Reklama

Reklama

Rozkaz zabíjet

  • Česko Rozkaz zabít (více)
Trailer 3

Akční sci-fi thriller se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je společnost příliš závislá na technologiích a staví člověka proti vražedným strojům. Za těchto okolností je elitní vojenská jednotka vrtulníkem dopravena do vzdáleného výcvikového střediska mimo veškerou civilizaci. Zpočátku jednoduchý výcvik se však pro kapitána Bukese a jeho semknutou jednotku brzy promění v děsivý boj na život a na smrt. Mariňáci totiž zjistí, že je ostrov osídlen nepřítelem, který přesahuje lidské pojetí zla. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (138)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Průměrná scifi válka robotů X vojáků, kteří původně jeli na výcvik do lesů, ale po chvilce zjistí, že robotům "přeplo" a místo aby lidé trénovali střelbu na robotech, roboti trénují na lidech. Akce je slušná, vizuál robotů taky a bitva v lese v první polovině je dostačující, pak ale přichází trochu nuda. Občas chytne, občas nudí, je to tak nahoru a dolů... Ono dívat se jak vojáci nesmyslně střílí do robotů, kterým doslova nic nedělají a roboti je za to prostřílí na kusy není zas až taková zábava, jak by jeden řekl. Nejhorší to nebylo, ale v žánru se dají najít i daleko lepší věci. Alespoň že je se na co dívat v podobě Vanessy Kirby a potěší i kratší stopáž. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parádní sci-fi jednohubka, která má základ z budoucnosti, ale přitom jde o jasnou vyvražďovačku, kde není moc co řešit. Jediné, co je opravdu třeba řešit, je Vanessa Kirby, která do tohoto filmu sedla jak prdel na hrnec a zkrásňuje tu drsno jednotku, která se snaží přežít uprostřed parádně atmosferických lesů, který jak kdyby vypadly z lesů kolem Starý Boleslavi, kam nejradši na podzim chodím na houby... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vycvičená zásahová jednotka je v doprovode humanoidného robota vysadená na opustenom ostrove, aby po dobu dvoch dní prešla kompletným výcvikom prežitia. Takmer okamžite po vstupe do uzavretého priestoru prichádzajú do kontaktu s neznámym druhom robotov, ktorých bez problémov zneškodnia. Neubehne však dlhá doba, a spoznajú pravú tvár protivníka, väčšieho, silnejšieho. Tento počin asi nestál euríčko. Kvalitne natočené, slušné efekty s pomerne hutnou atmosférou či dostatkom akcie v doprovode solídneho soundu. Mám rád scifi, tobôž keď je skombinované s horor žánrom, no viac menej keď je záporákom nejaké monštrum, než "číslo 5 žije". Nie nie, "Kill Command" nie je márny, ale nejak tomu chýba to pravé orechové, pričom sa rozhodne nejedná o horor. Chcelo to zručného majstra so skúsenosťami z podobných počinov, než niekoho kto sa ešte len hľadá. Klobúk dolu že práve nováčik dostal takýto priestor. Ja osobne som sa nenudil, a keby sa dostavilo nejaké to gore, zrejme by aj tunajšie hodnotenie bolo vyššie. Na moje počudovanie, ani takýto druh filmu sa nevyhol nelogickému správaniu, ale to už je zrejme choroba dnešnej filmovej tvorby. Každopádne, na béčkový počin spokojnosť (!), no ako to už býva zvykom, každému podľa chuti - 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Scifi horory mi nějak zásadně nevadí, pokud se všechno netočí jen okolo mimozemšťanů, nebo nejde o laciné napodobeniny Predátora či Vetřelce. Tady se však jednalo o robotické zabijáky a na to, že šlo o britský film s nepříliš velkým rozpočtem a ani režisér Steven Gomez neoplýval přemírou zkušeností (spíš jde o zelenáče), tak to nakonec nedopadlo vůbec špatně. Viděl bych to na klasickou průměrnou podívanou s několika opravdu povedenými momenty, slušnými speciálními triky a dokonce i vcelku snesitelnými hereckými výkony. Jedinou viditelnější slabinou byl slabší scénář a několik nudnějších pasáží. Což by se ale dalo připsat hlavně na vrub nepříliš velkým zkušenostem režiséra a scénáristy v jedné osobě. I tak jsem si však příchod speciálního komanda do výcvikového ostrovního prostředí docela užíval. Proběhlo letmé seznámení s postavami, dokonce vypotí i několik humorných hlášek a pak už se jde na věc. Počáteční fight se cvičnými roboty se totiž záhy promění v boj o přežití s vychytralou a přizpůsobující se jejich vyvinutou formou, jenž si dala za úkol, lidi prostě vyhubit. Dokonce dojde i na několik pěkně krvavých záběrů, které okořenili jinak převážně akční podívanou plnou střelby a výbuchů. Vanessa Kirby je docela atraktivní děvče, takže se mezi tou bandou vojáků bylo i na co dívat. 50% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Na tomto snímku se mi líbila především vybudovaná atmosféra. To, jak se rychle a neslyšně uměli velký roboti přemísťovat. Jinak prostředí v lese na nějakým ostrově daleko ode všeho je dobře zvoleno. Výcvikový sídliště mi trochu připomíná film Lovci myšlenek. Do akce jde i na půl člověk a blondatá fešanda, co vše skenuje a je chytrá, tedy pokud má signál. Jakou roli bude hrát a ke komu má blíž se teprve ukáže. Já jsem se celkem bavil…. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Film je možné nájsť aj pod alternatívnym názvom Identify. (MikaelSVK)
  • V čase kolem 17:00–17:30 sgt. Robinsonovi (Bentley Kalu) v záběrech mizí a objevuje se batoh na pravém rameni. (Globus_Jirka)
  • V čase 11:43, kdy vojáci vystupují z konvertoplánu, má sgt. Rory Robinson (Bentley Kalu) přetočený popruh batohu na pravém rameni a zapnutý prsní popruh. O pár vteřin později má prsní popruh rozepnutý a ramenní popruh ve správné pozici. (Globus_Jirka)

Reklama

Reklama