Reklama

Reklama

Modern Educayshun

Krátkometrážní
Austrálie, 2015, 7 min

Režie:

Neel Kolhatkar

Hrají:

Neel Kolhatkar

Obsahy(1)

Satirický snímek Modern Educayshun ukazuje nedalekou budoucnost, kdy je lidské vzdělání zjednodušeno na úplné maximum a vlastní názor se stává naprosto nežádoucí. Ústřední scénu tvoří třída žáků, pro které jsou principy genderové rovnoprávnosti, tolerance a multikulturalismu nadřazeny lidskému rozumu. Jejich harmonické soužití v jedné chvíli naruší nový student... (Yokolobuna)

(více)

Recenze (24)

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Tohle je velmi zvláštní snímek, ale je to celé o tom, jak se co nejvíc snažíme být tolerantní a spravedlivý. Samozřejmě je to s velkou nadsázkou, ale jestli se něco nestane, tak k tomu vážně spějeme. Podle mě velmi podařená parodie na dnešní společnost, proto je to za 4*. Určitě to stojí za shlédnutí je to na youtubu nebo s českými titulky na videačesky. Všiml jsem si že tu není vyplnění žánr, pravda že je to těžké ho určit, ale já jsem pro tento film vymyslel žánr, který ho vystihuje a to sociální horor. Hodnocení: 85/100. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Škoda formy, kterou bylo tohle, sice ohrané, ale aktuální téma podané. Herecky nijak oslňující. Moc se tlačilo na pilu, aby i naprostý degeš pochopil, co je ta hlavní myšlenka. Jinak samozřejmě úsměvné a smutné dohromady. Myslím, že můžeme být rádi, že nám západní svět v tomto ještě tak moc nenabourává naše mírumilovné žití. Za velkou louží už asi jedou jinačí bomby. ()

Reklama

as-minor 

všechny recenze uživatele

Podobne ako Alternative Math i tento „kraťas“ dôvtipne reaguje na dnešnú spoločnosť. Mrazivá atmosféra, v ktorej je príbeh prerozprávaný vytvára trefný obraz o dnešnej precitlivenej verejnosti. Je to vlastne tak trochu sarkastický úškrn, ale zároveň i apokalyptická vidina budúcnosti, v ktorej nejestvujú objektívne tvrdenia, respektíve fakty, ale len ideologizované názory, kde existuje veľmi tenká hranica medzi vtipom a diskrimináciou, a kde sme hodnotený opäť len na základe akejsi ideologickej škály. Myslím si, že takáto filmová konfrontácia ľudského rozumu s rôznymi ideológiami určite stojí za povšimnutie. Každý prehnaný extrém je predsa len nevítaným extrémom. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Prima sžíravý gradující filmek s dramatickou smyčkou, který dokonce ani není až tak přitažený za vlasy. Jako jsem se před dvaceti lety kroutila při čtení 451 stupňů Fahrenheita, protože už se to v podstatě dělo, tak můžu místopřísežně prohlásit, že podobné situace min. posledních deset let osobně s podobnou nevěřícností a pocitem postupné fyzické likvidace z tohohle světa, resp. vlastní společnosti a druhu, zažívám, ať už se vrhnu, do jakého oboru lidské činnosti či tématu k debatě chci. Vždycky je tím nejdůležitějším, co určí limity, něco zásadně jiného, než co dí rozum, srdce, zkušenost i svědomí, a je to nutně děsivé a nepřijatelné. *** Jiná variace na totéž téma: https://www.csfd.cz/film/701997-regulation/komentare/ *~ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pocity jsou důležitější než fakta." Tak o tom se nedá pochybovat a platí to zejména v matematice. Vždyť 1+1 je multikulturalismus, stejně jako 3x3 je rovnost pohlaví. Tomu samozřejmě rozumím a nemám k tomu žádné doplňující otázky. Otázky jsou totiž urážlivé a já nechci skončit v bedně. Nicméně jsem se ve společnosti "spravedlivé" rozhořčených průměrných individuí rozhodně nenudil. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama