Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledná servírka z krkonošského hotelu Bobí vrch Gita (Ž. Veselá) zahyne pod koly auta svého milence, který ji zabil kvůli obavám, že na něj dívka vyzradí nezákonné machinace s valutami. Gitu krátce nato začne hledat její sedmnáctiletá kamarádka Anna (D. Veškrnová). Naivní dívka, která vyrostla v dětském domově, chce původně jen padesát korun, které kdysi Gitě půjčila. Každý v hotelu se domnívá, že Gita prostě odjela za lepším, jak se tu už mockrát stalo. Jenže Anna začne v domnělém odchodu spatřovat řadu nejasností – Gita si například před svým zmizením nevyzvedla drahé boty, které si nechala opravit. Anna využije situace a nastoupí na Bobím vrchu jako pomocná síla v kuchyni. Nepotrvá to dlouho, a bude potřebovat pomoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (209)

dyfur 

všechny recenze uživatele

....v čase keď prezident Havel pripravoval Chartu 77-jeho budúca manželka bola "perzekuovaná"...."musela" hrať v ďalšom filme a nemala čas na disidentov. /poznámka pre neznalých:po revolúcii si všetko vynahradila/ Film slabý priemer - nutno pozorne sledovať nakoľko je to pomalééééé ako Derick.... PS:pani Veškrnovú som nikdy nemusel - vždy mi bola nesympatická................... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tento film sice nepatří k vrcholům tvorby Herze, ani ke špičce kriminální komedie, přesto se dá na něj koukat. s kapkou uspokojení, se špetkou napětí i trochou vtipu. Navíc jsou zde kulisy Krkonoš, na které mám krásné vzpomínky z dětství. Zvědavost a touha po odhalení tajemství žene Annu (ukřičená Dagmar Veškrnová) do nového prostředí, do malých dobrodružstvích, do každodennosti všedních dnů horského hotelu a do neukojitelného apetitu. Vrahem nakonec musí být podle tradice ten, na koho je upřena nejmenší pozornost. Z dalších rolí: otcovský příslušník VB Sláma (Ilja Prachař), nenapravitelný sukničkář a lékař Rendl (Josef Abrhám), provozní horského hotelu Petrák (Vít Olmer), rázný šéfkuchař Muraško (Karel Augusta), roztomilý psycholog (Jan Schmid), či sám pan režisér jako host. Krkonoše a co vše se tam může stát... ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

I režisér musí být z něčeho živ. Je zřejmé, že Juraj Herz v případě tohoto filmu neplánoval nic velkolepého – ani nemohl, scénář i rozuzlení celého kriminálního případu jsou snůškou stereotypních představ o životě mladých a neklidných. A přestože Dagmar Veškrnová vklouzla do role prostořeké, nevázané holky z děcáku, která se shodou okolností stává svérázným detektivem v sukních, se vší svou spontaneitou, má její osobitá kreace do hereckého umění ještě daleko. Tím, co skutečně přežilo svou dobu, jsou skvěle nasnímané záběry krkonošských panoramat i šťavnatá figurka svérázného hotelového kuchaře ve výborné komediální interpretaci Karla Augusty, herce neprávem opomíjeného. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Pohodový detektivní film pro klidný večer s velmi příjemnou ústřední písní. Veš-krnová hraje (nehraje) skvěle v roli infantilní milé blbky, která jí vždy seděla. Opět perfektní Karel Augusta a Ilja Prachař báječně doplňují jednoduchý, přesto hezký příběh. Žádná propracovaná detektivka, ale spíše klasická pocitovka Juraje Herze, který to prostě umí. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá kriminálka, Dagmar ještě Veškrnová mi ani moc nevadila, na zabití je spíše v jiných filmech. Ale je to na kriminálku strašně dlouhé a utahané. Někdy si člověk připadá, jako by to byl film o životě na horách. Honička na konec už byla zbytečná, ale moc se v našich filmech nevídá, takže proč ne. Zajímavé jsou ale dnes již historické záběry Pece pod Sněžkou v době, kdy se teprv ten monstrózní hrozný hotel v centru stavěl. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Při závěrečné automobilové honičce je po přejetí mostu „gazíkem“ vidét za stavební míchačkou odstavené nákladní auto Tatra 148. V následujícím záběru po průjezdu Moskviče VB už Tatra není a na hromadě hlíny sedí 2 osoby. (Miluna11)
  • Píseň "Až přijde déšť do trávy spát", kterou ve filmu zpívá hlavní hrdinka v podání Dagmar Veškrnové, nazpívala o dva roky později na své LP-album "S písní vstříc ti běžím" Helena Vondráčková. V jejím podání má pozměněný text a soutěžila s ní také na Festivalu filmových písní v Isntabulu. (Willy Kufalt)

Související novinky

Juraj Herz 1934 - 2018

Juraj Herz 1934 - 2018

09.04.2018

V neděli zemřel režisér, scénárista a herec Juraj Herz. Jeden z hlavních představitelů československé nové vlny vystudoval fotografii na bratislavské UMPRUM, následně režii a herectví na loutkářské… (více)

Reklama

Reklama