve to celkom pekne vystihol. Mladí ľudia sú v ochotní urobiť hocičo, len aby boli uznávaní a aby sa páčili. Ale páčili komu? Niekomu na druhej strane siete, ktorý sa skrýva za vymysleným menom. Neuvedomujeme si silu internetu a jeho dôsledky. Oceňujem hudbu, vizuál a príjemné napätie, ktoré som si fakt užila. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • V uvítacím videu hry „Nerve“ jsou sestřihy z různých filmů. Jedná se například o legendární scénu z filmu Matrix (1999), kde Morpheus nabízí Neovi, aby si vybral mezi modrou a červenou pilulkou, z nichž jedna jej vrátí do jeho virtuálního života a druhá mu umožní vstoupit do skutečného světa. V dalším záběru je vidět dav obyvatel z filmu Hunger Games: Vražedná pomsta (2013). Konkrétně ve chvíli, kdy jeden z přihlížejících vzdává hold Katniss přiložení dvou prstů na rty a následným pozvednutím ruky. (Calwen22)
  • Režiséri filmu Ariel Schulman a Henry Joost o tom, prečo chcú poukazovať na temné zákutia internetu: "Väčšina vecí nie je čiernobiela. Internet nie je ani dobrý, ani zlý, záleží len na tom, ako ho používate. Nerve by mohla byť naozaj posilňujúca hra a zároveň je aj tá najstrašnejšia vec, akú si dokážete predstaviť.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama