Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

jh666 

všechny recenze uživatele

Rapl je hodě solidní kriminálka po stránce jednotlivých případů. Pár slabších se sice našlo, ale oproti konkurenci je to pořád velmi povedené. Fajn je prostředí Krušných hor, které je vítaná změna. Všechno podporují výborně napsané a zahrané postavy, kterým tedy s přehledem vévodí Čermákův Kuneš. Po technické stránce taky nelze moc, co vytknout. Tak proč jen 4*? Důvodem je dost odfláknutá dlouhodobá linka. To, co se tváří jako hlavní linka ze začátku je nakonec rychle vyřešeno, stejně jako linka s křivým policajtem. A pak se to v posledním díle narychlo naváže na sebe. To je asi jediná výtka. 80 % ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

no bezva :-( včera jsem se dívala na pro mě první díl i když je už v pořadí asi desátý.!Jsem zklamaná a to hodně že jsem neviděla ty předešlé! ztratil se u mě v záplavě seriálů které česká tvorba chrlí jak na běžícím pásu.A znovu se utvrzuji v tom že obsazovaní stále ti samí herci ještě neznamená že dílko bude aspoň jakž takž kvalitní! Rapl naprosto vybočuje Nesklouzává do klišé které se stalo z rádoby humoru a prostoty v jiných českých kriminálkách.A hlavně něco natočit vždyť na peníze se koukat nemusí.Zajímalo by mě kdo vybírá scénáře podle kterých se filmy financují ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Poučena Temným případem i severskou detektivní školou vytáhla Česká televize nečekaný trumf v podobě divokého Krušnohoří, jehož nehostinným hvozdům kraluje charisma „českého Willise“ Hynka Čermáka. Cíga, pěsti, hlášky. A taky pohlcující atmosféra, která těží z prvotřídního řemesla i neokoukaných lokací drsného pohraničí. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Po nekolika prvnich dilech jsem byl trosku zklamany, nebot jsem cekal pokracovani Bukowskeho a me ocekavani se lisilo od skutecnosti. Postupem casu jsem se u Rapla bavil stejne dobre a vzdy se tesil na dalsi dil. Coz je u serialu vzdy to nejdulezitejsi! Propleteny pripad pasovani drog, ktery se line nekolika dily cely serial okorenil. Jasne, nekdy na hrane uveritelnosti, ale nesmirne zabavne, hlavne diky Kunesovi, vyborna postava. Ale i vedlejsi postavy jsou velice slusne vykreslene a zahrane. Dobre napsane dialogy a atmosfera se da misty krajet. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Detektiv Kuneš je takový český Harry Hole - byla jsem z něj nadšená úplně v každém pohybu a replice. Ale seriál je povedený celý. Charaktery postav jsou sice jen načrtnuty, ale velmi výrazně - neočekávaně jsem si oblíbila třeba i "Slepici" (poručíka Slepičkovou), která v kolektivu opravdu na růžích ustláno nemá. Trochu mě ale mrzelo, že se dalo už málem od první třetiny tušit, kdo bude tou velkou rybou, kterou budou lovit nakonec. Edit. Rapl 2. série: ze začátku docela zklamání (neodpustím si rýpanec - proč si hned dvě milenecké dvojice: Rohan/sekretářka, Kuneš/policejní šéfka, musely vytrvale vykat??), ale postupně to nabíralo obrátky až k velkému finále. Konec na první dobrou neuvěřitelný, nechápala jsem. Ale přes noc se mi to rozleželo v hlavě - a vlastně byl jediný možný. Aby detektiv Kuneš mohl zůstal tou mimořádnou, moralistně chlapskou postavou s vlastními pravidly. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (166)

  • Zmínka v 5. minutě o zvyšování kriminality na Ústecku díky vraždícímu narkomanovi je narážkou na skutečné události z roku 2008, kdy pětinásobný vrah Roman Postl po předčasném propuštění z vězení za vraždu zastřelil nejdříve manažera strojírenské společnosti z Teplic, posléze osmnáctiletého pumpaře v Ústí nad Labem a nakonec dvacetiletého Vietnamce a zasahujícího policistu v Chomutově. (Pimburger)
  • Ve druhé sérii Rapla se filmová postava Hynka Čermáka – major Kuneš věnuje ve volném čase fotografování nahých žen. To je i skutečné hobby Hynka Čermáka. Svoji první samostatnou výstavu aktů měl v květnu 2016 v Dejvickém divadle. (klukluka)

Reklama

Reklama