Reklama

Reklama

The Cloverfield Paradox

  • USA God Particle (pracovní název) (více)
TV spot

VOD (1)

Zemi hrozí ztráta veškeré energie. O řešení této situace se na mezinárodní vesmírné lodi snaží skupina vědců, mezi nimiž je i Ava Hamilton (Gugu Mbatha-Raw), která se k posádce přidává, aby dala lepší šanci na přežití své rodině. Když se však uprostřed vesmíru objeví na lodi nový člen posádky, neví již nikdo z přítomných, čemu se ještě dá věřit a čemu ne. (hansel97)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (305)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Cloverfield série doteď vnášela do žánru něco nového, ať už šlo o formu v prvním, či změnou měřítka v druhém případě. Ale za tímhle horizontem absurdních událostí z jiné dimenze nevidím nic než snahu přiživit se na slavném jméně. Základní chybou, jak už to v příbězích o napadených vesmírných lodích bývá, je anonymita členů posádky, a tudíž naprostý nezájem o jejich další setrvání ve filmu. Scénář si vzhledem k povaze nebezpečí cucá z prstu šokující zvraty, což vás může bavit ze začátku, kdy ještě máte za to, že jde o část plánu, a ne část improvizace čerpající inspiraci z Vetřelce, Sunshine, nedávného Života a bůhvíčeho dalšího. Komické vstupy Chrise O´Dowda sem sice vůbec nezapadají, ale jsou na úrovni, a i to mě utvrdilo v tom, že tomu snímku by bylo daleko lépe jako čisté komedii bez cloverfieldovské nálepky. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dalo se to. S předešlými díly to sice nemá společné téměř nic a je to jednoznačně nejslabší, pořád je to koukatelné. Příběhově sice vykrádáčka všech známějších Sci-Fi, ale celkem se povedly vraždy, vizuálně je to OK a posádka je také ucházející,pořád se něco děje, takže k nudě také nedochází, tedy průměrné tři hvězdy bez problému. 55% ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je to bída. I přesto, že předchozí dva Cloverfieldy nejsou úplná dokonalost dá se na ně koukat a i trochu užít. Cloverfield Paradox ale není vůbec tak zajímavý jako předchozí filmy, je předvídatelnější a nechápu koho napadlo dát za kameru takového patlala jako je očividně Julius Onah. Jsem vlastně rád, že to Netflix vypustil protože mně takové zklamání nečekalo v kině za nějaký finanční výhoz. Tím ale nějaké větší pozitivum v podstatě končí. Takhle to dopadá když se slepé dotačí kvůli napichnutí na něco aby měl film okamžitě úspěch. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Amíci se z původního found footage filmu Cloverfield rozhodli udělat dojnou krávu a tak v jeho univerzu točí filmy z různého prostředí jak na běžícím páse. Kolikrát by si divák v rámci třeba tohoto filmu mohl říct, co má společného Monstrum s vesmírnou lodí “uprostřed“ vesmíru. To napojení opravdu nedává logiku. Ale dobře, pořád se jedná o nejhvězdněji obsazené béčko na trhu za posledních tak třicet let. Technicky dobré, herecky si nemůžete stěžovat, ale během sledování máte neustálý pocit, že koukáte na hroznou hovadinu, která nedává smysl. Tento film, více než kterýkoliv jiný, dokazuje, že u sci-fi platí tenká hranice nad tím, abychom ho vnímali pozitivně a s myšlenkou nebo jako hroznou slátaninu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Za zbytečný doplněk ze světa Cloverfieldu bych tohle až tolik nenazýval. Na vině není ale příběh, který není zlý (jedná se o vesmírné sci-fi s posádkou lodi). Špatné jsou ovšem herecké výkony. Je to škoda, protože díky Netflixu tohle vypadalo obrazově a trikově slušně. Ovšem ten casting všechno totálně pohřbil. Třeba ještě vznikne časem nějaká omluvenka za tento dovětek ke dvěma hodně slušným Cloverfield snímkům. 50% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Netflix kúpil práva na vydanie filmu od Paramount Pictures za 50 miliónov amerických dolárov. (Tomate)
  • Film bol vydaný len pár hodín po tom, čo sa počas Super Bowlu objavil jeho prvý trailer. (Marceloo)
  • Postava, která mluví v televizním vysílání o paradoxu, se jmenuje Mark Stembler (Donal Logue). Postava z Ulice Cloverfield 10 (2016), kterou hraje John Goodman, se jmenuje Howard Stembler, což může znamenat možné příbuzenství. (NiWi)

Související novinky

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama