Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (613)

plakát

Národní klenoty - Telč - jezerní růže (2012) (epizoda) 

Telč je hezký hlavně svým okolím a procházkami kolem rybníka. Náměstí je samozřejmě jako přes kopírák s ostatními podobnými městy, které těží se své staré slávy. Táborský je nadšený pro věc a nekonečná studnice zajímavostí, informací. Líbí se mi perličky ze života lidí/staveb, které často doprovází jeho komentář. Příjemné pokoukání. Až na tu kameru, zase. Ale tu už zmiňovat nebudu...

plakát

Národní klenoty - Český Krumlov - od řeky k nebesům (2012) (epizoda) 

Informací dost, projev Táborskýho super. Asi mě ale bude celou první sérii pronásledovat pocit jemné deprese. Hrozně mi  perfektní zážitek ničí  ta potemnělá kamera a unylá hudba. Český Krumluv je opravdu hezké město. I zde jsem byla. V každém městě se ale úplnému centru vždy spíše vyhýbám. Zatím mě k obědu seriál baví, i když na mě dopadá jemná melancholie. Hezčí 3*

plakát

Národní klenoty - Kutná Hora - Monte Carlo středověku (2012) (epizoda) 

Tak jsem sakra samou nedočkavostí nesjela na iVysílání až dolů a sleduju  díly hala bala. Takže tohle je můj 2. díl. 1. byl 4. A tenhle se mi líbil o dost víc. Nezaměřoval se totiž jen na jednu stavbu, ale řeklo se toho hodně o historii města a života v něm. Vždycky si představuju, jaké to v té době asi bylo. Chrám svaté Barbory mě ohromil hned na první pohled. Určitě se jedná o nejhezčí chrám, co jsem viděla. Na živo je město ještě hezčí, ale i letecké záběry měly své kouzlo. Luxusní dokument a zatím mě na něm baví snad všechno. V Kutné Hoře se mi osobně líbilo moc, ale přiznám se, že Kostnice mě nijak neuazujala...

plakát

South Park: The End of Obesity (2024) (TV film) 

Tentokrát si Cartman a spol vzali na paškál tlusťochy, co se chtějí cpát a nic nedělat, ale mít sexy těla. Nejvíc perlil Randy a jeho crop top a samozřejmě Cartman, který urážel, koho viděl. Na 50 minut se už ale konec trošku vlekl. Alespoň jsem si doplnila vzdělání o novinkách na trhu. Krásné 3*, protože díl - Not suitable for children byl o kapku šťavnatější.

plakát

Národní klenoty - Kroměříž - plynutí času (2012) (epizoda) 

Trošku mě odpuzuje zastaralá kamera a takový smutný a starý podtón kamery. Jinak perfektní a zajímavé povídání o Kroměříži. Asi bych ocenila, aby se nemluvilo jen o 1-2 památkách, protože Kroměříž není jen Květná zahrada a velká sídla. Jinak ale Táborský s klidným hlasem vše krásně popisuje a vysvětluje. Občas bych ubrala na hlasitosti nijak atraktivní hudby.

plakát

Návštěvníci - Země roku 2484 (1983) (epizoda) 

Tak jsem sebe samu i přítele navnadila na super seriál, který jsem viděla naposledy před 15 lety a hodně mě bavil. Ta svině nostalgie mi ale dala pořádne přes pusu... Občas sice vykouknou fakt libový prsa Patrasové a roztomilí delfínci. Zatím ale musím říct, že jsem zklamaná. Doufám, že další díly nejsou zase zahaleny mlhou nostalgie a budeme sledovat neobvyklou, ale zábavnou expedici do minulosti. Velké překvapení. Tentokrát však ne v dobrém slova smyslu.

plakát

Okresní přebor - Pohřeb (2010) (epizoda) 

Pohodové a nenásilné seznámení se s partou fotbalistů. Už teď vím, že oblíbenec bude určitě Vetchý. Nápad s vykouřením kamaráda byl excelentní. Těším se na další díly. Je to zase opět o pohodě.  Humor občas moc tlačí na pilu, tak doufám, že se postupně vše ponese v přirozeném duchu. Jak všichni víme, tak když se někdo moc snaží dělat humor, tak to většinou nevychází a přechází to v jakési trapno.

plakát

Stezka Českem - Beskydy (2024) (epizoda) 

Konec cesty byl méně pompézní, než jsem čekala. Což je nakonec i dobře. Budu se těšit na druhou půlku Stezky, kterou se snad Vladyka chystá jít. Extrémně příjemné putování po České republice bylo plné inspirace nejen na výlety.

plakát

Stezka Českem - Podbeskydí (2024) (epizoda) 

Oproti dílu s Jeseníky to bylo jak nebe a dudy. Vypadá to na jednu z nejlepších částí Stezky. Rovinky a krásná příroda téměř bez lidí. Vladyka mi celkem přirostl k srdci, tak mě mrzí, že už je téměř konec.

plakát

Stezka Českem - Jeseníky (2024) (epizoda) 

Po skončení dílu padla s přítele shoda, že se jednalo o nejslabší díl. V jesenickém putování se totiž víc mluví, než putuje. Takže málo přírody, neusměvavý Vladyka, rozhovory a mlha zapříčinily mírný pokles atraktivity.